Δελτία Τύπου

Πρακτικός Οδηγός Δεικτών Ποιότητας Στέγασης στην Ψυχική Υγεία

PsychologyNow Team

PsychologyNow Team

Η Ψυχολογία είναι ο Κόσμος μας!


Αναγνώσεις άρθρου: 102

Από τον Ιανουάριο του 2016 η ΠΕΨΑΕΕ, μαζί με πέντε σημαντικούς οργανισμούς από την Ιταλία, την Κροατία, τη Μεγάλη Βρετανία και το Βέλγιο αποτελούν τους εταίρους του Ευρωπαϊκού Προγράμματος: HERO (Housing: an educational European Road towards civil rights).


Το HERO είναι ένα ευρωπαϊκό διακρατικό έργο το οποίο αποσκοπεί στην παροχή  σύγχρονης και έγκυρης διεπιστημονικής πληροφόρησης, κατάλληλης για όλους όσοι εμπλέκονται στα διαφορετικά στάδια της στέγασης των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας: λήπτες υπηρεσιών και οι οικογένειές τουςεπαγγελματίες ψυχικής υγείας,  πολίτες και εθελοντέςδημόσιοι / ιδιωτικοί φορείς).

Θεωρώντας την «Στέγαση» ως μία διαδικασία κοινωνικής ένταξης για άτομα με σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας, συνδυάσανε τις εμπειρίες όσων άμεσα ή έμμεσα εμπλέκονται με την στέγαση με την πιο σύγχρονη επιστημονική έρευνα προκειμένου να δημιουργηθεί ο πρώτος Πρακτικός Οδηγός «Δεικτών Ποιότητας Στέγασης στην Ψυχική Υγεία για τις τοπικές κοινότητες».

Αυτό το καινοτόμο ηλεκτρονικό βιβλίο (e-book) αποτελεί ένα πρακτικό, συνοπτικό και εύχρηστο εγχειρίδιο, το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει οδηγό των τοπικών κοινοτήτων καθ’ όλη τη διαδικασία της στέγασης, από το πρώτο στάδιο της αυτό-αξιολόγησης μέχρι το τελικό στάδιο της συνεχούς παρακολούθησης.

Ταυτόχρονα, σας προσκαλούνε να επισκεφτείτε και να διαδώσετε την ιστοσελίδα του προγράμματος http://www.housing-project.eu/index.php/el/, καθώς και τη σελίδα του στο Facebook https://www.facebook.com/herohousing/.

Ευελπιστούμε o συγκεκριμένος Πρακτικός Οδηγός να καθιερωθεί ως ένα χρήσιμο εργαλείο για όλους όσους εμπλέκονται ή ενδιαφέρονται για τη στέγαση στον χώρο της Ψυχικής Υγείας και παραμένουμε διαθέσιμοι για να ακούσουμε τα σχόλια σας και να σας παρέχουμε περισσότερες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη προσπάθεια.

Δείτε τον Πρακτικό Οδηγό σε μορφή PDF.

 

Με Εκτίμηση,

Μαργκώ Λιατήρα

Ψυχολόγος (MSc)

Υπεύθυνη Επικοινωνίας Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε.

e-mail: mliatira@pepsaee.gr,

www.pepsaee.gr

Τηλ: 2108257112

Κινητό: 6976292421

Γραφτείτε στο newsletter μας. Ελάτε στον Κόσμο της Ψυχολογίας.

Το Psychologynow.gr είναι το επιστημονικό site της Ψυχολογίας στην Ελλάδα. Με συνέπεια, εγκυρότητα και αξιοπιστία το Psychologynow.gr είναι ένας πυρήνας ψυχολογίας που έχει στόχο να ενημερώσει, να υποστηρίξει και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σε θέματα ψυχικής υγείας.

Επικοινωνία: info@psychologynow.gr

Ελάτε στον κόσμο της Ψυχολογίας!
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε
το εβδομαδιαίο newsletter μας.

Βρείτε μας στα...

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!