PsychologyNow Team

7ο Συμπόσιο Ψυχοσωματικής με θέμα: “Ψυχανάλυση και Ψυχοσωματική - συγκλίσεις και αποκλίσεις”

7ο Συμπόσιο Ψυχοσωματικής με θέμα: “Ψυχανάλυση και Ψυχοσωματική - συγκλίσεις και αποκλίσεις”

PsychologyNow Team

Το 7ο Συμπόσιο Ψυχοσωματικής θα διεξαχθεί την Παρασκευή 1η & Σάββατο 2 Ιουνίου 2018.


Το 7ο Συμπόσιο της Ελληνικής Ψυχοσωματικής Εταιρείας έχει ως στόχο το να αναδυθούν και να σχολιαστούν με σαφήνεια βασικές θέσεις σύγκλισης και απόκλισης των  θεωρητικών και θεραπευτικών προσεγγίσεων της ψυχανάλυσης και της ψυχοσωματικής.

Επειδή θεωρούμε ως Ελληνική Ψυχοσωματική Εταιρεία ότι η συνομιλία με τους συναδέλφους της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας πρέπει να ενισχυθεί, αποφασίσαμε φέτος να μην προσκαλέσουμε αλλόφωνο ομιλητή αλλά να «ακούσουμε» τις δικές μας φωνές.

Όσο και αν ο κίνδυνος της «σύγχυσης των γλωσσών» ελλοχεύει στην πρακτική μας, θεωρούμε ότι η κοινή μας καταγωγή από τη μητρική φροϋδική γλώσσα θα μας επιτρέψει να κατανοήσουμε τις «διαλέκτους» σχετικά με τη σχέση σώματος - ψυχής.

Αν και οι περισσότερες μεταφροϋδικές θεωρητικοποιήσεις θίγουν το θέμα σώμα - ψυχή, εκτιμούμε ως Ελληνική Ψυχοσωματική Εταιρεία ότι καμιά τους δεν συγκροτεί οργανωμένο θεωρητικό και κλινικό σύστημα όπως αυτό που αναπτύχθηκε από την Ψυχοσωματική σχολή των Παρισίων IPSO-Pierre Marty. Για τον σημαίνοντα αυτόν λόγο η θεωρία της Ψυχοσωματικής σχολής των Παρισίων αντιπαρατίθεται στο 7ο Συμπόσιο ως προς τις άλλες προσεγγίσεις με σκοπό τον γόνιμο διάλογο.

Για την διευκόλυνση του εγχειρήματος θα οργανωθούν στρογγυλές τράπεζες που θα εστιάζουν στα μείζονα θέματα και θα δοθεί ικανοποιητικός χρόνος για  συζήτηση με την αίθουσα.

Πληροφορίες

Οι εγγραφές θα γίνονται πριν την έναρξη του εργασιών του Συμποσίου, την Παρασκευή 1 Ιουνίου, από τις 19.00 έως τις 20.00

Συμμετοχή: 30 ευρώ.

Εκπαιδευόμενοι όλων των Εταιρειών και φοιτητές: 15 ευρώ (με την προσκόμιση των αντίστοιχων εγγράφων).

Βεβαιώσεις παρακολούθησης θα δίνονται στο τέλος των εργασιών.

Δείτε το Πρόγραμμα.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...