PsychologyNow Team

Cine-δρία: «Ιστορία Γάμου» - Βρίσκοντας νόημα και ωριμότητα μέσα από τον πόνο του χωρισμού

Cine-δρία: «Ιστορία Γάμου» - Βρίσκοντας νόημα και ωριμότητα μέσα από τον πόνο του χωρισμού

PsychologyNow Team

Ένα ζευγάρι βιώνει ένα είδος συναισθηματικού θανάτου καθώς διαλύεται ο γάμος τους και ανταγωνίζονται για την κηδεμονία του μικρού γιου τους.


Κανένα πρόσωπο εκτός του ίδιου του ζευγαριού δεν μπορεί να γνωρίζει την αλήθεια για το γάμο τους.

Η ταινία ξεκινά με τους συζύγους Νικόλ και Τσάρλι να «απαγγέλλουν» μια λίστα με όλα όσα αγαπούν και θαυμάζουν ο ένας στον άλλον, αποκαλύπτοντάς μας ότι πρόκειται για μια άσκηση που τους έχει ανατεθεί από τον ψυχοθεραπευτή ζεύγους που βλέπουν.

Η Νικόλ και ο Τσάρλι είναι ένα ζευγάρι το οποίο οδεύει προς τον χωρισμό. Αυτός είναι ένας ευφυής, αλλά μέτρια επιτυχημένος σκηνοθέτης ο οποίος πρόκειται να κάνει την πρεμιέρα του στο Μπροντγουέι.

Η σύζυγός του και πρωταγωνίστριά του, ενώ είναι ιδιαίτερα χαρισματική, νιώθει ότι επισκιάζεται από τη φιλοδοξία και την υπερβολική αυτοπεποίθησή του, που θεωρεί ότι αναδύονται μέσα από την ανώριμη συμπεριφορά του. Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τον Τσάρλι, η Νικόλ ήταν πάντα «χαρούμενη», οπότε γιατί αναστατώνει τη ζωή τους πηγαίνοντας στο Λος Άντζελες;

Το ζευγάρι έχει αποκτήσει έναν γιο μαζί, τον Χένρι, τον οποίο λατρεύουν, αλλά τα πράγματα είναι άσχημα μεταξύ τους. Η Νικόλ πρόκειται να εγκαταλείψει το σπίτι της οικογένειας στη Νέα Υόρκη για να πάει στο Λος Άντζελες, όπου και θα γυρίσει ένα πιλοτικό επεισόδιο για την τηλεόραση, μια μεγάλη ευκαιρία να αποκτήσει ένα μικρό κομμάτι φήμης για τον εαυτό της, ενώ αισθάνεται ότι ο Τσάρλι περιφρονεί την πόρτα που της ανοίγεται.

Παίρνει τον Χένρι μαζί της και παρόλο που η συνεννόηση περιλαμβάνει ότι οι δυο τους θα βρίσκονται μαζί στη Νέα Υόρκη, η πράξη της διάλυσης του γάμου βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι εάν το διαζύγιο είναι υπαιτιότητα του Τσάρλι ή της Νικόλ, εάν η ταινία είναι πιο ευνοϊκή για κάποιον σύντροφο και τι είδους μήνυμα στέλνει για τους θεσμούς του γάμου και της οικογένειας.

Η ταινία Ιστορία Γάμου αφορά δύο συντρόφους που προσπαθούν να διατηρήσουν την ανθρωπιά τους κατά τη διάρκεια μιας επιδιωκόμενης διαδικασίας απανθρωποποίησης. Κάθε εκλαμβανόμενη προσβολή κλιμακώνει μια ήδη άσχημη σχέση, και σύντομα ο Τσάρλι αντεπιτίθεται με τον δικό του υπερτιμημένο δικηγόρο, καθώς αυτός και η Νικόλ μάχονται παθητικά-επιθετικά για την επιμέλεια του Χένρι, ξέροντας ότι και οι δύο έχουν ήδη χάσει όλα όσα έχουν σημασία.

Η καρδιά της ιστορίας, ωστόσο, βασίζεται στον συναισθηματικό δεσμό μεταξύ του Τσάρλι και της Νικόλ. Αν και δεν μπορούν να γυρίσουν τον χρόνο πίσω, αυτό που τους ένωσε συνεχίζει να υπάρχει μέχρι την τελευταία σκηνή.

Ο Τσάρλι βοήθησε τη Νικόλ να γίνει καλύτερη ηθοποιός, μέσα από την ιδιοφυή του καθοδήγηση και η Νικόλ βοήθησε τον Τσάρλι να γίνει ένας μεγαλοφυής σκηνοθέτης μέσα από το εκπληκτικό ταλέντο της για σκηνοθεσία.

Ανεξάρτητα από την δραματική χροιά αυτού του αφηγηματικού θαύματος, η ταινία προσφέρει μια ειλικρινή στιγμή οφέλους μέσα από όλη αυτή την απώλεια. Η σκηνή που δείχνει την Νικόλ να δένει το παπούτσι του Τσάρλι, αποτελεί επιβεβαίωση ότι η σχέση μεταξύ τους θα παραμείνει ακλόνητη ακόμα και μετά το διαζύγιο. Η κινητήρια δύναμη που κρύβεται πίσω από την αρχική ένωσή τους παραμένει ενεργή και μετά τον χωρισμό.

Πρόκειται για μια όμορφη αρχή ενός τραγικού τέλους.

Δείτε εδώ το trailer


*Απαγορεύεται ρητώς η αναπαραγωγή χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων της ιστοσελίδας*

2. banner diafhmishs mypsychologist koino

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...