Το 12o Συνέδριο της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας με θέμα: Φύλο, Γένος, Αμφιφυλίες θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, 23 - 25 Νοεμβρίου 2018, στο Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138.


12synedpsyxaesw

 

Η επιλογή του τίτλου δεν οφείλεται µόνο στην επίκαιρη συζήτηση που έχει ανοίξει στη χώρα µας, αλλά και παγκοσµίως για τα ζητήµατα του βιολογικού φύλου, της αναπαράστασης του γένους και τις ποικίλες µορφές της ψυχοσεξουαλικής οργάνωσης του υποκειµένου.

Οφείλεται κυρίως στη διαχρονική συζήτηση και διερεύνηση του πυρήνα της φροϋδικής θεωρίας, που αφορά στην πολύπλοκη πορεία της ψυχοσεξουαλικότητας, από τις θεωρίες της παιδικής σεξουαλικότητας έως την ενήλικη σεξουαλικότητα και τις επιλογές αντικειµένου.

Ο Φρόυντ προς το τέλους το κειµένου του, ‘Περατούµενη και µη περατούµενη ανάλυση’, εκφράζοντας τον προβληµατισµό στα αναπάντητα ερωτήµατα που θέτει η σχέση βιολογικού και ψυχικού, λέει : 

«…το βιολογικό παίζει για το ψυχικό, ρόλο υποκειµένου βράχου. Η αποκήρυξη της θηλυκότητας δεν µπορεί να είναι τίποτα άλλο παρά ένα βιολογικό γεγονός, ένα κοµµάτι του µεγάλου αινίγµατος των φύλων».

Το Συνέδριο θα περιλαµβάνει Οµιλίες και Εργαστήρια µε επιµέρους θεµατικές

Κεντρική οµιλήτρια: Μαρίλια Αϊζενστάιν

1η Ανακοίνωση του Συνεδρίου

Επιχείρημα του Συνεδρίου

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ - ΟΔΗΓΙΕΣ

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου.

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...