PsychologyNow Team

Η ψυχική υγεία απέκτησε το δικό της κουτί Πρώτων Βοηθειών

Η ψυχική υγεία απέκτησε το δικό της κουτί Πρώτων Βοηθειών

PsychologyNow Team

Η πρωτοποριακή έμπνευση αποτελείται από πέντε αντικείμενα σχεδιασμένα να προσφέρουν ανακούφιση σε στιγμές ψυχικής δυσφορίας.


Ένα κουτί πρώτων βοηθειών για τα συναισθήματα δημιούργησε η σχεδιάστρια Ρούι Σαν, μεταπτυχιακή φοιτήτρια Βιομηχανικού Σχεδιασμού στη σχολή Σεντ Μάρτινς του Λονδίνου. Το κουτί αποτελείται από πέντε αντικείμενα σχεδιασμένα να προσφέρουν ανακούφιση σε στιγμές ψυχικής αναστάτωσης. Η σχεδιάστρια ανέπτυξε το κουτί για να δείξει ότι η συναισθηματική μας υγεία είναι εξίσου σημαντική με τη σωματική μας κατάσταση.

Ανεξάρτητα από κουλτούρα, υπόβαθρο, οικονομική κατάσταση, όλοι υποφέρουμε από συναισθηματικές διακυμάνσεις. Τι θα γινόταν αν αντιμετωπίζαμε τη συναισθηματική μας υγεία όπως τη σωματική; Το συγκεκριμένο κουτί έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται σε διαφορετικά συναισθηματικά σενάρια, δήλωσε η σχεδιάστρια.

Καθένα από τα πέντε αντικείμενα που σχεδίασε η Σαν προορίζεται να προσφέρει διαφορετικό τύπο ανακούφισης.

Η Μοβ Αναπνευστική Μάσκα αναδίδει χαλαρωτικές μυρωδιές όταν ο χρήστης εισπνέει, επιτρέποντάς του να σκεφτεί καθαρά σε έντονες καταστάσεις.

PsyxikhYgeiaKoutiBoitheiwn e1

Τα Μπλε Τριπλά Γυαλιά έχουν τρεις φακούς για να θυμίζουν στον χρήστη να χρησιμοποιεί το «τρίτο μάτι» του και να βλέπει τα πράγματα από διαφορετική σκοπιά.

PsyxikhYgeiaKoutiBoitheiwn e2

Η Γαλάζια Αντι-στρες Συσκευή είναι ένα φορητό μεγάφωνο που οπτικοποιεί τον ήχο με μπλε μελάνι.

PsyxikhYgeiaKoutiBoitheiwn e3

Αν ο χρήστης εμπλακεί σε μια διαφωνία, το Πράσινο Στηθοσκόπιο Διαλογισμού τον βοηθά να συγκεντρωθεί στην αναπνοή του και να διαλογιστεί.

PsyxikhYgeiaKoutiBoitheiwn e4

Και τέλος, ο Κίτρινος Ενισχυτής Αυτοπεποίθησης είναι ένα ελαφρύ γιλέκο με ενίσχυση που βοηθά τους ανθρώπους που δεν έχουν την αυτοπεποίθηση να αντιμετωπίσουν διλήμματα ή δύσκολες καταστάσεις.

PsyxikhYgeiaKoutiBoitheiwn e5

Η ψυχική υγεία γίνεται όλο και περισσότερο θέμα εξερεύνησης στη βιομηχανία του ντιζάιν, ειδικά μεταξύ των μεταπτυχιακών σπουδαστών.


Ism Tsox
Απόδοση: Ισμήνη Τσοχαλή, επιμελήτρια κειμένων

Πηγή

 

 

*Απαγορεύεται ρητώς η αναπαραγωγή χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων της ιστοσελίδας*

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...