Συνέδρια

29ο Συνέδριό της Ελληνικής Εταιρίας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας

psychologynow team

psychologynow team

Psychologynow Team

Η Ελληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας (ΕΕΚΠΠΥ), με ιδιαίτερη χαρά και συνέπεια στη διαχρονική της πορεία, πραγματοποιεί το 29ο Συνέδριό της, 14-17 Σεπτεμβρίου 2017, στην πόλη της Καβάλας.


 

29ο Συνέδριό της Ελληνικής Εταιρίας ΚοινωνικήςΗ Ελληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας (ΕΕΚΠΠΥ), με ιδιαίτερη χαρά και συνέπεια στη διαχρονική της πορεία, πραγματοποιεί το 29ο Συνέδριό της, 14-17 Σεπτεμβρίου 2017, στην πόλη της Καβάλας, με συνδιοργανωτές το Δήμο Καβάλας, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» και τη Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη & Προσχολική Αγωγή του Δήμου Καβάλας. Το Συνέδριο υποστηρίζεται επίσης από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον Ιατρικό  Σύλλογο Καβάλας.

Το κεντρικό θέμα του 29ου Συνεδρίου «Παιδιά, έφηβοι και οικογένεια στη νέα εποχή: ανάγκες υγείας και ψυχοκοινωνικής ευεξίας» έχει ως επίκεντρο το κύτταρο της Ελληνικής κοινωνίας και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, την οικογένεια, ένα θεσμό που διανύει μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή. Στόχος των συνέδρων και των διοργανωτών είναι η προβολή καλών πρακτικών και η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων με στόχο τη διατήρηση της κυτταρικής αυτής δομής θαλερής, έτσι ώστε να συνεχίσει να στηρίζει την Ελληνική κοινωνία.

Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει ευρύ φάσμα της πρακτικής παιδιατρικής που αφορά το μάχιμο παιδίατρο του Νοσοκομείου, του Κέντρου Υγείας και του ιδιωτικού ιατρείου, τους επιστήμονες που απαρτίζουν την υγειονομική ομάδα και στηρίζουν παιδιά και εφήβους με χρόνια προβλήματα υγείας, τους παιδαγωγούς και των γυμναστές που ενθαρρύνουν την προαγωγή της σωματικής υγείας. Τα βιωματικά σεμινάρια εμπλουτίζουν τη θεματολογία και στοχεύουν να αναλύσουν εις βάθος ειδικότερα θέματα διεπιστημονικών ομάδων ή ειδικά  θέματα μεγάλης κοινωνικής απήχησης.

Ομιλητές κύρους επιλέγονται από την Ελληνική Επικράτεια και την τοπική κοινωνία με κεντρικό κορμό την ακαδημαϊκή κοινότητα και το ΕΣΥ και πλαισιώνονται από έμπειρους συναδέλφους  που εκπροσωπούν δομές μη κυβερνητικών οργανισμών και ιδιωτικής πρωτοβουλίας με τεκμηριωμένα υψηλής απόδοσης ιατροκοινωνικό έργο. Ιδιαίτερη όμως φροντίδα έχει δοθεί στο φετινό πρόγραμμα με ευδιάκριτο χρόνο έκφρασης της γνώμης των συνέδρων. Αναμένουμε την ενεργό συμμετοχή, ιδιαιτέρως των νέων συναδέλφων και επιστημόνων, που θα δώσουν με τη φρεσκάδα της σκέψης τους το δικό τους στίγμα στην επιτυχία του Συνεδρίου.

Θέματα ειδικού ενδιαφέροντος

✓        Άσκηση προληπτικής παιδιατρικής: προσυμπτωματικός έλεγχος από την εγκυμοσύνη στην εφηβεία

➢        Νεογνικός προσυμπτωματικός έλεγχος: δυνατότητες εφαρμογής εκτεταμένων δοκιμασιών στην Ελλάδα

➢        Έλεγχος οικογενειακού περιβάλλοντος για ριψοκίνδυνες συμπεριφορές

➢        Έλεγχος ψυχοκινητικής ανάπτυξης – παρακολούθηση παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

✓        Ανθρώπινο περιβάλλον και περιβαλλοντικοί ρύποι: επιπτώσεις στην υγεία παιδιών και εφήβων

✓        Νεότερα για τους εμβολιασμούς - γονείς και αντιεμβολιαστικό κίνημα

✓        Νεότερα στη διατροφή παιδιών και εφήβων

✓        Ποιότητα ζωής παρά την κρίση: Η επίδραση της μουσικής στην ανάπτυξη βρεφών και παιδιών

✓        Έμφαση στη σωματική άσκηση για όλη την οικογένεια: κοινές ευκαιρίες

✓        Άσκηση θεραπευτικής ιατρικής

✓        Συνταγογράφηση και ερμηνεία εργαστηριακών εξετάσεων από τον παιδίατρο

✓        Εξοικείωση του παιδίατρου με σύγχρονα θεραπευτικά σχήματα χρονίων νοσημάτων

✓        Υπέρηχοι στην κλινική πράξη: από τη νεογνική στην παιδική ηλικία και την εφηβεία

✓        Διαφορική διάγνωση εξανθημάτων

✓        Νεογνικός ίκτερος: βέλτιστη αντιμετώπιση

✓        Συνήθη παιδοχειρουργικά προβλήματα: επαγρύπνηση και παρεμβάσεις

✓        Ξένα σώματα πεπτικού: πρόληψη και αντιμετώπιση των ατυχημάτων και κακώσεων

