PsychologyNow Team

"Αστικές περιπλανήσεις ΙΙ": Έκθεση φωτογραφίας Ελλήνων καλλιτεχνών του Instagram στην Αθηναΐδα

"Αστικές περιπλανήσεις ΙΙ": Έκθεση φωτογραφίας Ελλήνων καλλιτεχνών του Instagram στην Αθηναΐδα

PsychologyNow Team
αφίσα της Έκθεση΄ς φωτογραφίας Αστικές περιπλανήσεις ΙΙ

Τα κοινωνικά δίκτυα μπαίνουν ολοένα και περισσότερο στη ζωή μας. Ανάμεσα σε αυτά είναι και το Instagram, το οποίο κερδίζει καθημερινά έδαφος, με αποτέλεσμα η τέχνη της φωτογραφίας να έχει μπει στην καθημερινότητά μας.


Στην Ελλάδα υπάρχουν χιλιάδες χρήστες του Instagram οι οποίοι επικοινωνούν μεταξύ τους σε καθημερινό επίπεδο μέσα από τις φωτογραφίες που αποτυπώνουν και κοινοποιούν στη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Οι ‘‘Αστικές περιπλανήσεις’’είναι μια ομαδική έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνει η μη κερδοσκοπική ομάδα GreekInstagramΕvents. Η πρώτη έκθεση περιλάμβανε εικόνες μόνο από τις ομορφιές της Αθήνας ενώ αυτή την φορά και της Θεσσαλονίκης. Οι φωτογραφίες που εκθέτονται είναι το αποτέλεσμα μιας ομαδικής εξόρμησης, άνω των 100 ατόμων, που πραγματοποιήθηκε και στις δυο πόλεις και απεικονίζουν τις αστικές ομορφιές τους.

Οι πόλεις ζωντανεύουν μέσα από τις εικόνες που φέρουν την οπτική ερασιτεχνών φωτογράφων, οι οποίοι δείχνουν την δική τους μοναδική τους αποτύπωση και τρόπο απεικόνισης μέσα από μια ομαδική, αστική περιπλάνηση. Δρόμοι, άνθρωποι, σπίτια, μνημεία, χρώματα, στιγμές, εικόνες καθημερινότητας σε μία έκθεση ανώνυμων αλλά ταλαντούχων καλλιτεχνών, με μεράκι, φαντασία και απέραντη αγάπη για την τέχνη της φωτογραφίας.

Η έκθεση "ΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΕΙΣ ΙΙ" εγκαινιάστηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων στις 15 Μαρτίου 2015 στην αίθουσα ‘‘ArtHall’’ του Πολυχώρου Πολιτισμού ΑΘΗΝΑΪΣ και θα διαρκέσει για τρεις εβδομάδες. Η έκθεση ‘‘Αστικές περιπλανήσεις ΙΙ’’ περιλαμβάνει 103 φωτογραφίες οι οποίες αποτυπώνουν ομορφιές και στιγμιότυπα από την αστική μας καθημερινότητα.

Χώρος διεξαγωγής: Πολυχώρος Πολιτισμού ΑΘΗΝΑΪΣ, αίθουσα Art Hall, Καστοριάς 34-36, Βοτανικός, Αθήνα

Χρόνος διεξαγωγής: 15 Μαρτίου - 5 Απριλίου 2015

Μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης στην Αθήνα, οι ‘‘Αστικές Περιπλανήσεις ΙΙ’’ θα μεταφερθούν στην Θεσσαλονίκη.

Είσοδος ελεύθερη

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...