PsychologyNow Team

Η φανταστική ζωή του Bibo: μια ταινία που αφηγείται την ιστορία της ανθρώπινης φύσης [video]

Η φανταστική ζωή του Bibo: μια ταινία που αφηγείται την ιστορία της ανθρώπινης φύσης [video]

PsychologyNow Team

Αυτή η ταινία μικρού μήκους μάς διδάσκει πώς να εκτιμούμε τα μικρά πράγματα.


Ο Bibo είναι ένα παλιό ρομπότ που ζει τη ζωή του με βάση μια αυστηρή ρουτίνα, η οποία κατά κάποιο τρόπο του επιτρέπει να συνεχίσει να ζει. Η ύπαρξή του χαρακτηρίζεται από μικρά, απλά πράγματα που του δίνουν δύναμη και τροφοδοτούν την ψυχή του... Ο Bibo πουλά παγωτά και είναι αφοσιωμένος στη δουλειά του επειδή είναι ακόμα σε θέση να κάνει ένα μικρό παιδάκι ευτυχισμένο.

Μία ταινία μικρού μήκους που αφήνει ένα ισχυρό μήνυμα στο θεατή. Τα μικρά πράγματα που κάνει αυτό το ρομπότ κάθε μέρα είναι, στην πραγματικότητα, όχι μόνο ο μόνος τρόπος να συνεχίσει να ζει, αλλά μάλλον ο τρόπος του για να κατανοήσει τον κόσμο.

Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι αυτός ο μηχανικός, τετράγωνος και εσωτερικά άδειος χαρακτήρας αντιπροσωπεύει πολλές διαστάσεις που χαρακτηρίζουν τον άνθρωπο. Αυτό το ρομπότ αντιπροσωπεύει τις τελευταίες παρορμήσεις της ανθρώπινης φυλής: μελαγχολία, μνήμη, θλίψη και τεράστια αγάπη για τους αγαπημένους που μας ωθεί να κάνουμε το αδύνατο, δυνατό. Ακόμη και να δημιουργήσουμε έναν φανταστικό κόσμο που δεν υπάρχει πια.

Τα ρομπότ είναι φαινομενικά τεχνητά και άψυχα όντα που, ίσως στο μέλλον, προορίζονται να μιμηθούν την ανθρώπινη συμπεριφορά. Γιατί όχι και τα ανθρώπινα συναισθήματα; Σας προσκαλούμε να αναλογιστείτε την ιδέα αυτή παρακολουθώντας την ταινία.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...