Εκπαιδεύσεις

Δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία για άτομα με Αυτισμό το Σαββατοκύριακο | Κέντρο Παιδιού και Εφήβου

Η Ψυχολογία είναι ο Κόσμος μας!

Αναγνώσεις άρθρου: 61

Η ανατροφή ενός παιδιού με αναπτυξιακή διαταραχή είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Κατανοώντας την ανάγκη των γονέων για προσωπικό χρόνο και χαλάρωση, στόχος του προγράμματος «Ναυτίλος» είναι η δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία των παιδιών με Αυτισμό κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις εγκαταστάσεις του Εξειδικευμένου Κέντρου Διάγνωσης και Αποκατάστασης Ατόμων με ΔΑΦ  «Ηλίανθος» στο Περιστέρι Αττικής.

afisanautilosdoreansk2

Ελάτε να γνωρίσετε τις υπηρεσίες μας δωρεάν!

Για τρία Σαββατοκύριακα 24 & 25/2 -  3 & 4/3 - 10 & 11/3 ανοίγουμε τις πόρτες του Ναυτίλου και προσκαλούμε τους γονείς ατόμων με αυτισμό να γνωρίσουν τις υπηρεσίες μας ΔΩΡΕΑΝ!

nautilos11

Ανάπτυξη δεξιοτήτων, ενδιαφερόντων, διαπροσωπικών σχέσεων

Στο πλαίσιο του «Ναυτίλου» τα άτομα με Αυτισμό έχουν την ευκαιρία:

• να συμμετάσχουν σε ομαδικές δραστηριότητες προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους
  • να εξασκήσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες μέσα από την ενίσχυση της επικοινωνίας τους και της αλληλεπίδρασης τους, τόσο με τους θεραπευτές όσο και με τα άλλα μέλη της ομάδας
  • να γενικεύσουν κατακτημένες δεξιότητες αυτοεξυπηρέτησης και καθημερινής ζωής
  • να έρθουν σε επαφή με την κοινότητα μέσα από εξωτερικά προγράμματα

nautilos2

Ο «Ναυτίλος» είναι ένας τρόπος για να μπορέσουν οι γονείς παιδιών με αυτισμό να αποκτήσουν ελεύθερο χρόνο και να τον αξιοποιήσουν κατά το δοκούν με στόχο την αποσυμπίεση τους,  γνωρίζοντας ότι τα παιδιά τους απασχολούνται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον χαράς και κινήτρων από εξειδικευμένο προσωπικό.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ 2105782341 // Χρυσολωρά 10-12, Στάση Μετρό «Άγιος Αντώνιος», Περιστέρι// www.kpechios.gr // Απαραίτητη συνάντηση με τους γονείς και το παιδί τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν τη συμμετοχή στο πρόγραμμα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ο «Ναυτίλος»  εντάσσεται στις δράσεις του Εξειδικευμένου Κέντρου Διάγνωσης και Αποκατάστασης για άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος «Ηλίανθος» της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου».

Γραφτείτε στο newsletter μας. Ελάτε στον Κόσμο της Ψυχολογίας.

Το Psychologynow.gr είναι το επιστημονικό site της Ψυχολογίας στην Ελλάδα. Με συνέπεια, εγκυρότητα και αξιοπιστία το Psychologynow.gr είναι ένας πυρήνας ψυχολογίας που έχει στόχο να ενημερώσει, να υποστηρίξει και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σε θέματα ψυχικής υγείας.

Επικοινωνία: info@psychologynow.gr

Ελάτε στον κόσμο της Ψυχολογίας!
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε
το εβδομαδιαίο newsletter μας.

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!