Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Εισαγωγής στη Μουσικοθεραπεία | 7/11/2018 — 3/4/2019

HXO Seminar es2Στόχος του σεμιναρίου είναι η απόκτηση μιας συνοπτικής αλλά ολοκληρωμένης και ακριβούς εικόνας για το επιστημονικό πεδίο της μουσικοθεραπείας σε θεωρητικό επίπεδο αλλά και μέσω της βιωματικής εμπειρίας.

Οι είκοσι δίωρες συναντήσεις περιλαμβάνουν παρουσιάσεις και συζήτηση για διάφορες πτυχές της θεωρίας και της πρακτικής, παρουσίαση μελετών περίπτωσης, βιντεοσκοπημένα και ηχογραφημένα αποσπάσματα από συνεδρίες μουσικοθεραπείας και βιωματικά εργαστήρια.

Θα δοθεί γενική αλλά και εξειδικευμένη βιβλιογραφία και εκπαιδευτικό υλικό και οι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη του Κέντρου Μουσικής Ψυχοθεραπείας «ηχώ» που περιλαμβάνει πληθώρα τίτλων σχετικά με τη μουσικοθεραπεία και συναφείς επιστήμες.

Εισηγητές:

Οι εισηγητές μουσικοθεραπευτές είναι μέλη του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών, με μακρόχρονη κλινική εμπειρία, αξιόλογες εξειδικευμένες σπουδές από αναγνωρισμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα και προέρχονται από διαφορετικές μουσικοθεραπευτικές σχολές και παραδόσεις δίνοντας μια αντιπροσωπευτική εικόνα του εύρους και της ποικιλομορφίας που χαρακτηρίζει το επιστημονικό αυτό πεδίο.

 • Χριστίνα Καλλιώδη - Μουσικοθεραπεύτρια ΜΑ, NICU (υπεύθυνη του σεμιναρίου)
 • Χριστιάνα Αδαμοπούλου - Μουσικοθεραπεύτρια PhD
 • Μίτσυ Ακογιούνογλου - Μουσικοθεραπεύτρια PhD, RMT
 • Δημήτρης Κουκουράκης - Μουσικοθεραπευτής PgDip
 • Κάνδια Μπουζιώτη - Μουσικοθεραπεύτρια ΜΑ, Φωνητική Ψυχοθεραπεύτρια AVPT
 • Δρ. Γιώργος Τσίρης - Μουσικοθεραπευτής PhD
 • Μαρία Φρουδάκη - Μουσικοθεραπεύτρια Nordoff Robbins

Το σεμινάριο απευθύνεται:

 • σε όσους ενδιαφέρονται για σπουδές στη μουσικοθεραπεία και θέλουν να μάθουν περισσότερα για την κλινική της πράξη αλλά και να αναστοχαστούν σε σχέση με την επιθυμία, τα κίνητρα και τις δεξιότητές τους αποφασίζοντας αν τους εκφράζει ως επαγγελματική επιλογή
 • σε επαγγελματίες του χώρου της υγείας και της εκπαίδευσης, μουσικούς, φοιτητές και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τους τρόπους που η μουσικοθεραπεία μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του ίδιου, των ανθρώπων που φροντίζει ή/και των ανθρώπων με τους οποίους εργάζεται*.

*Οι μουσικές γνώσεις δεν είναι απαραίτητες για την δεύτερη κατηγορία συμμετεχόντων αλλά σε περίπτωση αυξημένου ενδιαφέροντος θα συνεκτιμηθούν για την επιλογή.

HXO Seminar es1

Μετά το πέρας του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες:

 • θα έχουν αποκτήσει μια συνοπτική αλλά ολοκληρωμένη και ακριβή εικόνα για το επιστημονικό πεδίο της μουσικοθεραπείας,
 • θα έχουν αναπτύξει την ικανότητα διερευνητικής σκέψης σε σχέση με τις θεραπευτικές ιδιότητες και επιδράσεις της μουσικής,
 • θα έχουν έχουν γνωρίσει βασικές δεξιότητες κλινικής παρατήρησης και ανάλυσης της μουσικής αλληλεπίδρασης σε θεραπευτικό πλαίσιο,
 • θα μπορούν να αναστοχαστούν σχετικά με την επιθυμία και τις προσδοκίες τους από την μουσικοθεραπεία ως θεραπεία και ως επάγγελμα
 • θα μπορούν να κάνουν τη διάκριση μεταξύ της μουσικοθεραπείας και της χρήσης της μουσικής από άλλες ειδικότητες,
 • θα μπορούν να στέκονται κριτικά απέναντι στη σχετική βιβλιογραφία,
 • σε περίπτωση που χρησιμοποιούν τυχόν μουσικές παρεμβάσεις στην επαγγελματική τους πρακτική, θα έχουν αναπτύξει προσοχή, ευαισθησία, ασφάλεια και υπευθυνότητα όντας ενήμεροι για τις θετικές αλλά και πιθανές αρνητικές τους επιδράσεις.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όσους παρακολουθήσουν τουλάχιστον 17 από τις 20 συναντήσεις.

Σημειώνεται ότι το σεμινάριο έχει εισαγωγικό χαρακτήρα και δεν παρέχει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα άσκησης κλινικού έργου μουσικοθεραπείας ούτε χρήσης του τίτλου μουσικοθεραπευτής/τρια για τα οποία χρειάζεται εξειδικευμένη εκπαίδευση.

Για εγγραφές και διευκρινήσεις παρακαλούμε επικοινωνήστε με το ηχώ στο 210 68 98 078 ή στο info@nxw.gr, ή συμπληρώσετε τη φόρμα επαφής (https://nxw-music-psychotherapy.typeform.com/to/gl1Cgq)

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο και τους εισηγητές.

 

Επικοινωνία με Φορέα

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στον φορέα εκπαίδευσης.

Please let us know your name.
Invalid Input
Please let us know your email address.
Άκυρη καταχώρηση
Please write a subject for your message.
Please let us know your message.
Invalid Input

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...