Σεμινάριο: Ύφος και ήθος του ψυχαναλυτή στην πρακτική του I, II

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το ύφος και το ήθος του ψυχαναλυτή είναι αυτά στα οποία καταλήγει η προσωπική διαμόρφωση κάθε ψυχαναλυτή, ως αποτέλεσμα μιας επίμονης και συνήθως επίπονης πορείας και διαπραγμάτευσης με το ασυνείδητό του, με τους άλλους και με το υπάρχον εννοιολογικό πλαίσιο της ψυχανάλυσης. Αυτή η περιοχή, και όχι σημείο, κατάληξης δεν παύει να βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση σε άλλοτε άλλο βαθμό για κάθε νέα κλινική συνάντηση, είτε για κάθε επόμενη συνεδρία είτε για κάθε νέο αναλυόμενο, δοκιμάζοντας το άγνωστο μέσα στο ήδη γνωστό και το ασυνείδητο μέσα σε ό,τι έχει γίνει συνειδητό. Η απόπειρα να μιλήσει κανείς γι’ αυτό μας οδηγεί, μέσα από κλινικά αποσπάσματα, σε ό,τι μπορεί να είναι το συνεχές έργο της ψυχαναλυτικής εργασίας, από την ερμηνεία και τη σιωπή, μέχρι τη σωματοψυχική στάση μέσα στη συνεδρία και την αναπλαισίωσή της, με το οποίο βρισκόμαστε σε καθημερινή διαλεκτική αλληλεπίδραση.

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Για τη βέλτιστη παρακολούθησή του είναι απαραίτητη η εξοικείωση με όρους και έννοιες από τους χώρους της ψυχολογίας και της ψυχανάλυσης.

Δηλώσεις και πληροφορίες συμμετοχής: edu@galinos-psy.gr.

Στην λήξη του προγράμματος θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης, με προϋπόθεση την τακτική παρακολούθηση.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ;

Συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά

Τα προσωπικά σας στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν για την επικοινωνία του φορέα μαζί σας, ακολουθώντας τους κανόνες του GDPR (*)

Βρείτε μας στα...