Επιστημονικοί Συνεργάτες

To PsychologyNow.gr είναι το μεγαλύτερο site Ψυχολογίας στην Ελλάδα. Με έγκυρη ενημέρωση, καινοτόμες ενότητες, αξιόπιστη προσέγγιση και με έγκριτους επιστημονικούς συνεργάτες από το 2013 έχει αλλάξει τις τάσεις στην επικοινωνία και την προώθηση της Ψυχολογίας στην Ελλάδα και βρίσκεται στις οθόνες εκατοντάδων χιλιάδων αναγνωστών κάθε μήνα.

Τώρα, το PsychologyNow.gr σας δίνει το βήμα να ακουστεί η επαγγελματική σας φωνή στους χιλιάδες αναγνώστες μας. Αν είστε Ειδικός Ψυχικής Υγείας, Ψυχολόγος, Ψυχίατρος, Νευρολόγος, Ψυχοθεραπευτής και επαγγελματίας από το χώρο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών, μπορείτε να συνεργαστείτε με το PsychologyΝοw.gr, μέσω αρθρογραφίας εστιασμένη στην ψυχολογία, την ψυχική υγεία, την ψυχοθεραπεία και στις εφαρμογές αυτών στη ζωή μας.

Διαβάστε στο παρακάτω link τα κριτήρια συνεργασίας και ελάτε μαζί να δυναμώσουμε τη φωνή της Ψυχικής Υγείας και να εξελίξουμε τον Κόσμο της Ψυχολογίας.


Δείτε τους τρόπους συνεργασίας με το PsychologyNow.gr

Δήμητρα Πετανίδου

Η Δήμητρα Πετανίδου Ψυχολόγος (MSc, Ph.D.) έχει κάνει μετεκπαίδευση στη Συστημική και Οικογενειακή Θεραπεία (Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας, Ψ.Ν.Α.) και στην Ψυχοτραυματολογία (Εye Movement Desensitization & Reprocessing - EMDR στο Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας Αθηνών, Εκπαιδεύτρια κα. Δομινίκη Βεντουράτου).

Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ειδίκευσης στο Emotional Focused Therapy (EFT) για Ζευγάρια (Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου - ΑΚΜΑ) και στην ψυχοδυναμική προσέγγιση Transference Focused Psychotherapy από τον Frank Yeomans, συνεργάτη του διεθνώς αναγνωρισμένου ψυχιάτρου-ψυχαναλυτή Otto Kernberg. Η διδακτορική της διατριβή αφορούσε στα ψυχοσωματικά προβλήματα των εφήβων μαθητών στην Ελλάδα (Υποτροφία ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ ΙΙ - Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, 2014).

Από το 2006 συνεργάζεται με το Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στην υλοποίηση ευρωπαϊκών και εθνικών μελετών και προγραμμάτων Προαγωγής Υγείας.

Παράλληλα, έχει εργαστεί κλινικά σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με επίκεντρο την ψυχολογική φροντίδα παιδιών/εφήβων και των οικογενειών τους. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος επιστημονικών συναντήσεων με γραπτές και προφορικές ανακοινώσεις στο πλαίσιο της Παιδιατρικής, της Εφηβικής Υγείας, της Ψυχολογίας Υγείας και της Ανακουφιστικής Φροντίδας Παιδιών και Εφήβων.

Ψυχολόγος


Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση :
Βασιλίσσης Σοφίας 54, Ιλίσια (Στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής)
Φορέας Εργασίας :
Animus Corpus
Τηλέφωνο :
2107222214
Email :
info@animuscorpus.gr
Ιστότοπος :
http://www.animuscorpus.gr/

Θρήνος και Απώλεια: Γ΄ Μέρος

Τί μπορεί να κάνει ο γονιός: Συναισθήματα• Διασφαλίστε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε το παιδί σας να νιώσει ελεύθερο να εκφράσει τα συναισθήματά του με όποιον τρόπο μπορεί. Βοηθήστε το να βρει τρόπους να εκφράσει τα συναισθήματά του μέσα από το παιχνίδι, την ζωγραφική, τις κατασκευές, ή ακόμη γράφοντας ένα ποίημα ή

Θρήνος και απώλεια: Β΄ Μέρος

Εκφράζοντας τα συναισθήματα που συνδέονται με την απώλεια. Τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να διακρίνουν τί ακριβώς νιώθουν και, συχνά, δεν μπορούν να το εκφράσουν. Μερικοί από τους τρόπους που εκδηλώνουν τον θρήνο τους είναι: • Σωματικές ενοχλήσεις, πχ. στομαχόπονοι ή πονοκέφαλοι• Προβλήματα στον ύπνο, εφιάλτες• Προβλήματα στις διατροφικές τους συνήθειες, πχ.

Θρήνος και απώλεια: Α΄ Μέρος

Πως Θρηνούν τα Παιδιά και οι Έφηβοι. Το να μεγαλώνει κανείς συνιστά μία διαρκή διεργασία αλλαγής που περιλαμβάνει απώλειες αλλά και οφέλη. Για τα παιδιά μικρές αλλαγές κι εμπειρίες όπως η έναρξη του παιδικού σταθμού ή του σχολείου, η αλλαγή τάξης ή δασκάλου, η διανυκτέρευση στο σπίτι ενός φίλου, η απώλεια

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...