PsychologyNow Team

Living Realities - Changing Perceptions

Living Realities - Changing Perceptions

PsychologyNow Team
αφίσα της Έκθεσης Φωτογραφίας Living Realities - Changing Perceptions

Living Realities - Changing Perceptions: Έκθεση Φωτογραφίας & Παράλληλες Δράσεις στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.


Μετά την Πράγα και λίγο πριν ταξιδέψει στη Βιέννη, το διεπιστημονικό και κοινωνικοπολιτικό καλλιτεχνικό εγχείρημα Living Realities – Changing Perceptions έρχεται στην Αθήνα! Με βασικό άξονα την περιοδεύουσα έκθεση φωτογραφίας Stages of a Flight, το Living Realities - Changing Perceptions εστιάζει στις σύγχρονες πραγματικότητες της ζωής ανθρώπων, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους και να αναζητήσουν νέα πατρίδα. Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης θα φιλοξενήσει για ένα μήνα την έκθεση φωτογραφίας, καθώς και  μία σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις, που περιλαμβάνουν βιωματικά εργαστήρια, συναυλίες, συζητήσεις, καθώς και μία διαδραστική εικαστική σύμπραξη ανάμεσα σε νεαρούς καλλιτέχνες της ΑΣΚΤ και παιδιά της περιοχής της Κυψέλης.

Stages of a Flight: μια περιοδεύουσα έκθεση φωτογραφίας, που καθιστά ορατές τις πραγματικότητες της ζωής ανθρώπων, που αναγκάστηκαν να φύγουν από τις οικογένειες, τα σπίτια και τις πατρίδες τους. Η έκθεση αντιπαραθέτει τις ιστορίες των ίδιων των πρωταγωνιστών με τις λαϊκίστικες, στερεότυπες εικόνες που προβάλουν τα media. Ο φωτογράφος Simon van Hal και η δημοσιογράφος Nermin Ismail ταξίδεψαν σε επτά χώρες, ψάχνοντας για ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και τους ακολούθησαν στο ταξίδι τους. Το εγχείρημα, πέρα από την καλλιτεχνική του διάσταση, αποτελεί μια πλατφόρμα για αυτούς τους ανθρώπους ώστε να αφηγηθούν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να βγουν από την αφάνεια, ενώ παράλληλα αποτυπώνει τις πολιτικές αλλαγές που συντελέστηκαν μέχρι το 2017.

Παράλληλες Δράσεις*

Σάββατο 31 Μαρτίου (18.30 - 20.00): Βιωματική μουσικοκινητική δράση για μικρούς και μεγάλους σε επιμέλεια της Lourdes Sanchez, (διευθ. Simon Bolivar Choir, Venezuela) & συναυλία μουσικών συνόλων El Sistema Greece, σε μουσική διεύθυνση  Φαίδρας Γιαννέλου (El Sistema Greece Youth Orchestra).

27 - 28 Απριλίου: EΠΙ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ - 10 νέοι καλλιτέχνες της ΑΣΚΤ Συν-Δημιουργούν με Τα Παιδιά της Κυψέλης. Διαδραστικό καλλιτεχνικό εργαστήριο & έκθεση εικαστικών.

Παρασκευή 27 Απριλίου: Changing the narrative - The Role of Journalism. Στρογγυλή Τράπεζα με δημοσιογράφους παρουσία της Nermin Ismail.

Σάββατο 28 Απριλίου: Λήξη της έκθεσης και  συναυλία με hip-hop καλλιτέχνες της Κυψέλης.

Δείτε εδώ το Facebook Event.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...