PsychologyNow Team

Humanlinks - Χριστουγεννιάτικη γιορτή με την Κοινότητα των Αστέγων

Humanlinks - Χριστουγεννιάτικη γιορτή με την Κοινότητα των Αστέγων

PsychologyNow Team

Μια διήμερη εκδήλωση με εορταστικό χαρακτήρα διοργανώνουν το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Δεκεμβρίου 2023 η GENESIS HELLAS σε συνεργασία με το Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) και τους «Humanlinks – Ανθρώπινοι Σύνδεσμοι» και υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.


«ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ»

Διήμερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή με πολλή φροντίδα, τέχνη, δώρα κι ένα τραπέζι για όλους και όλες μας!

Μια ανοιχτή εκδήλωση από τη GENESIS HELLAS, το Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) και τους «Humanlinks – Ανθρώπινοι Σύνδεσμοι»
υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων

16 & 17 Δεκεμβρίου στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο

HUMANLINKS XRIST GIORTH ENΜε στόχο την αφύπνιση της κοινότητας, τη φροντίδα ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη και βιώνουν συνθήκες αστεγίας και τη μεταξύ τους διασύνδεση, δίνουμε ραντεβού στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο (Ευελπίδων 2, Αθήνα), όπου με ένα πλούσιο διήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων θα γιορτάσουμε παρέα τις πρώτες ημέρες των Χριστουγέννων.

Διαθέσιμα μέλη της κοινότητας θα προσφέρουν υπηρεσίες ατομικής φροντίδας, δώρα και καλλιτεχνικές δράσεις. Παράλληλα στον χώρο θα είναι σε εξέλιξη έκθεση φωτογραφίας, ενώ θα πραγματοποιηθούν ειδικά workshops, θεατρική παράσταση, ραδιοφωνικές εκπομπές και πολλές εκπλήξεις για τους συμμετέχοντες και συμμετέχουσες. Στο τέλος, όλοι και όλες μας θα πάρουμε θέση γύρω από ένα μεγάλο γιορτινό τραπέζι με παραδοσιακά εδέσματα και υπό τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η συνάντηση των ανθρώπων σε αστεγία με την ευρύτερη κοινότητα στην οποία ουσιαστικά ανήκουν, η μεταξύ τους γνωριμία και επικοινωνία. Καθώς και η ανάδυση αισθημάτων αληθινής συμπόνιας, μοιράσματος και του βιώματος της συμπερίληψης. Όλοι και όλες είναι ευπρόσδεκτοι να λάβουν και να προσφέρουν σε όποιον και όποια το επιθυμεί.

Σας καλούμε να δημιουργήσουμε μαζί μια ατμόσφαιρα κοινοτικής αλληλεγγύης, φιλίας και φροντίδας, αυτές τις δύσκολες ημέρες για όλους μας που εντείνονται τα αισθήματα στέρησης, μοναξιάς και εγκατάλειψης, ιδιαίτερα για έναν μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας, οι οποίοι βιώνουν συνθήκες αστεγίας.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της διήμερης γιορτής.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 11.00 - 18.00
ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 11.00 – 20.00

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος
Ευελπίδων 2, Αθήνα, 10434

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
GENESIS HELLAS
HUMANLINKS
ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ (Κ.Υ.Α.Δ.Α.)

HUMANLINKS XRIST GIORTH E1

HUMANLINKS XRIST GIORTH E2

*Λίγα λόγια για τους διοργανωτές:

Η Genesis Hellas είναι μια Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση (ΑΜΚΕ) που δραστηριοποιείται σταθερά από το 2018, προσπαθώντας να υποστηρίξει πάντα όσους/ες έχουν ανάγκη, λαμβάνοντας δράση σε σταθερή βάση, αλλά και σε έκτακτες ανάγκες. Στόχος της Genesis Hellas είναι η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των συμπολιτών μας, με κυρίαρχη δραστηριότητα της ομάδας την λειτουργία Κοινωνικής Κουζίνας, τη συσκευασία και την διανομή φαγητού σε συνανθρώπους που έχουν ανάγκη ή βιώνουν συνθήκες αστεγίας.

Το Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) δραστηριοποιείται στην αντιμετώπιση των προβλημάτων ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται από τη φτώχεια και βιώνουν αποκλεισμό και κοινωνική απομόνωση. Μέσω των προγραμμάτων και των δομών του Κ.Υ.Α.Δ.Α. υποστηρίζει κάθε μήνα περίπου 26.000 συμπολίτες μας, μέσα από ένα πλέγμα υπηρεσιών και παροχών που προσφέρουν ανακούφιση στις ευάλωτες ομάδες της πόλης.

Οι «Humanlinks – Ανθρώπινοι Σύνδεσμοι» είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), πιστοποιημένη από την Περιφέρεια Αττικής, ως φορέας παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Δραστηριοποιείται στο πεδίο της ψυχικής υγείας, αναπτύσσοντας προγράμματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, ευαισθητοποίησης και επιμόρφωσης της κοινότητας πάνω σε θέματα φυσικής και ψυχικής υγείας, περιβάλλοντος και σχολικής κοινότητας στοχεύοντας στην ατομική και κοινωνική ευζωία. Ακόμη, υλοποιεί δράσεις κοινοτικής τέχνης και έκφρασης στην καρδιά της κοινότητας.

*Οι «Humanlinks – Ανθρώπινοι Σύνδεσμοι» διατηρούν μνημόνιο συνεργασίας με το Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) και συγκεκριμένα με τον ξενώνα του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων παρέχοντας ψυχοκοινωνική υποστήριξη, κινητοποίηση και έξοδο από την αδράνεια, θεραπεία και ενδυνάμωση, σύνδεση με την κοινότητα και ενίσχυση της έννοιας της αυτοβοήθειας με απώτερο στόχο την αποκατάστασή τους.

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...