PsychologyNow Team

5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φιλοσοφίας της Επιστήμης

5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φιλοσοφίας της Επιστήμης

PsychologyNow Team

Ο Τομέας Φιλοσοφίας και Θεωρίας της Επιστήμης και της Τεχνολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης οργανώνει το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φιλοσοφίας της Επιστήμης (29 Νοεμβρίου — 1 Δεκεμβρίου 2018) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.


Στις θεματικές ενότητες του Συνεδρίου εμπίπτουν όλες οι περιοχές της φιλοσοφίας των επιστημών (γενική φιλοσοφία της επιστήμης και φιλοσοφία ειδικών επιστημών), καθώς και περιοχές της φιλοσοφίας (μεταφυσική, γνωσιολογία, ηθική, φιλοσοφία της γλώσσας, φιλοσοφία του νου, ιστορία της φιλοσοφίας, πολιτική φιλοσοφία) στο βαθμό που οι ανακοινώσεις σχετίζονται με θέματα που αφορούν την επιστήμη.

Το Συνέδριο, το οποίο θα περιλαμβάνει εισηγήσεις και συμπόσια, είναι ανοικτό σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής και ερευνητικής κοινότητας, σε υποψήφιους/ες διδάκτορες και μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες. Η γλώσσα του Συνεδρίου είναι η ελληνική. Ο μέγιστος χρόνος που θα διατεθεί για την παρουσίαση εισηγήσεων είναι 30 λεπτά συμπεριλαμβανομένης της συζήτησης. Η διάρκεια των συμποσίων είναι 2 ώρες συνολικά (έως 4 ομιλίες) και η εσωτερική τους οργάνωση επαφίεται στους συμμετέχοντες. Οι προτάσεις για παρουσίαση εισήγησης ή οργάνωση συμποσίου υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά και θα υποβληθούν ανώνυμα σε κρίση από δύο μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου.

Προθεσμία υποβολής περιλήψεων: 25 Ιουνίου 2018

Ημερομηνία ανακοίνωσης αποτελεσμάτων: 20 Ιουλίου 2018

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...