PsychologyNow Team

Διεθνές Συνέδριο: «Ψυχική Ανθεκτικότητα μέσα από το Τραύμα – Το Αρχέτυπο του Πληγωμένου Θεραπευτή»

Διεθνές Συνέδριο: «Ψυχική Ανθεκτικότητα μέσα από το Τραύμα – Το Αρχέτυπο του Πληγωμένου Θεραπευτή»

PsychologyNow Team
αφίσα διεθνές συνέδριο δραματοθεραπείας και παιγνιοθεραπείας

Η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Δραματοθεραπευτών & Παιγνιοθεραπευτών (Π.Ε.Ε.Δ.Π.) έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στο Διεθνές Συνέδριο: «Ψυχική Ανθεκτικότητα μέσα από το Τραύμα - Το Αρχέτυπο του Πληγωμένου Θεραπευτή» στις 19 & 20 Μαΐου 2018 και ώρες 09:00 – 20:00, στις εγκαταστάσεις της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.


Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Δραματοθεραπευτών & Παιγνιοθεραπευτών διοργανώνει Διεθνές Συνέδριο, στις 19 - 20 Μαΐου, με θέμα:

«ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΥΜΑ
Το Αρχέτυπο του Πληγωμένου Θεραπευτή»

Σε αυτό το συνέδριο θα επιχειρήσουμε να διερευνήσουμε τους τρόπους με τους οποίους οικοδομείται η ψυχική ανθεκτικότητα στο τραύμα μέσα από τη θεραπευτική σχέση. Στόχος μας είναι να επεξεργαστούμε δραματοθεραπευτικά και παιγνιοθεραπευτικά το εν λόγω θέμα υπό το πρίσμα του Αρχέτυπου του Πληγωμένου Θεραπευτή.

afisadramatotherapy

 

Επιδιώκουμε να αποτελέσει τη γέφυρα για μια γόνιμη συνεργασία μεταξύ διαφορετικών προσεγγίσεων ώστε να βγουν αξιοποιήσιμα συμπεράσματα και να δοθεί χώρος για νέα ερευνητικά ερωτήματα. 

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας, επαγγελματίες κοινωνικών επιστημών, σε ψυχοθεραπευτές – συμβούλους διαφορετικών προσεγγίσεων, σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε φοιτητές συναφών ειδικοτήτων, καθώς και σε άτομα που ενδιαφέρονται για την προσωπική τους ανάπτυξη ή/και τον εμπλουτισμό των γνώσεών τους πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. 

Το επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου –το οποίο διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.) και της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (Ε.Ε.Ψ.Ε.)- περιλαμβάνει προφορικές ανακοινώσεις από διακεκριμένους ομιλητές της Ελλάδας και του εξωτερικού, βιωματικά εργαστήρια, αναρτημένες ανακοινώσεις, θεατρικά δρώμενα και παράλληλες δράσεις.

 

 

Οι βασικές θεματικές ενότητες γύρω από τις οποίες πρόκειται να δομηθεί το πρόγραμμα είναι:

1. Προαγωγή ψυχικής υγείας- Θετική Ψυχολογία
2. Εγκέφαλος και Τραύμα
3. Μετατραυματική αγχώδης διαταραχή
4. Πρωτογενές/ Διαγενεακό/ Αναπτυξιακό τραύμα
5. Παρέμβαση στην Κρίση (κοινωνική/ οικονομική κρίση, φυσικές καταστροφές, μετανάστευση, προσφυγικό)
6. Δευτερεύων τραυματισμός/ Επαγγελματική εξουθένωση
7. Σώμα- νους
8. Χρόνιες σωματικές ασθένειες
9. Κρίση και Ψυχοπαθολογία
10. Ψυχογηριατρική: Ποιότητα ζωής για ασθενείς και φροντιστές
11. Τραύμα και ανθεκτικότητα μέσω Παιγνιοθεραπείας/ Δραματοθεραπείας
12. Τέχνη και Τραύμα
Προσκεκλημένοι ομιλητές από το εξωτερικό είναι: η Pr. Ann Seymour (keynote speaker), η Yolande Anastasi, η Dr Sue Jennings, η Virginia Ryan, η Dianne Gammage αλλά και η Susana Pendzic.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: PsychologyNow.gr

Στην ιστοσελίδα της Ένωσης www.drama-playtherapy.gr μπορείτε να ενημερωθείτε πάνω σε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες του Συνεδρίου,

ΕΓΓΡΑΦΕΣ: στην ιστοσελίδα της Ένωσης www.drama-playtherapy.gr

Σας ευχαριστούμε για τον ενδιαφέρον σας,

 

Με εκτίμηση,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Ε.Δ.Π

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...