PsychologyNow Team

5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Προσεγγίσεων σε Παιδιά και Εφήβους

5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Προσεγγίσεων σε Παιδιά και Εφήβους

PsychologyNow Team

Το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Προσεγγίσεων σε Παιδιά και Εφήβους θα πραγματοποιηθεί 11-12 Μαρτίου 2023 στην Αθήνα, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.


Επιστολή Καλωσορίσματος στο ChildCBT 2023

5oPanellhnioSynedrioCBT eΑγαπητοί Συνάδελφοι,

εκ μέρους της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε τη διεξαγωγή του “5ου Πανελληνίου Συνεδρίου Γνωσιακών-Συμπεριφοριστικών Προσεγγίσεων σε Παιδιά και Εφήβους” που διοργανώνει το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς σε συνεργασία με το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς και της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στις 11-12 Μαρτίου 2023 στην Αθήνα.

Η Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία (ΓΣΘ), είναι η κατ’ εξοχήν τεκμηριωμένη επιστημονικά θεραπευτική παρέμβαση που αν και διέπεται από κανόνες, δομή και οργάνωση, είναι ευέλικτη στην εφαρμογή της, πάντα ανταποκρινόμενη στις εξατομικευμένες ανάγκες του παιδιού/εφήβου και της οικογένειάς του. Στον χρόνο που μεσολάβησε από το 4ο Συνέδριο (Μάρτιος 2019), η πανδημία COVID-19 έφερε και νέες προκλήσεις στην παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας παιδιών, εφήβων και των οικογενειών τους, ενώ η ΓΣΘ έχοντας κερδίσει όλο και περισσότερο έδαφος στο χώρο της θεραπείας παιδιών και εφήβων στην Ελλάδα έχει να επιδείξει καινοτόμες εφαρμογές του γνωσιο-συμπεριφοριστικού μοντέλου τόσο στην εκπαίδευση/ειδική αγωγή όσο και στον χώρο της σωματικής και ψυχικής υγείας.

Η ελληνική βιβλιογραφία έχει πλέον εμπλουτισθεί με σειρά βιβλίων και εγχειριδίων για θεραπευτές όσο και για άλλες ειδικότητες που ασχολούνται με τα παιδιά, τους εφήβους και τις οικογένειές τους. Από το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 στην Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών ξεκίνησε συστηματικά εξειδίκευση στη ΓΣΘ παιδιών και εφήβων, η οποία συνεχίζει και έχει όλο και μεγαλύτερη απήχηση. Για πρώτη φορά, το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, ξεκίνησε πρόγραμμα εξειδίκευσης στη ΓΣΘ παιδιών και εφήβων μέσω e-learning (webinar), σε συνεργασία με τον Τομέα Ψυχιατρικής & Επιστημών Συμπεριφοράς του Πανεπιστημίου Κρήτης και την Ψυχιατρική Κλινική ΠαΓΝΗ.

Στο “5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών-Συμπεριφοριστικών Προσεγγίσεων σε Παιδιά και Εφήβους” ευελπιστούμε να εμβαθύνουμε στην κλινική πράξη, μέσα από πολλά παραδείγματα εφαρμογής ΓΣ προσεγγίσεων, είτε σε ατομικό είτε σε ομαδικό επίπεδο. Επίσης, να προσεγγίσουμε τις εφαρμογές του μοντέλου για την αντιμετώπιση συναισθηματικών και συμπεριφορικών διαταραχών σε παιδιά και εφήβους σε διαφορετικά πλαίσια παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας, αλλά και σε εκπαιδευτικά πλαίσια.

Στόχος μας είναι οι συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή και με την τρίτης γενιάς ΓΣΘ και παρεμβάσεις που έχουν εφαρμογή στον παιδικό και εφηβικό πληθυσμό. Μέσω εισηγήσεων και αναρτημένων ανακοινώσεων, που θα εστιαστούν στην παρουσίαση ερευνητικών δεδομένων στον χώρο της ΓΣΘ παιδιών και εφήβων καθώς, και των εργαστηρίων, στόχος μας είναι οι ειδικοί που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση συναισθηματικών και συμπεριφορικών δυσκολιών σε παιδιά και εφήβους να έχουν τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να ανταλλάξουν εμπειρίες.

Σας καλούμε να πλαισιώσετε το Συνέδριο, με τη συμμετοχή σας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Η Πρόεδρος του Συνεδρίου

Ιωάννα Γιαννοπούλου

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής ΕΚΠΑ

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...