Δελτία Τύπου

Χορόδραμα Αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

PsychologyNow Team

PsychologyNow Team

Η Ψυχολογία είναι ο Κόσμος μας!


Αναγνώσεις άρθρου: 70

Το Σωματείο Υποστήριξης του Κοινωνικού και Επιστημονικού Έργου του 18 ΑΝΩ καιη Ομάδα Συλλογικών Δράσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του 18 ΑΝΩ παρουσιάζουν: το χορόδραμα «Δοκίμιο στην Αντιγόνη», από τη ομάδα χορού «Studio Ballet», για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, 8 Μαρτίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, την  Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018, ώρα 20:00 στο Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών-Κολλεγίου Ψυχικού.


xorodrama18anw1

Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του σωματείου υποστήριξης του 18 ΑΝΩ.

Χορογραφία: Βικτώρια Ζαφέτ

Συμμετέχουν: Rossen Kanev - Κρέοντας, Βικτώρια Ζαφέτ - Αντιγόνη, Jimmy Kalis - Αίμονας, Κλεοπάτρα Κλουτσινιώτου- Ισμήνη, οι χορεύτριες του Studio Ballet και η ηθοποιός Φαίδρα Μούτσου - Χορός-Τειρεσίας,

Μουσική: Khachaturian- Shostakovich-Sibelius- Gounod-

«…Το χορόδραμα ενέπνευσε ο μύθος της Αντιγόνης, της θρυλικής αυτής γυναικείας μορφής όπως τη γνώρισαν οι τρείς μεγάλοι Τραγικοί Ποιητές της αρχαιότητας. Στο πέρασμα των αιώνων η Αντιγόνη επανέρχεται σε διάφορες μορφές του γραπτού λόγου σαν πρότυπο που έχει κατασταλάξει στη συνείδηση όλων των εποχών. Σύμβολο της αντιδιαστολής ανάμεσα στο ιερό και το βέβηλο, ηρωική, μοναχική μορφή απέναντι στην ανθρώπινη αλαζονεία ή τυραννία, υπόδειγμα αδιαπραγμάτευτου σεβασμού προς την παράδοση, τις επιταγές του ανθρωπισμού και τους αναλλοίωτους άγραφους νόμους…» (Απρίλιος, 2009)

Το πρωτότυπο χορόδραμα «Δοκίμιο στην Αντιγόνη» στηρίζεται στην παράδοση του κλασσικού χορού και στην εκφραστικότητα του σύγχρονου χορού. Ο χορός σαν μέσο έκφρασης προτείνει συμβολισμούς και ιδέες και μεταφέρει μηνύματα που αφορούν την σύγχρονη κοινωνία.

Γραφτείτε στο newsletter μας. Ελάτε στον Κόσμο της Ψυχολογίας.

Το Psychologynow.gr είναι το επιστημονικό site της Ψυχολογίας στην Ελλάδα. Με συνέπεια, εγκυρότητα και αξιοπιστία το Psychologynow.gr είναι ένας πυρήνας ψυχολογίας που έχει στόχο να ενημερώσει, να υποστηρίξει και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σε θέματα ψυχικής υγείας.

Επικοινωνία: info@psychologynow.gr

Ελάτε στον κόσμο της Ψυχολογίας!
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε
το εβδομαδιαίο newsletter μας.

Βρείτε μας στα...

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!