PsychologyNow Team

Βιβλιο-Προτάσεις: Ο Λακάν με εικόνες - Leader Darian

Βιβλιο-Προτάσεις: Ο Λακάν με εικόνες - Leader Darian

PsychologyNow Team
εικόνα του βιβλίου Ο Λακάν με εικόνες

Ο Ζακ Λακάν έχει καταξιωθεί ως ο σημαντικότερος ίσως θεωρητικός της ψυχανάλυσης μετά τον Φρόιντ, αν και η αναγνώριση του καθυστέρησε εξαιτίας της σύνθετης δομής της σκέψης του.


Ο Λακάν με εικόνες

Στο βιβλίο «Ο Λακάν με εικόνες» ο Ντάριαν Λίντερ, γνωστός λακανικός ψυχαναλυτής και συγγραφέας, παρουσιάζει με σαφήνεια τις κυριότερες παραμέτρους της λακανικής θεωρίας. Ξεκινώντας από την πρώιμη ανάλυση του Λακάν για την παράνοια, εξετάζει συστηματικά όλες σχεδόν τις μεταγενέστερες καινοτομίες που αυτός εισήγαγε: την εισαγωγή της δομικής γλωσσολογίας στον φροϊδισμό και τις νεωτεριστικές ιδέες του για τη βρεφική «φάση του καθρέφτη», τη συγκρότηση της ταυτότητας και τη δυναμική του ψυχισμού. Ξεκαθαρίζει επίσης πως, αν και το έργο του Λακάν θεωρείται γενικά ότι ενισχύει τη μεταμοντέρνα στροφή στη λογοτεχνία, την τέχνη, τη φιλοσοφία και τον φεμινισμό, οι θεωρίες του δεν είναι απλές διανοητικές κατασκευές της μόδας, αλλά έχουν τις ρίζες τους βαθιά στην κλινική πρακτική της ψυχανάλυσης.

Για όλους όσοι ενδιαφέρονται για τις ιδέες του Λακάν αλλά αποθαρρύνονται από το οπωσδήποτε περίπλοκο ύφος των γραπτών του και από την πενία της ελληνικής βιβλιογραφίας, το διαυγές κείμενο του Ντάριαν Λίντερ σε συνδυασμό με την εικονογράφηση της Τζούντι Γκρόουβς αποτελεί την ιδανική εισαγωγή. 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...