PsychologyNow Team

Βιβλιο-Προτάσεις: Ψυχολογία της ύπαρξης - Maslow H. Abraham

Βιβλιο-Προτάσεις: Ψυχολογία της ύπαρξης - Maslow H. Abraham

PsychologyNow Team
εικόνα του βιβλίου Ψυχολογία της ύπαρξης

Το βιβλίο αυτό σκιαγραφεί ορισμένες από τις πραγματικές συνέπειες της ανακάλυψης ότι ο άνθρωπος εξαπατήθηκε. 


maslow yparksi

Ο Maslow μας δείχνει ότι τα ανθρώπινα όντα μπορούν να είναι γεμάτα αγάπη, ευγένεια και δημιουργικότητα, και είναι σε θέση να επιδοθούν σε αναζήτηση υψηλότερων αξιών και ανώτερων φιλοδοξιών. 

Στο βιβλίο αυτό διαφαίνεται μια έντονη αισιοδοξία για το μέλλον του ανθρώπινου γένους. Οι θεωρίες του μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην εκπαίδευση, τη βιομηχανία, τη θρησκεία, την οργάνωση, τη διοίκηση, την θεραπεία και την αυτοβελτίωση. 

Προτείνει δράση και υπονοεί συνέπειες. Βοηθά να γεννηθεί ένας τρόπος ζωής όχι μόνο για το ίδιο το άτομο προσωπικά, αλλά επίσης και για το άτομο σαν κοινωνικό ον, σαν μέλος της κοινωνίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Ένας δάσκαλος ή μια κοινωνία, ένας πολιτισμός, δεν δημιουργούν έναν άνθρωπο. Δεν εμφυτεύουν μέσα του την ικανότητα να αγαπά, να αυτοβελτιώνεται ή να είναι δημιουργικός. Αντί αυτού, επιτρέπουν ή προωθούν ή ενθαρρύνουν ή βοηθούν αυτό που υπάρχει σε εμβρυακή μορφή να γίνει αληθινό και πραγματικό. Ο πολιτισμός είναι ο ήλιος, η τροφή και το νερό, δεν είναι ο σπόρος". (Abr. Maslow)

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...