Ελευθερία-Έρη Κεχαγιά

Συνέντευξη Έρη Κεχαγιά: "Κάθε κρίση είναι και ένα κάλεσμα προς μία αλήθεια" [video]

Συνέντευξη Έρη Κεχαγιά: "Κάθε κρίση είναι και ένα κάλεσμα προς μία αλήθεια" [video]

Ελευθερία-Έρη Κεχαγιά

Άγχος, ανασφάλεια, αβεβαιότητα, γκρίνια, ψυχική και οικονομική κατάρρευση, κατάθλιψη. Τι γίνεται κατά τον απόηχο της οικονομικής κρίσης, στην Οικογένεια, στην Κοινωνία και στην Επιχειρηματικότητα;

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη της Έρης Κεχαγιά, Ψυχοθεραπεύτριας, Οικογενειακής Συμβούλου.


Ποια τα "χρυσά κλειδιά" για ένα υγιές και ασφαλές μέλλον, όπου θα προάγονται, η ψυχική υγεία, η ανάπτυξη του δυναμικού μας, αλλά και ο πολιτισμός (ορμή ζωής & δημιουργίας) - σε αντίθεση με τον αλληλοσπαραγμό, την κατακερμάτιση, την εσωστρέφεια (ορμή θανάτου); Μία ψυχοδυναμική - ψυχαναλυτική ματιά.

Ως άνθρωποι που απαρτίζουμε την κοινωνία μας, φαίνεται να έχουμε αποτύχει να καλλιεργήσουμε την απαιτούμενη ωριμότητα, ώστε να καταφέρουμε να ζήσουμε μαζί και να συνεργαζόμαστε αρμονικά - χωρίς ο ένας να κατασπαράζει τον άλλον.

Εάν προσδοκούμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον και μία ασφαλή ζωή, θα πρέπει να δούμε τη χώρα ως μία οικογένεια.

'Ό,τι συμβαίνει σε μία οικογένεια, συμβαίνει και στη χώρα!

Με αυτό το σκεπτικό, ας οδηγηθούμε προς ένα υγιές ζητούμενο, το οποίο βρίσκεται βάσει της επιστήμης της ψυχολογίας και ψυχανάλυσης, υψηλά στη ψυχοσεξουαλική εξέλιξη του ανθρώπου. Το χαρακτηριστικό αυτό, είναι η δυνατότητα για συναίνεση, για ομαδικό πνεύμα και για συνεργασία των ανθρώπων και κατ' επέκταση των κοινωνιών, των κομμάτων, των κυβερνήσεων και των κρατών!

Σε αυτόν τον κρίσιμο στόχο ζωής - όσο και επιβίωσης εν τέλει! - βασικό ρόλο παίζει η ψυχοεκπαίδευση των γονέων και ευαισθητοποίησή τους (μέσα από τις Σχολές Γονέων), η δική τους ψυχική συγκρότηση (μέσω προσωπικής ψυχοθεραπείας), το κλίμα στην οικογένεια και η σωστή διαπαιδαγώγηση (με τη βοήθεια της συμβουλευτικής και της ψυχολογίας), ώστε να καταστήσουν (και να αναστήσουν), ικανά, διεκδικητικά, χαρούμενα όσο και υπεύθυνα παιδιά - αργότερα ενήλικες, με κοινωνικές ευαισθησίες, τόσες - όσο να θέτουν εαυτόν εποικοδομητικά και με χαρά στην υπηρεσία της ομάδας, χωρίς παράλληλα να "χάνουν" (ή να νιώθουν ότι χάνουν) την αυτονομία τους!

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Ελευθερίας-Έρης Κεχαγιά

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...