PsychologyNow Team

Ήρθε το αυτοκίνητο που νιώθει τα συναισθήματά μας

Ήρθε το αυτοκίνητο που νιώθει τα συναισθήματά μας

PsychologyNow Team

Η Honda ισχυρίζεται ότι το νεότερο concept car της, θα είναι σε θέση να αισθάνεται τα ανθρώπινα συναισθήματα.


Τα 100 και παραπάνω χρόνια ιστορίας της αυτοκίνησης, έχουν δημιουργήσει μία αφθονία συναισθημάτων. Αλλά αυτά τα συναισθήματα είναι ανθρώπινα. Η Honda θέλει να αλλάξει αυτή την δυναμική και είναι έτοιμη να παρουσιάσει τον τρόπο που θα γίνει αυτό, στο Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας τον επόμενο μήνα.

Το concept car της oνομάζεται «NeuV» και σύμφωνα με την Honda είναι «ένα αυτοματοποιημένο όχημα μετακίνησης εξοπλισμένο με τεχνητή νοημοσύνη (AI) που ονομάζεται ‘μηχανή συναισθημάτων΄και δημιουργεί νέες δυνατότητες για την ανθρώπινη αλληλεπίδραση και νέα αξία για τους πελάτες».

«Η Honda προσπαθώντας να μεταμορφώσει την εμπειρία της αυτοκίνησης, αξιοποιεί τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης, της ρομποτικής και των μεγάλων δεδομένων», ανέφερε η αυτοκινητοβιομηχανία σε δήλωση της.

Η τεχνητή Νοημοσύνη, η ρομποτική τεχνολογία και τα μεγάλα δεδομένα είναι οι ιδέες που επενδύει ο κλάδος των αυτοκινήτων σήμερα, καθώς συνεχίζει να σχετίζεται όλο και περισσότερο με τη βιομηχανία της τεχνολογίας.

Το όχημα της Honda δεν νιώθει κανένα συναίσθημα, όπως θα μπορούσε κανείς να φανταστεί: είναι ένας τεχνολογικός κύβος που δανείζεται έμπνευση από το όχημα της Google το “Google Car”, τον κυρίαρχο προς το παρόν στα αντίστοιχα οχήματα.

Με κάθε σοβαρότητα, όμως, και χωρίς να υπολογίζουμε την παραγωγή συναισθημάτων, ο σχεδιασμός του σκεπτικού του οχήματος, δανείζεται στοιχεία από ένα ζευγάρι τάσεων που είναι πιθανό να δούμε να γίνεται πραγματικότητα καθώς η κινητικότητα των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τα μέσα θα αλλάξει κατά τις επόμενες δεκαετίες.

Το NeuV θα χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη, τη ρομποτική και τα μεγάλα δεδομένα για να βοηθήσει τη συνομιλία με τον οδηγό και να συγκεντρώνει πληροφορίες από διάφορους αισθητήρες και κάμερες προκειμένου να αντιληφθεί τα συναισθήματα του οδηγού και να συνδεθεί μαζί του με ένα διαδραστικό τρόπο. Επιπλέον, το αυτοκίνητο θα είναι σε θέση να βοηθήσει τους οδηγούς σωματικά, αναλαμβάνοντας την οδήγηση του αυτοκινήτου, κάνοντας τα μακριά ή τα νυχτερινά ταξίδια, ακόμη πιο εύκολα και ασφαλέστερα.

Το NeuV είναι μικρό, πιθανώς ελαφρύ και προφανώς βελτιστοποιημένο για τις μετακινήσεις γύρω από τις πόλεις, καθώς είναι σχεδιασμένο και για τους στενούς χώρους στάθμευσης και τη βαριά κυκλοφορία. Τα λεγόμενα «αυτοκίνητα πόλης» δεν έχουν γίνει πολύ δημοφιλή στους καταναλωτές, αλλά καθώς η τεχνολογία παρέχει τη δυνατότητα της αυτο-οδήγησης, αναμένεται να κάνουν αισθητή την παρουσία τους τα επόμενα χρόνια.


Πηγή: businessinsider.com

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...