✓        Φυσιολογικός ύπνος – διαταραχές του ύπνου με επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών

✓        Ανθεκτικές λοιμώξεις και κατάχρηση αντιβιοτικών

✓        Αντιμετώπιση των επειγόντων σε: σπίτι, σχολείο, ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις, δρόμο

✓        Iατροκοινωνική στήριξη

➢        Στήριξη της οικογένειας στην αντιμετώπιση των σύγχρονων κοινωνικών προκλήσεων

➢        Πώς βιώνουν παιδιά και έφηβοι το διαζύγιο

➢        Νεανική παραβατικότητα, σωφρονιστικό σύστημα, φροντίδα για παιδιά γεννημένα στις φυλακές

➢        Υπηρεσίες για οικογένειες μεταναστών, προσφύγων και οικονομικά δυσπραγούντων

✓        Νομική υποστήριξη

Η Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας στηρίζεται στις συνδρομές των μελών της και η εγγραφή στο Συνέδριο (καθαρό ποσό κατάθεσης) ανέρχεται σε:

Ιατροί

70 €

Ειδικευόμενοι Ιατροί, Νοσηλευτές & λοιπά επαγγέλματα υγείας*

30 €

Προπτυχιακοί-Μεταπτυχιακοί Φοιτητές & Υπ. διδάκτορες*

20 €

Το δικαίωμα συμμετοχής περιλαμβάνει:

  • Παρακολούθηση των εργασιών του Συνεδρίου
  • Παραλαβή του υλικού
  • Συμμετοχή στις κοινωνικές εκδηλώσεις του Συνεδρίου
  • Πιστοποιητικό παρακολούθησης που θα αποσταλεί ηλεκτρονικά σε όλους τους εγγεγραμμένους που θα πραγματοποιήσουν συμπλήρωση του δικτυακού ερωτηματολογίου αξιολόγησης του Συνεδρίου.

Εγγραφές θα γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου. Οι συμμετέχοντες θα προσκομίζουν κατάλληλο έγγραφο που θα επιβεβαιώνει την ιδιότητά τους (π.χ. φοιτητική ταυτότητα). Σε περίπτωση εγγραφής με τραπεζική κατάθεση, τα έξοδα προμήθειας επιβαρύνουν τον καταθέτη.


Υποβολή Περίληψης Εργασίας

Τα θέματα των εργασιών δεν είναι απαραίτητο να εντάσσονται στο κεντρικό θέμα του Συνεδρίου. Θα υπάρχει δυνατότητα παρουσίασης των εργασιών, προφορικές ή αναρτημένες ανακοινώσεις, σε ιδιαίτερες συνεδρίες. Οι περιλήψεις θα πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: alalexop@med.uoa.gr

Λήξη προθεσμίας υποβολής περιλήψεων: 10 Απριλίου 2017


Οδηγίες για τη συγγραφή της Περίληψης

Οι περιλήψεις των ανακοινώσεων θα δημοσιευθούν με απευθείας  αναπαραγωγή  από το πρωτότυπο χωρίς άλλη διόρθωση. Γι’ αυτό παρακαλούμε να ακολουθηθούν με ακρίβεια οι παρακάτω υποδείξεις:

Μέγιστος αριθμός λέξεων: 250. Γραμματοσειρά Αrial, μέγεθος 12 Ακολουθεί υπόδειγμα υποβολής περίληψης εργασίας:

Τίτλος (κεφαλαία, εμφατικά γράμματα)

Ονόματα συγγραφέων (το ανώτερο μέχρι έξι, στην ονομαστική, με πεζά στοιχεία, στην ίδια γραμματοσειρά και μέγεθος γραμμάτων. Μετά το επίθετο ακολουθεί μόνον το αρχικό γράμμα του ονόματος)

Κέντρο ή Ίδρυμα, όπου εργάζεται ή συνεργάζεται ο πρώτος συγγραφέας και ακολουθούν τα Κέντρα ή Ιδρύματα, όπου εργάζονται ή συνεργάζονται οι επόμενοι συγγραφείς

Η περίληψη πρέπει να είναι δομημένη και να περιλαμβάνει τα παρακάτω τμήματα: Σκοπός, Υλικό και Μέθοδοι, Αποτελέσματα, Συμπεράσματα, καθώς και τρεις (3) βιβλιογραφικές αναφορές στο θέμα που παρουσιάζεται (Ονόματα συγγραφέων. Τίτλος εργασίας. Περιοδικό. Έτος δημοσίευσης. Τόμος. Πρώτη και τελευταία σελίδα του άρθρου)

Η εγγραφή είναι υποχρεωτική για καθέναν από τους συγγραφείς, οι οποίοι συνιστάται να μη υπερβαίνουν τους έξι. Όλοι οι συγγραφείς των εργασιών παρέχουν οπωσδήποτε τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις τους για ενημέρωση τους σχετικά με την αποδοχή της εργασίας. Επιπλέον συμβάλλοντες,  μπορούν να αναφερθούν στο τμήμα «Ευχαριστίες»

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

psychologynow team

psychologynow team

Psychologynow Team


Ελάτε στον κόσμο της Ψυχολογίας!
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε
το εβδομαδιαίο newsletter μας.

Βρείτε μας στα...

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!