PsychologyNow Team

Θεατρική παράσταση: “Ηλίθιοι” (Idioterne)

Θεατρική παράσταση: “Ηλίθιοι” (Idioterne)

PsychologyNow Team

Οι θεατρικές συναντήσεις μας συνεχίζονται την Δευτέρα στις 30-05 στις 21:15 στο θεατρικό πολυχώρο VAULT με το έργο “Ηλίθιοι” (Idioterne) του Lars von Trier ανεβαίνουν στο θέατρο για πρώτη φορά στην Ελλάδα , από την ομάδα ProvaT.O. Athens σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λάσκαρη.


Καταρχήν θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους αναγνώστες του psychologynow.gr για την στήριξη αυτής της δράσης. Στην παράσταση οι ηλίθιοι θα έρθουν αντιμέτωποι πάνω στη σκηνή με τους “κανονικούς” ανθρώπους.

Η συνύπαρξή τους είναι ένα πείραμα που δοκιμάζει τις κοινωνικές αντοχές, την ανοχή μας στο διαφορετικό, τα όρια της εξτρεμιστικής δράσης και τους λόγους ύπαρξής της. Βάζουμε στο τραπέζι το ερώτημα: Ποιος είναι κανονικός και ποιος ηλίθιος; Επανερχόμαστε στο ερώτημα: Πόσο ηλίθιος μπορείς να γίνεις για αυτά που πιστεύεις;

Γελάμε όταν σκεφτόμαστε πως είμαστε περισσότερο ηλίθιοι από όσο νομίζουμε. Τελικά “Οι ηλίθιοι” είναι ένα έργο από ηλίθιους, για ηλίθιους, με θέμα τους ηλίθιους. Όσοι κάνουν θέατρο είναι ηλίθιοι, ο διαφορετικός είναι ηλίθιος, οι άνθρωποι που θέλουν να ζήσουν ελεύθεροι είναι ηλίθιοι. Οι ηλίθιοι είναι μια μειονότητα, όλες οι μειονότητες είναι ηλίθιες. Οι ηλίθιοι είναι οι άνθρωποι του μέλλοντος.

Οι αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το έργο και να συμμετέχουν την Δευτέρα 30 Μαιου στις 21:15, κάνοντας τηλ.κράτηση (6986604174) και αναφέροντας το όνομα του site κερδίζοντας 20% έκπτωση στο εισιτήριο. Συντονίστρια της συζήτησης που ακολουθεί στο τέλος του έργου με το κοινό και τους συντελεστές της παράστασης είναι η συνεργάτιδα του site Mιρέλλα Κορομπίλια (Phd ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια).

ParastashHlithioi e1

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Στους “Ηλίθιους” ο Trier καταθέτει ακόμη μια προκλητική ιστορία. Μια ομάδα καλλιεργημένων νεαρών αποφασίζει να αντιδράσει στην κοινωνική πραγματικότητα που βιώνει οργανώνοντας ένα κοινόβιο “ηλιθίων”. Η βασική τους δραστηριότητα αποτελείται από παρεμβάσεις τους στον κόσμο των κανονικών ανθρώπων, με στόχο τις ηθικές αρχές που διέπουν το δυτικό κόσμο. Οι Ηλίθιοι δημιουργούν χάος και αναρχία όπου και αν βρεθούν. Με τις πράξεις τους θα προκαλέσουν, θα σοκάρουν, θα ενοχλήσουν, θα γελοιοποιήσουν τους εαυτούς τους και τους συνανθρώπους τους.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 70' (χωρίς διάλειμμα)

Tηλ. κράτηση εισιτηρίου: τηλ.επικ. 6986604174 για του αναγνώστες του psychologynow.gr στην τιμή των 10 ευρώ

Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS
FB Page: http://www.facebook.com/VAULTTheatreGr1
Instagram: vault.theatre.plus
Μελενίκου 26 Γκάζι, Βοτανικός
Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8' περίπου με τα πόδια)

Πληροφορίες (11:00 - 14:00 & 17:00 - 21:00) : 213 0356472, 6951832070

Προπώληση viva.gr: https://www.viva.gr/tickets/venues/polyxoros-vault/

Email: vaultvotanikos@gmail.com

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...