Επιστημονικοί Συνεργάτες

To PsychologyNow.gr είναι το μεγαλύτερο site Ψυχολογίας στην Ελλάδα. Με έγκυρη ενημέρωση, καινοτόμες ενότητες, αξιόπιστη προσέγγιση και με έγκριτους επιστημονικούς συνεργάτες από το 2013 έχει αλλάξει τις τάσεις στην επικοινωνία και την προώθηση της Ψυχολογίας στην Ελλάδα και βρίσκεται στις οθόνες εκατοντάδων χιλιάδων αναγνωστών κάθε μήνα.

Τώρα, το PsychologyNow.gr σας δίνει το βήμα να ακουστεί η επαγγελματική σας φωνή στους χιλιάδες αναγνώστες μας. Αν είστε Ειδικός Ψυχικής Υγείας, Ψυχολόγος, Ψυχίατρος, Νευρολόγος, Ψυχοθεραπευτής και επαγγελματίας από το χώρο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών, μπορείτε να συνεργαστείτε με το PsychologyΝοw.gr, μέσω αρθρογραφίας εστιασμένη στην ψυχολογία, την ψυχική υγεία, την ψυχοθεραπεία και στις εφαρμογές αυτών στη ζωή μας.

Διαβάστε στο παρακάτω link τα κριτήρια συνεργασίας και ελάτε μαζί να δυναμώσουμε τη φωνή της Ψυχικής Υγείας και να εξελίξουμε τον Κόσμο της Ψυχολογίας.


Δείτε τους τρόπους συνεργασίας με το PsychologyNow.gr

Ελισάβετ Καλαμπάκα

Το όνομα μου είναι Καλαμπάκα Ελισάβετ. Έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει στην Καλαμπάκα Θεσσαλίας. Στην συνέχεια σπούδασα και εκ τότε εργάζομαι στην Αθήνα. Είμαι Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεύτρια. Το πρώτο μου πτυχίο είναι στην Κοινωνική Εργασία. Στην συνέχεια εκπαιδεύτηκα στην Συστημική Οικογενειακή Προσέγγιση μέσω της ψυχοθεραπείας ατόμων, ομάδων και οικογενειών στο ψυχοθεραπευτικό Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο «Αντίστιξη».

Είμαι πιστοποιημένη ψυχοθεραπεύτρια από την ΕΛΕΣΥΘ ( Ελληνική Εταιρία Συστημικής Οικογενειακής Θεραπείας ). Έχω κλινική εμπειρία τα τελευταία 15 χρόνια σε χώρους πρόληψης , θεραπείας και αυτογνωσίας με ενήλικες αλλά και στο επίπεδο της συμβουλευτικής εφήβων.

Έχω Μεταπτυχιακή εκπαίδευση σε διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην θεραπεία της Gestalt. Έχω εκπαιδευτή στην συγκινησιακά Εστιασμένη θεραπεία ζευγαριών - EFT ( Emotionally Focused Therapy). Επίσης έχω ολοκληρώσει δυο μεταπτυχιακές εκπαιδεύσεις οι οποίες αφορούν τον τομέα της Συμβουλευτικής απεξάρτησης αλλά και τον σχεδιασμό της. Από το 2000 εργάζομαι με ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες. Έχω εργαστεί με οικογένειες, άτομα αλλά και ζευγάρια. Έχω δουλέψει στο πλαίσιο της ατομικής αλλά και ομαδικής ψυχοθεραπείας υποστηρίζοντας τους ανθρώπους στην αντιμετώπιση προβλημάτων αλλά και στην ενδυνάμωση και αυτοβελτίωση μέσω της αυτογνωσίας.

Έχω γράψει άρθρα που αφορούν τον σημαντικό ρόλο των γονιών στην οικογένεια και στα παιδιά. Έχω συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε συνέδρια, ημερίδες και υπήρξα καλεσμένη σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Πιστεύω στην ανθρώπινη δύναμη και στην αυθεντική ομορφιά που κάθε άνθρωπος μεταφέρει στον πυρήνα του. Μέσω της ψυχοθεραπείας οι άνθρωποι μπορούν να κατανοήσουν και να αγαπήσουν τον εαυτό τους δημιουργώντας λειτουργικές σχέσεις με τους σημαντικούς άλλους. Καταλυτικό για την αλλαγή του ανθρώπου, μέσω της ψυχοθεραπείας, είναι η πίστη και η ελπίδα ότι ο άνθρωπος θέλει και αξίζει να αγαπηθεί πρωτίστως από τον ίδιο του τον εαυτό.

Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεύτρια - Συστημική Οικογενειακή Θεραπεύτρια


Στοιχεία Επικοινωνίας

Email :
elsakala@gmail.com

Η Ενοχή ως ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο αυταπάρνησης ενός περιθωριοποιημένου εαυτού

Γεννιόμαστε σε μια κοινωνία όπου πρωταρχικό μέλημα είναι να λάβουμε την απαραίτητη εκπαίδευση έτσι ώστε να καταφέρουμε να ζήσουμε ως ανθρώπινα όντα σε μια οργανωμένη κοινωνία και να συνυπάρξουμε μεταξύ μας σε ένα πολιτισμένο περιβάλλον. Η μη καλή κοινωνικοποίηση, η όποια διαφορετικότητα από το γενικό πρόσταγμα της κάθε εποχής έχει την

Ψυχολογικός φόβος: μια ατέρμονη πορεία στο θάνατο της ανθρώπινης ζωτικότητας

Τον φόβο έχουμε να τον ακούσουμε, γιατί μας προειδοποιεί για πραγματικούς κινδύνους. Ο ψυχολογικός φόβος όμως θρέφει μια ψευδαίσθηση του νου και καταλήγει να γίνει ο άνθρωπος φοβικός. Έχουμε να τον κατανοήσουμε, για να μπορέσουμε μετέπειτα να τον επεξεργαστούμε. Ένιωθα βαθιά πως το ανώτατο που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος δεν

Η ακινησία της ασθένειας ως πρωτογενές υλικό αναγέννησης και συνάντησης με τον ανθρώπινο πυρήνα

«Υπάρχει μια παρηγοριά στην ασθένεια. Και αυτή είναι η πιθανότητα ότι μπορεί να ανακάμψετε και μάλιστα να είστε σε καλύτερη θέση, από ό,τι ήσασταν πριν» - Michael Johnson Bassey. Η ανθρώπινη μοίρα της φθοράς , της πτώσης, της αρρώστιας , της πορείας προς τον θάνατο είναι μια προδιαγεγραμμένη αλήθεια της ανθρώπινης κληρονομιάς.

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...