Επικαιρότητα

Κείμενο Αρχών για την Παιδική Προστασία στην Ελλάδα

PsychologyNow Team

PsychologyNow Team

Η Ψυχολογία είναι ο Κόσμος μας!


Αναγνώσεις άρθρου: 857

Το Κείμενο Αρχών για την Παιδική Προστασία στην Ελλάδα προέκυψε από πρωτοβουλία του Συνηγόρου του Πολίτη / Συνηγόρου του Παιδιού και της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού.


Προηγήθηκε διαδικασία ανοικτής διαβούλευσης, κατά την οποία δεκάδες επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της παιδικής προστασίας συμμετείχαν με σχόλια και παρατηρήσεις επί του αρχικού προσχεδίου που συντάχθηκε από τους δύο παραπάνω φορείς.

Στόχος της ανάρτησης του Κειμένου είναι να συνυπογραφεί από ένα ευρύ φάσμα δημοσίων και μη κυβερνητικών φορέων, καθώς και μελών της κοινωνίας των πολιτών. 

Απώτερος σκοπός μας είναι η ανάπτυξη μιας εθνικής συμμαχίας για τη διεκδίκηση και προώθηση της καλύτερης δυνατής θεσμικής κατοχύρωσης των δικαιωμάτων του παιδιού από την πολιτεία στον τομέα της παιδικής προστασίας.

Εφόσον επιθυμείτε να λάβετε και εσείς μέρος σε αυτή την πρωτοβουλία, παρακαλούμε να διαβάσετε το Κείμενο, να συμπληρώσετε και να αποστείλετε την παρακάτω φόρμα υποστήριξης (είτε ως εκπρόσωπος φορέα είτε ως φυσικό πρόσωπο, ανάλογα με την περίπτωση που σας αφορά). Η απόφαση της δημοσιοποίησης των στοιχείων των υποστηρικτών γίνεται από τους διαχειριστές της σελίδας.

Δείτε το Κείμενο Αρχών για την Παιδική Προστασία

Φόρμα υποστήριξης εκπροσώπου φορέα                  

Ως «φορέας» νοείται οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία ή νομικό πρόσωπο δημοσίου ή ιδιωτικού μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Μία δημόσια υπηρεσία μπορεί να συνυπογράψει το κείμενο εφόσον της παρέχεται δυνατότητα αυτόνομης λήψης συναφών αποφάσεων δημόσιας εκπροσώπησης - τοποθέτησης.

Για να δημοσιοποιηθεί η υποστήριξη από δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα χρειάζεταδικαιώματα παιδιώνι να αποσταλεί ηλεκτρονικά στη διεύθυνση paidikiprostasia.gr@gmail.com ένα σχετικό σημείωμα που φέρει την υπογραφή του νομίμου εκπροσώπου ή άλλου εξουσιοδοτημένου προσώπου.

Συμπληρώστε τη φόρμα υποστήριξης για φορείς.

Φόρμα υποστήριξης προσώπου

Κάθε ενήλικος/η πολίτης μπορεί να συμπληρώσει και να συνυπογράψει το Κείμενο Αρχών. Για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του/της χρειάζεται σύντομη περιγραφή ιδιότητας (μέχρι 50 χαρακτήρες) και e-mail το οποίο δεν γίνεται γνωστό δημόσια, αλλά καταχωρείται από τους διαχειριστές για ενδεχόμενη μελλοντική επικοινωνία και ενημέρωση.

Συμπληρώστε τη φόρμα υποστήριξης για πρόσωπα.

Γραφτείτε στο newsletter μας. Ελάτε στον Κόσμο της Ψυχολογίας.

Το Psychologynow.gr είναι το επιστημονικό site της Ψυχολογίας στην Ελλάδα. Με συνέπεια, εγκυρότητα και αξιοπιστία το Psychologynow.gr είναι ένας πυρήνας ψυχολογίας που έχει στόχο να ενημερώσει, να υποστηρίξει και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σε θέματα ψυχικής υγείας.

Επικοινωνία: info@psychologynow.gr

Ελάτε στον κόσμο της Ψυχολογίας!
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε
το εβδομαδιαίο newsletter μας.

Βρείτε μας στα...

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!