Ευάγγελος Δρίβας

Κλινικός Ψυχολόγος (B.Sc., M.Sc.)

Ευάγγελος Δρίβας

Ο Ευάγγελος Δρίβας είναι Κλινικός Ψυχολόγος. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και κατέχει Master of Science in Clinical & Community Psychology από το University of East London. Επίσης, είναι κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου.

Παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον κυρίως σε θέματα συμβουλευτικής & ψυχοθεραπείας υπό τις αρχές Γνωστικής-Συμπεριφοριστικής Θεραπείας και Θεραπείας Σχημάτων, κλινικής ψυχολογίας, ψυχικών διαταραχών, εκφοβισμού, εγκλήματος, νοσηλειών σε ψυχιατρικά νοσοκομεία, ατομικής υποστήριξης, διαπροσωπικής βίας, κακοποίησης & ευζωίας ζώων.

Κατά την πρακτική του εκπαίδευση έχει ασχοληθεί με άτομα που πάσχουν από ψυχώσεις και αναπτυξιακές διαταραχές, αλλά και με οικογενειακή θεραπεία στο  Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά προγράμματα στο Π.Γ.Ν.Α. Σισμανόγλειο Νοσοκομείο-Αμαλία Φλέμινγκ σχετικά με την «Ψυχική Υγεία Παιδιού & Εφήβου» και «Θεραπείας Σχημάτων». 

Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά προγράμματα στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με τίτλο «Εγκληματολογική Ψυχολογία» και «Διαπαιδαγώγηση στην παιδική & εφηβική ηλικία», καθώς και εκπαίδευση στην «Πρόληψη του Εκφοβισμού» από το Πρόγραμμα SONET-BULL, I.K.Y.-Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Επιπρόσθετα, έχει παρακολουθήσει εξ΄ αποστάσεως επιμορφωτικά προγράμματα από Πανεπιστήμια του εξωτερικού σχετικά με την δικαστική ψυχολογία, εγκληματολογία, σχολικό εκφοβισμό και την ευζωία, σκέψη και συμπεριφορά ζώων. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων, ημερίδων και συνεδρίων ψυχολογίας.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Φορέας Εργασίας :
Διεύθυνση :Άγιοι Ανάργυροι Αττικής
6988390657
evangelosdrivas@gmail.com

Η Εγω-κεντρική συμπεριφορά στους εφήβους και η συνάφειά της με τον ναρκισσισμό | Ευάγγελος Δρίβας

Η συμπεριφορά ενός εφήβου μπορεί να θυμίσει σε μεγάλο βαθμό εκείνη ενός ενήλικου ναρκισσιστή. Πώς μπορούν οι γονείς...

«Θεραπεία Σχημάτων: ένα συνεκτικό κι αποτελεσματικό μοντέλο θεραπείας παγίδων ζωής» | Δρίβας Ευάγγελος

Η Θεραπεία Σχημάτων (Schema Therapy) αποτελεί μία ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που ενσωματώνει κι αναμειγνύει στοιχεία από πολλά είδη θεραπείας,...

Το Psychologynow.gr είναι το επιστημονικό site της Ψυχολογίας στην Ελλάδα. Με συνέπεια, εγκυρότητα και αξιοπιστία το Psychologynow.gr είναι ένας πυρήνας ψυχολογίας που έχει στόχο να ενημερώσει, να υποστηρίξει και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σε θέματα ψυχικής υγείας.

Επικοινωνία: info@psychologynow.gr

Ελάτε στον κόσμο της Ψυχολογίας!
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε
το εβδομαδιαίο newsletter μας.

Βρείτε μας στα...

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!