PsychologyNow Team

Ο εφιάλτης της Υπνικής Παράλυσης μέσα από ανατριχιαστικές φωτογραφίες

Ο εφιάλτης της Υπνικής Παράλυσης μέσα από ανατριχιαστικές φωτογραφίες

PsychologyNow Team
ο εφιάλτης της υπνικής παράλυσης

Ο φωτογράφος Nicolas Bruno υποφέρει από μία τρομακτική κατάσταση που είναι γνωστή ως Παράλυση Ύπνου εδώ και 10 χρόνια. Προσπαθώντας να την αντιμετωπίσει οδηγήθηκε στη δημιουργική έκφραση μέσα από την τέχνη.


Η υπνική παράλυση είναι μια εφιαλτική κατάσταση που παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια του ύπνου και αφήνει ένα αίσθημα παραλυσίας ενώ είμαστε ξύπνιοι για λίγα δευτερόλεπτα. Ο πάσχοντας δεν μπορεί να κινηθεί, να μιλήσει ή να ουρλιάξει και η κατάσταση αυτή συνοδεύεται συχνά από έντονες παραισθήσεις.

Αυτή είναι η κατάσταση από την οποία υποφέρει ο Μπρούνο και όταν άρχισε αρχικά να την αντιμετωπίζει, στράφηκε στο Διαδίκτυο για απαντήσεις. Στην έρευνά του, βρήκε το The Nightmare από τον Henry Fuseli (1978), μια κλασική απεικόνιση της παράλυσης του ύπνου και των σχετικών τρόμων. Αυτό το έργο τέχνης τον ενέπνευσε:

SleepParalysisARt es1

Henry Fuseli – The Nightmare (1781)

 

Η συνειδητοποίηση ότι δεν ήταν ο μόνος που είχε βιώσει την υπνική παράλυση, ενέπνευσε τον έφηβο Μπρούνο να στραφεί σε έναν από τους δασκάλους του σχολείου του, ο οποίος του είπε να αρχίσει να σχεδιάζει το βίωμά του, σαν μία μορφή απελευθέρωσης και τρόπο να αντιμετωπίσης της. Ο Μπρούνο το πήγε ένα βήμα παραπέρα.

Το αποτέλεσμα αυτής της δημιουργικής θεραπείας, είναι αυτές οι όμορφες, συγκλονιστικές συνθέσεις, στις οποίες ο Μπρούνο βάζει τον εαυτό του τόσο ως θύμα όσο και ως αντίπαλο. Σίγουρα γνωρίζω πότε είμαι σε έναν ή στον άλλο κόσμο, ισχυρίζεται ο δημιουργός. Προσπαθώ να δημιουργήσω μία κάθαρση μέσα στις εικόνες που δημιουργώ.

SleepParalysisARt ful

Nicolas Bruno – Compleanno

 

SleepParalysisARt es3

Nicolas Bruno – Sventura

 

Ο Μπρούνο εξηγεί πώς αιχμαλώτισε την παρακάτω εικόνα, με τίτλο The Escape Artist.

Στη διαδικασία για τη δημιουργία της εικόνας, είμαι και οι τρεις από αυτούς τους χαρακτήρες. Είμαι σε θέση να το επιτύχω βάζοντας τη φωτογραφική μηχανή μου στο τρίποδο μου και έχοντας μια συνεχή απελευθέρωση κλείστρου, έτσι ώστε ενώ η κάμερα συνεχίζει να τραβάει, μπορώ να γίνω αυτοί οι διαφορετικοί χαρακτήρες.

SleepParalysisARt es4

Nicolas Bruno – The Escape Artist

 

SleepParalysisARt es5

Nicolas Bruno – Sorgere

 

SleepParalysisARt es6

Nicolas Bruno – Bramosia

 

SleepParalysisARt es7

Nicolas Bruno – Bramosia

 

SleepParalysisARt es8

Nicolas Bruno – Bersaglio

 

SleepParalysisARt es9

Nicolas Bruno – TetroTetro

 

Μεγαλώνοντας σε μια παράκτια πόλη, οι εικόνες του Μπρούνο επηρεάζονται από τις αναμνήσεις των στιγμών που περνούσε στη θάλασσα, στα βάλτους και ανάμεσα στους αγρούς. Η ιταλική του κληρονομιά είναι η έμπνευση για τους τίτλους των φωτογραφιών του, ενώ ο θαυμασμός του για την ιστορία της τέχνης φυτεύει υποσυνείδητους σπόρους φόρους τιμής απο καλλιτέχνες σε όλες τις εικόνες του.

Αν θέλετε να δείτε περισσότερα από τα έργα του Bruno ή να μάθετε περισσότερα για τον καλλιτέχνη με έδρα το Northport, στη Νέα Υόρκη, μπορείτε να τον βρείτε στο Instagram του , στο Facebook και στην προσωπική του ιστοσελίδα .


Πηγή: petapixel.com

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...