PsychologyNow Team

Βιβλιο-Προτάσεις: 40 μελέτες που άλλαξαν την ψυχολογία - Περιηγήσεις στην Ιστορία της Ψυχολογικής Έρευνας

Βιβλιο-Προτάσεις: 40 μελέτες που άλλαξαν την ψυχολογία - Περιηγήσεις στην Ιστορία της Ψυχολογικής Έρευνας

PsychologyNow Team
εικόνα του βιβλίου 40 μελέτες που άλλαξαν την ψυχολογία - Περιηγήσεις στην Ιστορία της Ψυχολογικής Έρευνας

Το psychologynow.gr, το επιστημονικό site της ψυχολογίας στην Ελλάδα, εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, δημιουργεί και φέτος ένα ειδικό αφιέρωμα στα Βιβλία Ψυχολογίας με τίτλο «Η Ψυχολογία κοντά μας».


Μέσα από αυτό το αφιέρωμα επιδιώκουμε οι αναγνώστες μας, να ενημερωθούν για τις τελευταίες ή διαχρονικές εκδόσεις βιβλίων ψυχολογίας, που αναφέρονται με αξιόπιστο και έγκυρο ύφος σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του ανθρώπου και να αντλήσουν μέσα από αυτά ερμηνεία και υποστήριξη για ό,τι τους ενδιαφέρει.

40 μελέτες που άλλαξαν την ψυχολογία - Περιηγήσεις στην Ιστορία της Ψυχολογικής Έρευνας, του Roger R. Hock

Στα 130 χρόνια ύπαρξής της ως επιστήμης, η ψυχολογία δεν έχει καταλήξει σε μια αποδεκτή από όλους ενιαία θεωρία. Έχει όμως να επιδείξει έναν τεράστιο αριθμό ερευνητικών πορισμάτων που ανήκουν σε μια ευρύτατη ποικιλία περιοχών έρευνας και εφαρμογών. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν μερικά που άφησαν εποχή όχι μόνο για την απήχηση που είχαν στο ευρύτερο κοινό, αλλά κυρίως για την επιρροή που άσκησαν και ασκούν στους υπόλοιπους ερευνητές.

Στο βιβλίο του Σαράντα μελέτες για την Ψυχολογία ο Roger R. Hock συγκέντρωσε τις σημαντικότερες από αυτές τις έρευνες – ορόσημα και τις παρουσιάζει ταξινομημένες ανά τέσσερις σε δέκα περιοχές ψυχολογικής γνώσης: Βιολογία και Ανθρώπινη συμπεριφορά, Αντίληψη και Συνειδητότητα, Μάθηση και Εξαρτημένη Μάθηση, Νοημοσύνη, Νόηση και Μνήμη, Ανθρώπινη Ανάπτυξη, Συναισθήματα και Κίνητρα, Προσωπικότητα, Ψυχοπαθολογία, Ψυχοθεραπεία, Κοινωνική Ψυχολογία.

Η παρουσίαση των μελετών γίνεται με τρόπο κατανοητό. Έτσι το βιβλίο αποτελεί ένα ευχάριστο ανάγνωσμα για το ευρύ κοινό, αλλά και μια ιδανική εισαγωγή για τους φοιτητές της ψυχολογία. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε μαθήματα ιστορίας της ψυχολογίας καθώς και ως συμπληρωματικό ανθολόγιο για τα μαθήματα επιστημολογίας της ψυχολογίας.

Το βιβλίο Σαράντα μελέτες που άλλαξαν την Ψυχολογία χρησιμοποιείται ως διδακτικό σύγγραμμα σε περισσότερα από 250 πανεπιστήμια και κολέγια διεθνώς και έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

«…Η βασική ιδέα του βιβλίου, η οποία είναι να εκθέσει σε αρχάριους σπουδαστές την πραγματική ιστορία της έρευνας πίσω από τα εισαγωγικά ''γεγονότα'' δεν αποτελεί μόνο μια σημαντική συνεισφορά σε κάθε εισαγωγική τάξη, αλλά και υποδειγματική προσπάθεια στην πιο κατάλληλη απεικόνιση της ψυχολογίας στον πρωτόπειρο μαθητή…»

Misty Hill, Yale University

Βιογραφικά συγγραφέων

Ο Roger R. Hock είναι Πρόεδρος του Προγράμματος Ψυχολογίας και Καθηγητής Ψυχολογίας και Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας στο Κολλέγιο του Μεντοσίνο. Μετεκπαιδεύτηκε στην Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο και απέκτησε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο. Έχει γράψει μαζί με την Μεγκ Κέννεντι Ντιούγκαν το βιβλίο It's My Life Now: Starting Over After an Abusive Relationship or Domestic Violence,(εκδόσεις Routledge),καθώς και το Insights in Human Sexuality (εκδόσεις Pearson Prentice Hall).


Πληροφορίες:
Μετάφραση: Λυδία Πολυζοπούλου
Επιστ. επιμέλεια: Φίλιππος Γ. Καργόπουλος
Σελ.: 504 
Σχήμα: 17 x 24                                         
ISBN:978-960-6863-13-4
Τιμή: 45,40 €
Δείτε περισσότερα βιβλία στο site των εκδόσεων Τόπος εδώ
1η έκδοση: Οκτώβριος 2009

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...