PsychologyNow Team

Cine-δρία: Η ταινία «Ο Αστακός» παίζει με το μυαλό σας

Cine-δρία: Η ταινία «Ο Αστακός» παίζει με το μυαλό σας

PsychologyNow Team
πόστερ της ταινίας Ο Αστακός

Πίστευα πάντα ότι οι ταινίες θα πρέπει να προκαλούν μία συναισθηματική σύνδεση ή μία εμπειρία χτισμένη γύρω από μια ιστορία που να ολοκληρώνεται με την κάθαρση ή με την επίλυση. Και μετά ... είδα την ταινία «Ο Αστακός», του Γιώργου Λάνθιμου.


Η ταινία απεικονίζει ένα δυστοπικό μέλλον όπου όλοι οι άνθρωποι πρέπει πάντα να ζουν ως ζευγάρια. Σε περίπτωση απώλειας του συντρόφου τους, θα πρέπει να μετακομίσουν σε ένα  ξενοδοχείο, όπου έχουν 45 ημέρες για να βρουν ένα νέο σύντροφο με βάση ένα κοινό χαρακτηριστικό που θα τους συνδέει ή διαφορετικά να έρθουν αντιμέτωποι με το θάνατο.

Μετά το θάνατο τους, μετατρέπονται σε ένα ζώο της επιλογής τους. Ο David, ο οποίος υποδύεται από τον Colin Farrell, ζητά να επιστρέψει ως αστακός, καθώς οι αστακοί παραμένουν για πάντα γόνιμοι και ζουν για 100 χρόνια και γιατί επίσης, όπως προσθέτει στην ταινία, «μου αρέσει η θάλασσα».

Αυτή η ταινία είναι ξεκαρδιστική, διεξοδική, και για κοινό με «γερά νεύρα».

Ο σκηνοθέτης, Γιώργος Λάνθιμος, έχει δημιουργήσει με επιτυχία μία ταινία που αφήνει το κοινό χωρίς καμία κάθαρση για τίποτα. Πραγματικά τίποτα! Οι χαρακτήρες δεν έχουν συναισθήματα και οι συνομιλίες τους είναι προμελετημένες και εμπεριστατωμένες. Το χιούμορ είναι διάχυτο, αλλά οι μόνοι άνθρωποι που βιώνουν πραγματική συγκίνηση σε αυτήν την ταινία είναι το κοινό.

Ο σκηνοθέτης σας εκνευρίζει, σας αγχώνει, σας ανάβει και σας τρομάζει, αφήνοντας σας με απολύτως τίποτα. Ξανά και ξανά ​​δεν υπάρχει κάθαρση στην ταινία. Ποτέ ένας σκηνοθέτης δεν με έχει φλερτάρει τόσο πολύ ψυχολογικά και δεν έχω βιώσει ποτέ μία ταινία με αυτόν τον τρόπο. Για το λόγο αυτό, σας παρακαλώ να δείτε αυτή την ταινία!

«Ο Αστακός» αφορά κανόνες που δεν παραβιάζονται, διλήμματα που δεν επιλύνονται, σεξουαλική ένταση που δεν απελευθερώνεται και σχέσεις που ποτέ δεν επιτυγχάνονται. Σας προειδοποιώ, ότι αμέσως μετά την τελευταία σκηνή, έβρισα και βγήκα από το δωμάτιο. Η ταινία με τρέλανε τόσο πολύ, ώστε μετά βίας μπόρεσα να συγκρατήσω τον εαυτό μου. Και την λάτρεψα!

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας.

 


Συγγραφέας: Dr. Frank Gaskill
Πηγή: shrinktank.com

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...