PsychologyNow Team

Cine-δρίες: 3 ταινίες για την αυτοανακάλυψη

Cine-δρίες: 3 ταινίες για την αυτοανακάλυψη

PsychologyNow Team
φωτογραφία από την ταινία Ταξίδι στην άγρια φύση

Μια καλή ταινία μπορεί να μας ενθαρρύνει, να μας εμπνεύσει και να μας ωθήσει να αλλάξουμε.


Σε ποιον δεν αρέσει να παρακολουθεί τηλεοπτικές σειρές ή ταινίες; Να παρακολουθεί ανθρώπους να απεικονίζουν χαρακτήρες και να υποδύονται διαφορετικούς ρόλους στη μεγάλη οθόνη; Ωστόσο, στο τέλος της ημέρας, το πιο σημαντικό δεν είναι η πράξη της παρακολούθησης, αλλά αυτό που παρακολουθούμε στην οθόνη.

Ανάλογα με το τι παρακολουθείτε ή πόσο αναλυτικοί είστε, μπορείτε να στοχαστείτε και να δώσετε προσοχή στα διδάγματα κάθε ταινίας. Αυτό θέλουμε να σας δείξουμε μέσω αυτής της λίστας ταινιών για αυτοανακάλυψη.

Μια καλή ταινία μπορεί να μας ενθαρρύνει, να μας εμπνεύσει και να μας ωθήσει να αλλάξουμε. Οι ακόλουθες ταινίες μπορεί να είναι χρήσιμες για την προσωπική σας ανάπτυξη και αυτοανακάλυψη.

Ναι σε όλα

SelfDiscoMov es1

Ο Jim Carrey είναι ένας ηθοποιός που είναι διάσημος για τους αστείους χαρακτήρες που ενσαρκώνει. Σε αυτή την ταινία, υποδύεται το βασικό χαρακτήρα, τον Καρλ. Αισθάνεται κατάθλιψη γιατί δεν του αρέσει η ζωή του. Η δουλειά του είναι βαρετή, η σύζυγός του τον άφησε για έναν άλλον άντρα και είναι πάντα μόνος στο σπίτι βλέποντας τηλεόραση.

Μια μέρα, αποφασίζει να συμμετέχει σε ένα σεμινάριο για την προσωπική ανάπτυξη και όλα αλλάζουν. Κάνει μία «συμφωνία με το Σύμπαν» να λέει «ναι» σε κάθε ευκαιρία. Τότε η ζωή του παίρνει μια στροφή 180 μοιρών.

Είναι η πρώτη ταινία στη λίστα μας, επειδή μας υπενθυμίζει τη σπουδαιότητα της ανάληψης ρίσκων. Είναι πολύ εύκολο να αισθανθούμε ενσυναίσθηση απέναντι στον Καρλ λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται. Βλέπουμε πως αυτή η εξτρεμιστική θέση τον οδηγεί σε ποικίλες προκλήσεις και περιπέτειες που σε διαφορετική περίπτωση ποτέ δεν θα αντιμετώπιζε.

Η Κρυφή Ζωή του Γουόλτερ Μίτι

SelfDiscoMov es2

Ο Γουόλτερ είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος ο οποίος περνά απαρατήρητος. Η ζωή του είναι αρκετά βαρετή. Του αρέσει η δουλειά του, αλλά δεν είναι πολύ συναρπαστική γι’ αυτόν. Για να αποκτήσει η ζωή του ενδιαφέρον, φαντάζεται καταστάσεις όπου αυτός είναι ο ήρωας. Ωστόσο, παραμένουν μόνο φαντασιώσεις. Δεν συμβαίνουν ποτέ στην πραγματική ζωή του.

Ξαφνικά, ένα πρόβλημα εργασίας τον αναγκάζει να διακινδυνεύσει. Αποφασίζει να κάνει ένα απίστευτο ταξίδι σε απομακρυσμένα μέρη του κόσμου για να σώσει το περιοδικό στο οποίο εργάζεται. Αν και γενικά είναι ένας αποθαρρυμένος άνθρωπος, καταλήγει να ταξιδεύει σε πολλές χώρες και να αντιμετωπίζει κάθε είδους δυσκολίες. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, αποκτά αυτοπεποίθηση και επιστρέφει ως ένα εντελώς νέο πρόσωπο.

Η ταινία «Η Κρυφή Ζωή του Γουόλτερ Μίτι» είναι μια πολύ καλή ταινία που σας ωθεί να συλλογιστείτε τη ζωή σας. Ο τρόπος που ο κύριος χαρακτήρας αισθάνεται, αγγίζει και συγκινεί έντονα. Ποιος δεν ονειρεύεται να ζήσει κάποιου είδους περιπέτεια; Μέσα από τα ταξίδια του και τα εκπληκτικά τοπία που εμφανίζονται στην ταινία, είναι σχεδόν αδύνατο να μην αισθανθούμε την ανάγκη να αλλάξουμε και εμείς τη δική μας ιστορία.

Ταξίδι στην άγρια φύση

SelfDiscoMov es3

Η τελευταία ταινία στη λίστα με την προτεινόμενες ταινίες για την αυτοανακάλυψη είναι πιθανότατα μία από τις πιο εμψυχωτικές ταινίες. Η ταινία εξιστορεί την ιστορία του Κρίστοφερ, ενός νεαρού άνδρα ο οποίος ζει μια προνομιακή ζωή. Οι γονείς του τον πιέζουν να αποφοιτήσει από ένα υψηλού κύρους πανεπιστήμιο. Μετά την αποφοίτησή του όμως, συνειδητοποιεί ότι δεν ζει τη ζωή του όπως θα ήθελε.

Με μόνο ένα σακίδιο και κάποια λίγα χρήματα που έχει αποταμιεύσει, ξεκινάει ένα επικό ταξίδι που ελπίζει ότι θα τον οδηγήσει στην ακατοίκητη άγρια φύση της Αλάσκας. Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού συναντά όλων των ειδών ανθρώπους και βιώνει καταστάσεις που θα τον βοηθήσουν να αναπτυχθεί ως άνθρωπος και να ανακαλύψει ποιος πραγματικά είναι.

Το «Ταξίδι στην άγρια φύση» είναι μία cult ταινία για όλες τις ηλικίες. Καταγράφει το ταξίδι του Κρίστοφερ με τόσο εκπληκτικό τρόπο ώστε να δημιουργεί έναν ατέλειωτο καταιγισμό συναισθημάτων. Αυτή η ταινία επικεντρώνεται στην αδιαφορία και τον κονφορμισμό που εμποδίζει τους ανθρώπους να κάνουν αλλαγές στη ζωή τους.


Πηγή: exploringyourmind.com
Απόδοση - Επιμέλεια: PsychologyNow.gr

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...