PsychologyNow Team

10 εικόνες με τις πριγκίπισσες της Disney να κάνουν ψυχοθεραπεία

10 εικόνες με τις πριγκίπισσες της Disney να κάνουν ψυχοθεραπεία

PsychologyNow Team

Τι θα έλεγε άραγε ένας ψυχοθεραπευτής στις πριγκίπισσες της Disney;


Πολλοί από εμάς που μεγαλώσαμε με ταινίες της Disney, φανταζόμασταν να γίνουμε πρίγκιπες και πριγκίπισσες, ζώντας πάντα ευτυχισμένοι σε ένα πανέμορφο κάστρο, μαζί με τους αγαπημένους μας.

Ωστόσο, ως παιδιά, ποτέ δεν αναρωτηθήκαμε πώς μπορεί να ένιωθαν οι πριγκίπισσες, έχοντας ξεπεράσει τις δυσκολίες τους για να κατορθώσουν τελικά το αίσιο τέλος τους.

Η καλλιτέχνιδα Maria Guadarrama από τη Βενεζουέλα αποφάσισε να διερευνήσει την ψυχική υγεία τους και δημιούργησε μια σειρά από δέκα εικονογραφήσεις, οι οποίες απεικονίζουν δημοφιλείς πριγκίπισσες της Disney να πηγαίνουν σε έναν ψυχοθεραπευτή με την ονομασία Dr. Pink Giraffe.  

1. Η Άριελ

«Οπότε… βασικά άλλαξες ολοκληρωτικά τον εαυτό σου απλά και μόνο για να ταιριάξεις στον κόσμο του».

PrigkipissesDisnPsyxo 1

2. Η Χιονάτη

«Πήγες να ζήσεις με 7 ανθρώπους που δεν γνώριζες και δηλητηριάστηκες από το φαγητό που σου πρόσφερε μια άγνωστη.  Με εντυπωσιάζει η ικανότητά σου να εμπιστεύεσαι τους άλλους».

PrigkipissesDisnPsyxo 2

Η Maria Guadarrama, γνωστή και ως Guadascribbles στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημιουργεί κόμικς με ένα μοναδικό συναισθηματικό χιούμορ. Αυτή τη φορά, μας καλεί να δούμε τους αγαπημένους μας παιδικούς χαρακτήρες από μια διαφορετική οπτική και να επικεντρωθούμε στην ψυχική τους υγεία. Η καλλιτέχνιδα δείχνει ότι καθένας μπορεί να έχει πεσμένη διάθεση και να νιώθει θλίψη και ότι κάποιες φορές είναι φυσιολογικό να μην νιώθεις καλά.

3. Η Ραπουνζέλ

«18 ολόκληρα χρόνια ήσουν κλειδωμένη μέσα σε έναν πύργο; Σίγουρα, δεν θα είχες κανένα πρόβλημα με την καραντίνα»!

PrigkipissesDisnPsyxo 3

4. Η Έλσα

«Αλήθεια, ξέχασες όλα όσα πέρασες»;

PrigkipissesDisnPsyxo 4

Όταν ρωτήθηκε πώς εμπνεύστηκε να δημιουργήσει αυτή τη σειρά εικονογραφήσεων με τις πριγκίπισσες της Disney να πηγαίνουν στο γραφείο του ψυχοθεραπευτή, η καλλιτέχνιδα εξηγεί ότι, αρχικά, θα πρέπει να γνωρίζουμε λίγα πράγματα για τον χαρακτήρα του ψυχοθεραπευτή.

Ο Dr. Pink Giraffe είναι ένας χαρακτήρας μου, γνωστός για το σαρκασμό με τους ασθενείς του. Τον επινόησα για πρώτη φορά όταν έπρεπε να δω τα πράγματα με καθαρό μυαλό. Ξέρετε, κάθε φορά που ένιωθα σαν να πνίγομαι σε ένα ποτήρι νερό, θυμόμουν αυτόν τον χαρακτήρα. Ήθελα να απεικονίσω μια ροζ καμηλοπάρδαλη για να δημιουργήσω μια αντίφαση μεταξύ της εμφάνισής της και του ορθολογικού μυαλού της, λέει η Guadarrama.

Είμαι θαυμάστρια των κινουμένων σχεδίων, ειδικά αυτών της Disney-Pixar. Μια μέρα, ο σύντροφός μου (που γνωρίζει τη δουλειά μου σχεδόν καλύτερα από οποιονδήποτε) με ρώτησε: «Δεν θα ήταν αστείο αν ο Dr. Pink Giraffe είχε πριγκίπισσες ως ασθενείς;» και αυτή ήταν μια άμεση σύνδεση, καθώς ήξερα ήδη τι θα έλεγε η καμηλοπάρδαλη σε κάθε μία από αυτές.

5. Η Πεντάμορφη

«Δεν έχει σημασία πόσα βιβλία σου έδωσε, παραμένει ακόμα ο απαγωγέας σου».

PrigkipissesDisnPsyxo 5

6. Η Σταχτοπούτα

«Ωραία… Χόρεψες μαζί του για λίγες ώρες σε ένα πάρτι και τώρα πιστεύεις ότι είναι ο έρωτας της ζωής σου. Μίλησέ μου λίγο περισσότερο γι’ αυτό».

PrigkipissesDisnPsyxo 6

7. Η Ωραία Κοιμωμένη

«Ας μιλήσουμε για τη συναίνεση όταν δεν έχεις πλήρως τις αισθήσεις σου».

PrigkipissesDisnPsyxo 7

Η καλλιτέχνιδα λέει ότι για αυτή τη σειρά, έπρεπε να δει τις πριγκίπισσες της Disney από μια διαφορετική οπτική γωνία. Σε τελική ανάλυση, οι περισσότερες από αυτές ήταν ακόμα έφηβες όταν έπρεπε να υπομείνουν τις σκληρές εμπειρίες τους.

8. Η Γιασμίν

«Ο τύπος σου έλεγε συνεχώς ψέματα και εσύ θέλεις ακόμη να τον παντρευτείς;»

PrigkipissesDisnPsyxo 8

9. Η Μουλάν

«Ουάου… έσωσες λοιπόν την Κίνα για να πάρεις την αποδοχή από τον πατέρα σου»!

PrigkipissesDisnPsyxo 9

10. Η Έλσα

- «Πράγματι λοιπόν τα άφησες όλα πίσω!»

- «Ναι, κάποιες φορές χρειάζεται να κάνεις και λίγη επίδειξη!»

PrigkipissesDisnPsyxo 10


Πηγή: boredpanda.com
Απόδοση-Επιμέλεια: PsychologyNow.gr

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...