Δελτία Τύπου

Π.Π.Α. Λάρισας - Έναρξη σεμιναρίου για συντρόφους/ συζύγους εξαρτημένων

PsychologyNow Team

PsychologyNow Team

Η Ψυχολογία είναι ο Κόσμος μας!


Αναγνώσεις άρθρου: 274

Οι αιτίες, οι τρόποι αντιμετώπισης και ο ρόλος των συντρόφων / συζύγων στην αντιμετώπιση του προβλήματος της εξάρτησης. Σεμινάριο απευθυνόμενο αποκλειστικά σε συντρόφους / συζύγους ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης από ναρκωτικά ή/και αλκοόλ. 


Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας είναι πρόγραμμα του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). Λειτουργεί με τη συνεργασία και του ΟΚΑΝΑ και τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας. Ανάλογα προγράμματα λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη, στα Χανιά και στη Σητεία. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ψυχοκοινωνική στήριξη ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ και των συγγενών τους. Στο πλαίσιο των δράσεων του, το πρόγραμμα οργανώνει κύκλο σεμιναρίων τα οποία απευθύνονται σε συντρόφους και συζύγους ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης με τίτλο: Οι αιτίες, οι τρόποι αντιμετώπισης και ο ρόλος των συντρόφων / συζύγων στην αντιμετώπιση του προβλήματος της εξάρτησης.

Οι θεματικές που θα καλυφθούν στο σεμινάριο είναι οι εξής:

- Ποια είναι η φύση του φαινομένου της εξάρτησης;

- Υπάρχουν μύθοι που συνοδεύουν το φαινόμενο;

- Μπορεί ένας εξαρτημένος να αντιμετωπίσει με επιτυχία το πρόβλημα της εξάρτησης;

- Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να βρει κάποιος βοήθεια;

- Ποιος είναι ο ρόλος της οικογένειας και των κοντινών ανθρώπων του εξαρτημένου στην αντιμετώπιση του προβλήματος;

Τα σεμινάρια απευθύνονται αποκλειστικά σε συντρόφους ή και συζύγους ανθρώπων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξάρτησης από ναρκωτικά ή/ και αλκοόλ. Βασικός στόχος των σεμιναρίων είναι η ουσιαστική ενημέρωση συντρόφων ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης για τις αιτίες και τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος και το ρόλο των συντρόφων / συζύγων στην αντιμετώπιση αυτού.

Θα πραγματοποιηθούν τρία δίωρα σεμινάρια αρχής γενομένης από την Τετάρτη 22/3/2017 και θα διαρκέσουν έως και την Τετάρτη 5/4/2017. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται στις 15.30 – 17.30, στους χώρους του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας (Ηρώων Πολυτεχνείου 169 και Κουτσούμπα) και η συμμετοχή σε αυτά, όπως και σε όλες τις δράσεις του προγράμματος είναι δωρεάν. Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων, όσοι/ες ενδιαφέρονται, μπορούν να συμμετάσχουν στις ομάδες υποστήριξης συντρόφων/ συζύγων ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης που πραγματοποιούνται στο Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας. Οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα σεμινάρια στα τηλέφωνα του προγράμματος (2410233332) καθημερινά από τις 9.00 – 20.00 ως την Παρασκευή 17/3/17.


Α.Π.Θ.-Τμήμα Ψυχολογίας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΑΥΤΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας και τη συνεργασία του Ο.ΚΑ.ΝΑ.

Ηρώων Πολυτεχνείου 169 & Κουτσούμπα

Τηλέφωνο: 2410233332, Φαξ: 2410555540

larisa@selfhelp.gr

Ιστοσελίδα: www.selfhelp.gr

Fb: Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

 

Γραφτείτε στο newsletter μας. Ελάτε στον Κόσμο της Ψυχολογίας.

Το Psychologynow.gr είναι το επιστημονικό site της Ψυχολογίας στην Ελλάδα. Με συνέπεια, εγκυρότητα και αξιοπιστία το Psychologynow.gr είναι ένας πυρήνας ψυχολογίας που έχει στόχο να ενημερώσει, να υποστηρίξει και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σε θέματα ψυχικής υγείας.

Επικοινωνία: info@psychologynow.gr

Ελάτε στον κόσμο της Ψυχολογίας!
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε
το εβδομαδιαίο newsletter μας.

Βρείτε μας στα...

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!