PsychologyNow Team

6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών

6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών

PsychologyNow Team

Το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών διοργανώνεται στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων ΚΕ.Δ.Ε.Α, στη Θεσσαλονίκη (11 με 13 Οκτωβρίου 2019) από την Ελληνική Εταιρεία Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας και το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Χορηγός Επικοινωνίας: PsychologyNow.gr.

*Μειωμένο Κόστος εγγραφής έως 31 Ιουλίου 2019*


PanelSynedrGNPsyxother esΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών που οργανώνεται στη Θεσσαλονίκη (11 με 13 Οκτωβρίου 2019) από την Ελληνική Εταιρεία Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας και το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σηματοδοτεί και τονίζει, μεταξύ άλλων, και πολλά σημαντικά πράγματα.

Τη συνεχιζόμενη συνεργασία των τριών ελληνικών ΓΣΨ εταιρειών. Οργανώνουμε αρμονικά, συνεργατικά και εκ περιτροπής το συνέδριο αυτό και έτσι μετά από το 3ο συνέδριο που οργανώσαμε στις αρχές του 2012 στη Θεσσαλονίκη, ξαναπαίρνουμε τη σκυτάλη από το συνέδριο της Αθήνας του 2015 και αυτό της Πάτρας του 2017.

Την συνεχιζόμενη πρόοδο της Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας (ΓΣΨ) παγκoσμίως. Η ΓΣΨ έχει ήδη ξεπεράσει μισό αιώνα ζωής, ο AaronT. Beck έχει κλείσει τα 97 του χρόνια, και το Τρίτο Κύμα των ΓΣΨ, αντί να αποδυναμώσει τη ΓΣΨ, ενσωματώθηκε στο ευρύτερο πλαίσιο της. Η ΓΣΨ εξακολουθεί να είναι η περισσότερο evidence-based ψυχολογική προσέγγιση σε μια μεγάλη ποικιλία ψυχικών διαταραχών και ψυχολογικών προβλημάτων, αλλά ταυτόχρονα έχει και έναν σημαντικό θεραπευτικό ρόλο και σε πολλά σωματικά προβλήματα.

Την πρόοδο της Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας στην Ελλάδα. Ποικίλες εκδηλώσεις, εκδόσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, εκπαίδευση στη ΓΣΨ στις Πανεπιστημιακές Ψυχιατρικές Κλινικές, αλλά και ανάπτυξη φορέων παροχής υπηρεσιών ΓΣΨ, συνεχώς πληθαίνουν και αποδεικνύουν αυτή την πρόοδο.

Σημάδι βέβαια αυτής της προόδου είναι και το ότι το τριετές Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στη ΓΣΨ της Ελληνικής Εταιρείας Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας πιστοποιήθηκε από την European Association for Behavioural and Cognitive Therapies (EABCT) ήδη από το 2012. Αυτό σημαίνει πως οι απόφοιτοι του εκπαιδευτικού προγράμματος αναγνωρίζονται και πιστοποιούνται επίσημα ως Γνωστικοί Συμπεριφορικοί Ψυχοθεραπευτές από την EABCT, όπως ακριβώς και οι συνάδελφοι τους σε πολλά άλλα Ευρωπαϊκά κράτη.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης για τη συνδιοργάνωση το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, καθώς και γενικότερα το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, γιατί έτσι δείχνουν πως είναι ανοιχτά στις νέες ιδέες και προσεγγίσεις και σε σημαντικά προβλήματα ψυχικής υγείας.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τις τρεις παγκόσμιες μορφές που μας τιμούν με τη συμμετοχή τους. Με τη σειρά που θα τους δείτε στο πρόγραμμα, τον Καθ. Arnoud Arntz,  κορυφαίο στη Θεραπεία Σχημάτων στην Ευρώπη, τον Καθ. Robert Leahy, γνωστό για τα 30 περίπου βιβλία του και πατέρα της Emotional Schema Therapy, καθώς και τον Καθ. Paul Gilbert, παρασημοφορημένο για τη συνεισφορά του από την Βασίλισσα της Μ. Βρετανίας και πατέρα της Compassion Focused Therapy.

Κλείνοντας με αυτό τον τρόπο,  η Ελληνική Εταιρεία Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας και εγώ σας προκαλούμε να συμμετέχετε στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών και ελπίζουμε ότι θα σταθεί άξιο των προσδοκιών σας!

Φιλικά,

Γρηγόρης Μ. Σίμος

Καθηγητής Ψυχοπαθολογίας, Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας
Πιστοποιημένος Γνωστικός Συμπεριφορικός Ψυχοθεραπευτής από την EABCT
Ιδρυτικό Μέλος, Διπλωματούχος και Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής/Επόπτης της Academy of Cognitive Therapy

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου.

Δείτε το Προκαταρτικό Πρόγραμμα.

Παράταση Υποβολής Περιλήψεων έως 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019.

PanelSynedrGNPsyxother esvs2

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...