PsychologyNow Team

Βιβλιο-Προτάσεις: Ταξινόμηση ICD-10 ψυχικών διαταραχών και διαταραχών της συμπεριφοράς | Κλινικές περιγραφές και οδηγίες για τη διάγνωση

Βιβλιο-Προτάσεις: Ταξινόμηση ICD-10 ψυχικών διαταραχών και διαταραχών της συμπεριφοράς | Κλινικές περιγραφές και οδηγίες για τη διάγνωση

PsychologyNow Team

Η Δέκατη Αναθεώρηση της Διεθνούς Ταξινόμησης των Νόσων και Συναφών Προβλημάτων Υγείας (ICD-10) περιλαμβάνει τη λεπτομερή ταξινόμηση άνω των 300 ψυχικών διαταραχών και διαταραχών της συμπεριφοράς, η οποία θα διατίθεται σε αρκετές διαφορετικές μορφές για διάφορους σκοπούς.


ICD 10 taxinomhsh esΗ μορφή αυτή περιέχει τις κλινικές περιγραφές των διαταραχών, όπως και εκτενείς οδηγίες για τη διάγνωσή τους. Η έκδοση αυτή αποτελεί το αποτέλεσμα εκτεταμένων επιχώριων δοκιμασιών που προέρχονται από 100 και πλέον κλινικά και ερευνητικά κέντρα σε 40 χώρες.

Οι κλινικές περιγραφές περιέχουν λεπτομερώς τα κύρια σημεία και συμπτώματα κάθε διαταραχής, όπως και άλλα σημαντικά, αλλά λιγότερο ειδικά, συναφή χαρακτηριστικά της. Οι οδηγίες για τη διάγνωση αναφέρονται στην ποικιλία, στη συσχέτιση και στη διάρκεια των συμπτωμάτων, που αποτελούν τα κριτήρια για τη βέβαιη διάγνωση. Σε πολλές διαταραχές υπάρχει μια βραχεία παράγραφος με οδηγίες για τη διαφοροδιάγνωσή τους από άλλες παρόμοιες διαταραχές, με τις οποίες ενδέχεται να προκύψει σύγχυση. Όπου αυτό είναι σημαντικό, για κάθε συγκεκριμένη κατηγορία υπάρχει κατάλογος των διαταραχών που περιλαμβάνονται ή αποκλείονται από τη διάγνωση, όπως και ένα παράρτημα στο οποίο περιέχεται ένας κατάλογος άλλων διαταραχών που περιλαμβάνονται στην ταξινόμηση ICD-10 και οι οποίες παρατηρούνται συχνά, σε σχέση με ψυχικές διαταραχές και διαταραχές της συμπεριφοράς.

Το πλήθος των δεδομένων, τα οποία προέκυψαν από την έρευνα και τις συσκέψεις που προηγήθηκαν αυτής της εκδόσεως, διασφαλίζει ότι το βιβλίο αυτό αντιπροσωπεύει, κατά το δυνατόν, όλες τις κύριες παραδόσεις και σχολές της Ψυχιατρικής. Ο μοναδικός διεθνής χαρακτήρας του θα το καταστήσει πολύτιμο σε πολλά διαφορετικά πλαίσια, σε ολόκληρο τον κόσμο. 


(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...