Εκπαιδεύσεις

Ομαδικό πρόγραμμα παρέμβασης για ενήλικες με ΔΕΠΥ

psychologynow team

psychologynow team

Η Ψυχολογία είναι ο Κόσμος μας!


Αναγνώσεις άρθρου: 332

Το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς ανακοίνωσε την έναρξη προγράμματος για ενήλικες με ΔΕΠΥ. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικα άτομα διαγνωσμένα με ΔΕΠ/Υ και στοχεύει, μέσω ψυχοεκπαίδευσης και τεχνικών, στη βελτίωση των δυσκολιών, που αντιμετωπίζουν αυτά τα άτομα, καθώς και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, προκειμένου να χειρίζονται αποτελεσματικότερα τις καθημερινές προκλήσεις.


Ειδικότερα, δίδεται έμφαση σε τομείς στους οποίους, σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, άτομα με ΔΕΠ/Υ παρουσιάζουν δυσκολίες, όπως για παράδειγμα, μεταξύ άλλων, αναβλητικότητα, αδυναμία οργάνωσης χρόνου, ευμεταβλητότητα στη διάθεση, δυσκολίες στη διαχείριση του χρόνου, δυσκολίες στο χειρισμό διαπροσωπικών σχέσεων. Με τη βοήθεια αυτό-αναφορών και άλλων ασκήσεων οι συμμετέχοντες μαθαίνουν τρόπους να αποδέχονται και να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες τους, να αντιλαμβάνονται έγκαιρα πιθανές αλλαγές στη διάθεση και να τις χειρίζονται θετικά καθώς και βασικές αρχές που διέπουν την συμπεριφορά.

Το πρόγραμμα λαμβάνει χώρα σε συνεργασία με το Αιγινήτειο Νοσοκομείο (Τμήμα Νευροαναπτυξιακών Διαταραχών).

Το πρόγραμμα αποτελείται από 12 συνεδρίες διάρκειας 2 ωρών που διενεργούνται στο χώρο του ΙΕΘΣ (Αιόλου 102), κάθε Πέμπτη 18:00 - 20:00.

Έναρξη προγράμματος: Πέμπτη 9/2/2017.  Το κόστος κάθε συνεδρίας είναι 20 ευρώ.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα
Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. 

Περισσότερες πληροφορίες από τις ψυχολόγους - συντονίστριες του προγράμματος:

Γεωργουτσάκου Σοφία (6944689693) και Βλασοπούλου Αγγελική (6958476093)

Γραφτείτε στο newsletter μας. Ελάτε στον Κόσμο της Ψυχολογίας.

Το Psychologynow.gr είναι το επιστημονικό site της Ψυχολογίας στην Ελλάδα. Με συνέπεια, εγκυρότητα και αξιοπιστία το Psychologynow.gr είναι ένας πυρήνας ψυχολογίας που έχει στόχο να ενημερώσει, να υποστηρίξει και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σε θέματα ψυχικής υγείας.

Επικοινωνία: info@psychologynow.gr

Ελάτε στον κόσμο της Ψυχολογίας!
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε
το εβδομαδιαίο newsletter μας.

Βρείτε μας στα...

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!