PsychologyNow Team

Ευχαριστήριο μήνυμα για την παράσταση του έργου «Δαίμονες»

Ευχαριστήριο μήνυμα για την παράσταση του έργου «Δαίμονες»

PsychologyNow Team

Θα θέλαμε κατ’ αρχήν, να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που παρακολουθήσατε την παράσταση του έργου «Δαίμονες» στο Θέατρο 104 στις 23 Οκτωβρίου. Ήταν μια διαφορετική βραδιά, από το PsychologyNow.gr σε συνεργασία με τους συντελεστές της παράστασης.


Αμέσως μετά το πέρας της παράστασης ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των συντελεστών της, και του κοινού με συντονίστρια την επιστημονική συνεργάτιδα του PsychologyNow.gr και ψυχοθεραπεύτρια Μιρέλλα Κορομπίλια. Η συζήτηση αυτή υπήρξε μια ακόμη ευκαιρία να συναντηθεί η φωνή του κοινού με τους ηθοποιούς, οι σκέψεις και τα συναισθήματα των θεατών να γίνουν ηχηρές λέξεις, αλλά και να αναδυθούν οι διαφορετικές οπτικές του έργου που αποτυπώθηκαν ξεχωριστά στον κάθε θεατή αλλά και στους ηθοποιούς.

Τελικά τί κάνει ισχυρή μια παράσταση εκτός από το χειροκρότημα; Eμείς και οι άλλοι... Η πραγματικότητα που μας περιβάλλει παρέχει καθημερινά ενδιαφέροντα θέματα για διάλογο και προβληματισμό. Χώροι πραγματικοί, ψηφιακοί, φαντασιακοί, συνθέτουν έναν κόσμο γεμάτο προκλήσεις, συγκινήσεις, κινδύνους, ενδιαφέρον για ζωή, στον οποίο καλούνται οι άνθρωποι καθημερινά να μετέχουν με περισσότερη δράση και ίσως περισσότερη συνείδηση.

EuxaristParastashDaimones e1

 

Η δυσκολία του θέματος, ήδη της συνεννόησης, πόσο περισσότερο της ανάλυσης, έγκειται στο γεγονός, ότι είναι σχεδόν αδύνατο να μιλήσεις με γενικούς όρους για τα πρόσωπα, τους “δαίμονες» και τις δυνατές σχέσεις μεταξύ τους. Τι ονομάζουμε δαίμονα, απασχολεί χρόνια τον άνθρωπο στο θέατρο, στη λογοτεχνία, στην τέχνη και στις σκέψεις του. Συγγραφείς όπως ο Ντοστογιέφσκι, ο Αλμπέρ Καμύ και άλλοι πολλοί, έχουν προσπαθήσει να δώσουν φωνή και ύπαρξη στις δικές τους «δαιμόνιες» φωνές.

Η προσδιοριστική διαδικασία για το περιεχόμενο της έννοιας της λέξης είναι εξαιρετικά άστατη ως προς το αποτέλεσμα, ρευστή σε τόπο και χρόνο, πολιτισμό ή κοινωνική τάξη. Ακόμα, μπορεί να διαφέρει και από άτομο σε άτομο. Με αυτόν τον τρόπο και ο συγγραφέας της παράστασης επέλεξε τους «Δαίμονες» να ζωντανέψουν στη σκήνη μέσα από ερωτικές σχέσεις, και να δώσουν το δικαίωμα στους πρωταγωνιστές να αποφασίσουν εάν θα τους χρήσουν βοηθούς ή εμπόδια στη ζωής τους.

EuxaristParastashDaimones e2

Αυτή η ελευθερία δίνει το δικαίωμα στο θεατή και στη δημιουργική του συνείδηση να κρίνει την υποκειμενική θέση στο διάλογο που ακολούθησε, ότι κάθε εποχή αντανακλά τους «Δαίμονες» της.

Σας ευχαριστούμε θερμα και ενημερώνουμε ότι η δράση θα επαναληφθεί καθώς η παράσταση ήταν sold-out και αρκετοί αναγνώστες δεν κατάφεραν να συμμετέχουν. Θα σας κρατάμε ενήμερους.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...