PsychologyNow Team

Βιβλιοπροτάσεις: Δικαίωμά σας! Ένας οδηγός για περισσότερο ισότιμες σχέσεις

Βιβλιοπροτάσεις: Δικαίωμά σας! Ένας οδηγός για περισσότερο ισότιμες σχέσεις

PsychologyNow Team

Μια διεκδικητική συμπεριφορά προάγει την ισοτιμία στις ανθρώπινες σχέσεις, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας και τα συμφέροντά μας χωρίς άγχος, να εκφράζουμε με άνεση ειλικρινή συναισθήματα και να ασκούμε τα προσωπικά μας δικαιώματα χωρίς να αρνούμαστε τα δικαιώματα των άλλων.


DikawmasasBibl esΠαρ' ότι ο παραπάνω ορισμός ακούγεται απλός, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να είναι διεκδικητικοί, που αισθάνονται ιδιαίτερο άγχος ή φόβο όταν είναι διεκδικητικοί ή δεν έχουν τις απαιτούμενες ικανότητες για να εκφράσουν αποτελεσματικά τον εαυτό τους.

Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι αυτοί νιώθουν κατά κανόνα αβοήθητοι, αδύναμοι, ανεπαρκείς και αναποτελεσματικοί όταν δεν ασκούν τα δικαιώματά τους, αλλά και ένοχοι τις λίγες φορές που εκφράζουν τις επιθυμίες τους, λένε "όχι" ή υπερασπίζονται τον εαυτό τους.

Το βιβλίο των Αλμπέρτι και Έμμονς είναι ένας καθημερινός και αποτελεσματικός οδηγός προς περισσότερο ισότιμες και ικανοποιητικές σχέσεις. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Η βίβλος της διεκδικητικότητας. Βοηθάει το μη διεκδικητικό άνθρωπο να εκφράσει αυτό που αισθάνεται και θέλει, αλλά και τον επιθετικό άνθρωπο να κατεβάσει τους τόνους του (USA TODAY)

Δεν υπάρχει ανάλογο. Ένα πραγματικά κλασικό βιβλίο (Aaron Bek, MD)

Δεν είναι μόνο το καλύτερο βιβλίο σχετικά με τη διεκδικητικότητα, αλλά θέτει και τους κανόνες για τα βιβλία αυτοβοήθειας γενικά (Gary Emery, PhD)

Το υπ'αριθμόν ένα συνιστώμενο βιβλίο από ψυχολόγους και ψυχιάτρους στις ΗΠΑ... Κάποιοι από τους επιστήμονες του χώρου της ψυχικής υγείας το αποκαλούν "το βιβλίο της διεκδικητικότητας", δείχνοντας έτσι τη σημαντική τους εκτίμηση σε αυτό το βιβλίο... Αποτελεί ένα θαυμάσιο βιβλίο αυτοβοήθειας (The Authoritative Guide to Self-Help Books)

Το χρυσό πρότυπο στα βιβλία αυτοβοήθειας (Allen Fay, MD)

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...