PsychologyNow Team

Βιβλιοπροτάσεις: Γονείς σε κρίση. Η διαχείριση της απώλειας και της αλλαγής, της Βασιλικής Παππά

Βιβλιοπροτάσεις: Γονείς σε κρίση. Η διαχείριση της απώλειας και της αλλαγής, της Βασιλικής Παππά

PsychologyNow Team
εικόνα του βιβλίου Γονείς σε κρίση. Η διαχείριση της απώλειας και της αλλαγής

Τι συνιστά κρίση για ένα παιδί; Πώς αντιδρούν τα παιδιά στην απώλεια και πώς τη διαχειρίζονται; Πώς και με ποιους τρόπους μπορούμε να τα βοηθήσουμε να τη διαχειριστούν; Ποιοι τρόποι ενδείκνυνται για την αντιμετώπισή της από την πλευρά των ενηλίκων;


βιβλίο παππά

Ο όρος κρίση είναι συνυφασμένος με τη δυσχέρεια, τον κίνδυνο, την απότομη μεταβολή, με κάποιο βαθμό δυσκολίας ή –στην καλύτερη περίπτωση- με κάποιο είδος επαναδιαπραγμάτευσης. Η κρίση ανατρέπει τα δεδομένα, αλλάζει και μεταμορφώνει ραγδαία την πραγματικότητα·την αποσυντονίζει και την απορρυθμίζει· προκαλεί φόβο και αναστάτωση.  

Άλλοτε η τελική έκβαση αποβαίνει άμεσα θετική και άλλοτε τα θετικά στοιχεία που προκύπτουν αργούν να εμφανιστούν. Κάθε κρίση επιφέρει ένα είδος ανισορροπίας, η οποία βραχυπρόθεσμα προκαλεί στρες, ενώ μακροπρόθεσμα προάγει την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων.

Σε αυτό το βιβλίο η Βασιλική Παππά απευθύνεται στους γονείς που βιώνουν κάποιου είδους κρίση, μετάβαση, αλλαγή ή απώλεια. Ορίζει, εξετάζει και αναλύει κάθε κρίση ξεχωριστά και προσφέρει πρακτικές συμβουλές για την αντιμετώπισή της. Το βιβλίο απευθύνεται σε κάθε γονιό που επιθυμεί να βρει το νόημα κάθε κρίσης και με αυτό να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του, τη σχέση του με το παιδί του, αλλά και την ίδια τη ζωή του.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες: Γονείς σε κρίση. Η διαχείριση της απώλειας και της αλλαγής.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...