To PsychologyNow.gr και η ΕΛΕΣΥΘ σας προσκαλούν στην παράσταση Linda την Πέμπτη 29-01 στις 21:00 με τιμή εισιτηρίου στα 18 ευρώ από 25 ευρώ.
Οι θεατρικές συναντήσεις μας για τους αναγνώστες-τριες του PsychologyNow.gr και της ΕΛΕΣΥΘ συνεχίζονται για το 2026 την Πέμπτη 29-01 στις 21:00 με την Ομάδα Νάμα, μετά τα συνεχόμενα sold out και τη θερμή ανταπόκριση κοινού και κριτικών, στη παράστασης Linda της Penelope Skinner σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη. Στο ρόλο της Linda η Μυρτώ Αλικάκη.
Η «Linda» πρωτοπαρουσιάστηκε το 2015 στο Royal Court Theater του Λονδίνου και απέσπασε το βραβείο Berwin Lee ενώ επιλέχθηκε και ως υποψήφιο για το βραβείο Susan Smith Blackburn. Η παράσταση επαναλήφθηκε με επιτυχία στη Νέα Υόρκη και σε πολλές άλλες θεατρικές σκηνές της Ευρώπης και της Αμερικής. Μπορείτε να συμμετέχετε κάνοντας κράτηση στο more.com κερδίζοντας έκπτωση στο εισιτήριο για εκείνη τη μέρα. Συντονίστρια της δράσης και συζήτησης που ακολουθεί στο τέλος του έργου με το κοινό και τους συντελεστές της παράστασης είναι η Mιρέλλα Κορομπίλια Phd systemic psychotherapist & supervisor και μέλος του ΔΣ της ΕΛΕΣΥΘ.
Η δράση στηρίζει το περιοδικο «ΣΧΕΔΙΑ» όπου πωλητής-τρια θα υπάρχει εξω από το χώρο του θεάτρου.
ΤΙMH ΕΙΣΙΤΗΡΙOY με έκπτωση για εκείνη την ημέρα έχετε την δυνατότητα μέσω MORE: https://www.more.com/gr-el/tickets/theater/linda-2os-xronos
Λίγα λόγια για το έργο:
«Βραβευμένη για τις δράσεις μου στην επιχείρηση χωρίς καν να έχω βγάλει πανεπιστήμιο. Μητέρα δύο παιδιών. Με έναν υπέροχο σύζυγο. Που ξέρω να αλλάζω λάστιχο, που έχω δικό μου σπίτι, που όλοι θαυμάζουν την μαγειρική μου και που μπορώ να φοράω το ίδιο νούμερο ρούχα όπως πριν από 15 χρόνια. Τα κατάφερα. Έφτασα πλέον στην κορυφή!».
Λόγια της Λίντα Γουάιλντ, μίας πετυχημένης γυναίκας, που πιστεύει ότι έχει κατακτήσει την κορυφή και ότι αυτή θα της ανήκει στο διηνεκές. Κι όμως το έργο της Skinner δεν αποτελεί ένα success story. Πρόκειται για την ιστορία της εκκωφαντικής πτώσης μιας σύγχρονης τραγικής ηρωίδας.
Η Skinner με γραφή αιχμηρή, με σατιρικό βρετανικό χιούμορ και με μια πλοκή με χαρακτηριστικά θρίλερ, δεν εστιάζει μόνο στις δυσκολίες μίας γυναίκας να πετύχει και να επιβιώσει. Στις δυσκολίες δηλαδή που ορθώνουν ο σεξισμός, τα ταμπού της ηλικίας, της ομορφιάς, της οικονομικής ανεξαρτησίας. Συνέθεσε ένα έργο που αφορά όλους όσοι προσπαθούν να ανταποκριθούν στις κοινωνικές επιταγές και να βρουν την «ευτυχία» μέσα σε μια αμείλικτη πραγματικότητα. Ένα σύμπαν όπου οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται σαν εξαρτήματα μιας απάνθρωπης παραγωγικής διαδικασίας και όπου θα αντικατασταθούν όταν αρχίσουν να «παλιώνουν». Είναι μια κραυγή αγωνίας για τους ανθρώπους που μεγαλώνοντας γίνονται αόρατοι, χάνουν τη δύναμη της φωνής τους και συνειδητοποιούν τον χαμένο χρόνο αλλά και τη ματαιότητα της διαδρομής τους.
Παραγωγή: Ομάδα Νάμα
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Μυρτώ Αλικάκη, Άλκης Κούρκουλος (επί οθόνης), Μιχάλης Μαρκάτης, Χριστίνα Μαριάνου/Νεφέλη Κουρή, Ηρώ Πεκτέση, Γιώργος Σαββίδης, Μαριέλα Δουμπού
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Τοποθεσία: Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Αθήνα
Ημέρα & Ώρα Παραστάσεις: Πέμπτη 29 Ιανουαρίου στις 21.15.
Διάρκεια: 120΄
Τιμές εισιτηρίων: Πέμπτη 29-01 από 25 στα 18 ευρώ
Πληροφορίες: Τηλ.: 210 5138067, www.epikolono.gr
Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.more.com/gr-el/tickets/theater/linda-2os-xronos
Μετά το τέλος της παράστασης θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές του εργου.
Δείτε το τρέιλερ της παράστασης:
https://www.youtube.com/watch?v=oO1-H7lxgnw
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ
Πέμπτη 29-01 στις 21:00
ΤΙMH ΕΙΣΙΤΗΡΙOY με έκπτωση για εκείνη την ημέρα έχετε την δυνατότητα μέσω MORE: https://www.more.com/gr-el/tickets/theater/linda-2os-xronos
Η δράση στηρίζει το περιοδικο «ΣΧΕΔΙΑ»













