PsychologyNow Team

Hedepy: η ιστορία της πλατφόρμας που έφερε επανάσταση στη διαδικτυακή θεραπεία σε 11 χώρες

Hedepy: η ιστορία της πλατφόρμας που έφερε επανάσταση στη διαδικτυακή θεραπεία σε 11 χώρες

PsychologyNow Team

Η Hedepy είναι μια ευρωπαϊκή start-up που παρέχει υπηρεσίες διαδικτυακής ψυχοθεραπείας και δραστηριοποιείται σε 11 χώρες στην Ευρώπη. Ιδρύθηκε το 2020 με όραμα να παρέχει σε εκατομμύρια ανθρώπους πρόσβαση στην ψυχική υγεία μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας. Σήμερα, έχει καταφέρει να συνδέει τους θεραπευόμενους με πάνω από 500 πιστοποιημένους ψυχοθεραπευτές, εξασφαλίζοντας τους εύκολη πρόσβαση, ασφάλεια και προστασία.


Η Hedepy εργάζεται συνεχώς για να επεκτείνει τα οφέλη της διαδικτυακής θεραπείας. Τους τρεις πρώτους μήνες από την έναρξη της, πραγματοποιήθηκαν στην πλατφόρμα 700 συνεδρίες. Η ανάπτυξή της είναι ταχύτατη. Το 2021 πραγματοποιήθηκαν 13.000 συνεδρίες, το 2022 έφτασαν τις 50.000, ενώ το 2023 ο αριθμός των συνεδριών ξεπέρασε τις 100.000. Στην πλατφόρμα της Hedepy παρέχονται ατομικές συνεδρίες ενηλίκων, θεραπεία ζεύγους καθώς και θεραπεία για εφήβους άνω των 16 ετών. Επιπλέον, διαθέτει άμεσες συνεδρίες, όπου δίνεται η δυνατότητα στον πελάτη να συνδεθεί με έναν ειδικό και να πραγματοποιήσει μία συνεδρία μέσα σε λίγα λεπτά.

«Πιστεύουμε ότι η επιτυχία μας οφείλεται στην αυστηρή επιλογή των επαγγελματιών με τους οποίους συνεργαζόμαστε και στη συνεχή ανάπτυξη της πλατφόρμας. Φέτος παρατηρήσαμε σημαντική αύξηση του αριθμού των θεραπευτικών συνεδριών, με αύξηση πάνω από 50% σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε, με συνολικό αριθμό συνεδριών πάνω από 100.000. Στην Ελλάδα, τα προβλήματα ψυχικής υγείας επηρεάζουν σχεδόν 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο, αλλά μόνο το 1/3 αναζητά επαγγελματική βοήθεια. Στην Ελλάδα, η Hedepy ξεκίνησε με 10 επαληθευμένους και πιστοποιημένους ψυχοθεραπευτές και ο αριθμός τους ξεπερνά πλέον τους 40», αναφέρει για την εξέλιξη της πλατφόρμας η Κατερίνα Ινδοπούλου, Country Manager της Hedepy Ελλάδος.

«Ένας από τους παράγοντες που συμβάλλουν στην ελκυστικότητα της πλατφόρμας είναι το πολύ αποτελεσματικό σύστημα αντιστοίχισης θεραπευτών-θεραπευόμενων. Οι χρήστες απαντούν σε 7 σύντομες ερωτήσεις σχετικά με τις προσδοκίες και τις προτιμήσεις τους, και λαμβάνουν αμέσως συστάσεις για τους 3 θεραπευτές που ανταποκρίνονται περισσότερο στις ανάγκες τους. Καταλαβαίνουμε πόσο ευαίσθητο είναι αυτό το πρώτο βήμα για όσους σκέφτονται να ξεκινήσουν ψυχοθεραπεία, γι' αυτό και η Hedepy προσφέρει εγγύηση επιστροφής χρημάτων. Αν ο θεραπευόμενος δεν μείνει ικανοποιημένος από την πρώτη του συνεδρία, του επιστρέφουμε τα χρήματά του», λέει η Εβίτα Αγγελοπούλου, marketing specialist της Hedepy Ελλάδος.

Όλοι οι ψυχοθεραπευτές της Hedepy είναι πιστοποιημένοι και επαληθευμένοι και οι χρήστες μπορούν να δουν πληροφορίες σχετικά με την εκπαίδευση και την εξειδίκευσή τους στο προφίλ τους, μαζί με κριτικές και βίντεο γνωριμίας. Όλοι οι χρήστες έχουν πρόσβαση στα προφίλ των ψυχολόγων - ψυχοθεραπευτών δίνοντας τους έτσι τη δυνατότητα να επιλέξουν τον θεραπευτή που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους και αισθάνονται άνετα να ξεκινήσουν μαζί του το ψυχοθεραπευτικό τους ταξίδι.

«Η κοινότητα των θεραπευτών της Hedepy περιλαμβάνει διαφορετικές σχολές και θεραπευτικές προσεγγίσεις. Όλοι οι θεραπευτές μοιράζονται τις γνώσεις τους και το πάθος τους για τη θεραπεία ως τρόπο βελτίωσης της καθημερινότητας. Αυτήν την στιγμή έχουμε μια εκτεταμένη λίστα αναμονής: πάνω από 800 θεραπευτές ενδιαφέρονται να ενταχθούν στην πλατφόρμα, αλλά το ποσοστό εισδοχής είναι πολύ χαμηλό, μόλις 5%, λόγω των πολύ αυστηρών κριτηρίων. Η κράτηση συνεδριών από τους θεραπευόμενους είναι εύκολη και η βιντεοθεραπεία πραγματοποιείται απευθείας στην πλατφόρμα, χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης άλλου λογισμικού. Η πλατφόρμα προσφέρει επίσης λεπτομερείς πηγές για πληθώρα θεμάτων ψυχικής υγείας και επιτρέπει την αγορά μεμονωμένων συνεδριών ή μηνιαίων συνδρομών», αναφερει η Κατερίνα Ινδοπούλου.

Η υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών είναι διαθέσιμη για να βοηθήσει τους χρήστες σε οποιαδήποτε ζητήματα που σχετίζονται με την πλατφόρμα. Η Hedepy προσφέρει διαφορετικές τιμές ανάλογα με τον θεραπευτή και επιτρέπει τη δωρεάν ακύρωση ή αλλαγή του ραντεβού τουλάχιστον 24 ώρες πριν την προγραμματισμένη συνεδρία, χωρίς καμία επιβάρυνση. Η πλατφόρμα της Hedepy είναι επίσης προσβάσιμη ως εφαρμογή για κινητά, διαθέσιμη στο App Store και στο Google Play.

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...