PsychologyNow Team

Θεατρική παράσταση: «Αρκουδοράχη»

Θεατρική παράσταση: «Αρκουδοράχη»

PsychologyNow Team

Οι θεατρικές συναντήσεις μας ανανεώνονται για την Πέμπτη στις 30-03 στις 20:30 στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ στη ΣΚΗΝΗ ΩΜΕΓΑ. Η ομάδα ΠΥΡ συστήνει στο ελληνικό κοινό το έργο «Αρκουδοράχη» (2019) του πολυβραβευμένου Ουαλού συγγραφέα θεάτρου και κινηματογράφου Εντ Τόμας.


Καταρχήν θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους αναγνώστες του psychologynow.gr για την στήριξη αυτής της δράσης. Το θέατρο βασίζεται στην αφήγηση, στη δημιουργία και απόδοση ιστοριών, δεν μπορεί λοιπόν παρά να πλουτίζει με τις αφηγήσεις, τα συναισθήματα και τις οπτικές του κοινού που το παρακαλουθεί. Καθώς το έργο φέρνει μιά αφήγηση, γεμάτη συναισθήματα,εικόνες και σχέσεις, ψάχνει ένα τοπίο για να χωρέσει και να υπάρξει. Το έργο «Αρκουδοράχη» του Εντ Τόμας είναι μία αλλιώτικη αφήγηση γύρω απο τη λήθη, την μνήμη και την απώλεια.

Οι μνήμες μας δεν είναι παρά οι άνθρωποι που αγαπήσαμε και συναντήσαμε, τα μέρη που υπήρξαμε αλλά και οι λέξεις που είπαμε, οι λέξεις που ακούσαμε και η σημασία τους.

Ο Εντ Τόμας συνθέτει με μια ιδιαίτερη, αιχμηρή και ποιητική γραφή ένα εναλλακτικό τοπίο, όπου η σκιά ενός αόρατου πολέμου μεταμορφώνει τα πάντα και δημιουργεί μια σύγχρονη και τολμηρή σπουδή πάνω στην απώλεια.

Τι θα συμβεί αν μας αναγκάσουν να ξεχάσουμε; Ποιοι θα είμαστε τότε;

Τι μπορεί να συμβεί εαν κάτι φέρει την εξαφάνιση της μνήμης, της ταυτότητας αλλά και της ίδιας της ζωής όπως την ξέραμε;

Οι αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το έργο και να συμμετέχουν την Πέμπτη 30 Μαρτίου στις 20:30, κάνοντας τηλ.κράτηση ή με μήνυμα στο m. 6949234062 ή στέλντοντας email στο mkorobilia@gmail.com με το ονοματεπώνυμο,τηλ.επικ. και αναφέροντας το όνομα του site κερδίζοντας έκπτωση στο εισιτήριο στη τιμή του μειωμένου από 15 στα 10 ευρώ. Συντονίστρια της συζήτησης που ακολουθεί στο τέλος του έργου με το κοινό και τους συντελεστές της παράστασης είναι η συνεργάτιδα του site Mιρέλλα Κορομπίλια (Phd ψυχολόγος- συστημική ψυχοθεραπεύτρια)

THEATRIKH PARASTASH ARKOUDORAXH E

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Σε ένα χωριό ερημωμένο και σβησμένο από σύνορα που χαράσσονται ξανά και ξανά, ένα ζευγάρι κρατάει ανοιχτό ένα χασάπικο που αρνείται πεισματικά να εγκαταλείψει. Η μνήμη είναι ο μοναδικός μηχανισμός επιβίωσης σε μια πραγματικότητα που αλλάζει βίαια και αμετάκλητα, ενώ εκείνοι αδυνατούν να την ακολουθήσουν. Ένας νεαρός άνδρας ζει μαζί τους, κομμάτι και αυτός της προηγούμενης ζωής τους, ενώ ένας άλλος μυστηριωδώς καταφθάνει στο μαγαζί μ’ έναν άγνωστο σκοπό.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΚΗΝΗ ΩΜΕΓΑ
Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32

Σημείωση: η είσοδος στην αίθουσα μετά την έναρξη της παράστασης δεν είναι δυνατή

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 90 '

Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση: Αργύρης Ξάφης
Σκηνοθεσία: Ιώ Βουλγαράκη
Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Δημήτρης Γεωργιάδης, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Δέσποινα Κούρτη, Αργύρης Ξάφης

ΠΕΜΠΤΗ 30-03, ΏΡΑ 20:30

Kράτηση εισιτηρίου
email. mkorobilia@gmail.com
τηλ.επικ. 6949234062 στέλνoντας τα στοιχεία κράτησης οι αναγνώστες του psychologynow.gr στην τιμή των 10 ευρώ (Μειωμένο )

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...