PsychologyNow Team

Προβολή ταινίας "Αμυγδαλιά" & συζήτηση με μέλη του Δικτύου Ανθρώπων που Ακούνε Φωνές (Hearing Voices)

Προβολή ταινίας "Αμυγδαλιά" & συζήτηση με μέλη του Δικτύου Ανθρώπων που Ακούνε Φωνές (Hearing Voices)

PsychologyNow Team

Το ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους Αμυγδαλιά (Amygdaliá) από την Χριστίνα Φοίβη, θα προβληθεί στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ την Παρασκευή 18-09-2020 και ώρα 20:30.


Η ταινία φέρνει στο σύγχρονο ντοκιμαντέρ την περφόρμανς, το παιχνίδι, το πείραμα, εξερευνώντας τι σημαίνει σήμερα να θεωρείσαι “ξένο σώμα” μέσα από το βίωμα, υφές, σύμβολα και τοπία. Το βράδυ της Παρασκευής λοιπόν σας προσκαλούμε να συζητήσουμε για τις φωνές που είναι παρούσες, για τις φωνές που προσπαθούν να συνυπάρξουν στην πόλη και στην έννοια της λέξης "μέρος", για τις φωνές που κατοικούν μέσα μας και γύρω μας.

Μετά την προβολή θα γίνει ανοιχτή συζήτηση με αφορμή την ταινία, που θα ανοίξουν η Nur Sheikh και η Μαρίνα Λυκοβουνιώτη, μέλη του Δικτύου Ανθρώπων που Ακούνε Φωνές-Hearing Voices, καθώς και συντελέστριες/συντελεστές της Aμυγδαλιάς. Την συζήτηση θα συντονίσει η Έλενα Χριστοπούλου.

AmygdaliaMov e1

Σας περιμένουμε να αφουγκραστούμε, να ακούσουμε, να μοιραστούμε τις φωνές, παρούσες, απούσες και όσες αναδύονται στο μαζί.

Σύνοψη:

Η Αμυγδαλιά είναι ένα δέντρο που ανθίζει λίγο πριν την άνοιξη. Είναι επίσης η λέξη που στοιχειώνει ένα παιδί, όταν πρωτοφτάνει στην Ελλάδα. Σε ένα μέρος που συχνά θυμίζει καρτ-ποστάλ, άνθρωποι, μέρη και πράγματα συναντιούνται και αποχωρίζονται όπως σε ένα όνειρο. Φωνές γυναικών πλέκονται μεταξύ τους καθώς επιχειρείται να εφευρεθεί μια νέα γλώσσα μέσα από τοπία και χειρονομίες, αναδεικνύοντας απροσδόκητες πτυχές στην έννοια της ελληνικότητας και της Ξένης. Φευγαλέες περφόρμανς, παραλίες, χωράφια, αμυγδαλιές και τσολιάδες σχηματίζουν το αλφαβητάρι μιας προσωπικής γλώσσας που διερευνά τα σύνορα γύρω μας και μέσα μας.

Η βραδιά θα συνεχίσει με ένα live από την ομάδα αφρικανικών κρουστών Sembe.

AmygdaliaMov e2

Για τους αναγνώστες του PsychologyNow.gr που θα αφήσουν το email τους στην είσοδο, θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν workshop με εκπτωση 50% το οποίο θα πραγματοποιηθεί σύντομα με την σκηνοθέτη Χριστίνα Φοίβη και τους επιστημονικούς συνεργάτες του PsychologyNow.gr Κορομπίλια Μιρέλλα & Ηλία Γκότση στο κέντρο ψυχοθεραπείας & εκπαίδευσης «ΣΥΝΗΧΗΣΕΙΣ». (Θα δωθεί βεβαίωση παρακολούθησης)

Links

Trailer: https://youtu.be/4RHcADoz53s

Facebook: https://www.facebook.com/AmygdaliaFilm/

ΤΡΙΑΝΟΝ- 18-09-2020 ώρα 20:30

ΚΟΔΡΙΓΚΤΩΝΟΣ 21 ΑΘΗΝΑ τκ.10434

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...