PsychologyNow Team

Συνέδριο FAROS | ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα: Συμπερίληψη και Δημόσιες Υπηρεσίες

Συνέδριο FAROS | ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα: Συμπερίληψη και Δημόσιες Υπηρεσίες

PsychologyNow Team

Το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας διοργανώνει την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 15.00 – 17.00, διαδικτυακά, το τελικό ενημερωτικό συνέδριο του προγράμματος FAROS – Feature A protective environment fOr lgbti+personS, με θέμα τις διακρίσεις εις βάρος των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων κατά την πρόσβασή τους στις δημόσιες υπηρεσίες.


Στο συνέδριο θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τα εμπόδια και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και οι ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένειες κατά την πρόσβασή τους στο σύστημα υγείας, στις δημόσιες υπηρεσίες και τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας, καθώς και για τον ρόλο και τις ευθύνες του κράτους.

Επίσης, θα παρουσιαστεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα FAROS – στόχος του οποίου είναι να ενισχύσει τους μηχανισμούς προστασίας, παρακολούθησης και πρόληψης και να καταπολεμήσει τα εγκλήματα μίσους και τις ομοφοβικές, αμφιφοβικές και τρανσφοβικές διακρίσεις και βία – καθώς και τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας που διεξήχθη στο πλαίσιό του.

Στο συνέδριο θα μιλήσουν ο κ. Αλέξης Πατέλης, Προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, μέλος της Επιτροπής για τη σύνταξη Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+, η κ. Στέλλα Μπελιά, Πρόεδρος της οργάνωσης Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, μέλος της Επιτροπής για τη σύνταξη Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+, η κ. Αργυρώ Ελευθεριάδου, Προϊσταμένη Δ/νσης Νομοθετικού Έργου, Διεθνών Νομικών Σχέσεων και Διεθνούς Δικαστικής Συνεργασίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, η κ. Μαρία Έλλη Δουφεξή Καπλάνη, Κοινωνιολόγος, Συντονίστρια του έργου εκ μέρους του ΚΜΟΠ, ο κ. Φίλιππος Παγάνης, Ψυχολόγος, Ερευνητής από την Orlando LGBT+, ο κ. Ηλίας Μυρσινιάς, Διαχειριστής του έργου FAROS από την οργάνωση Θετική Φωνή, η κ. Έλενα-Όλγα Χρηστίδη, Επιστημονικά Υπεύθυνη από την Orlando LGBT+, και ο κ. Σπύρος Μποβιάτσης, Κοινωνικός Επιστήμονας – Διαχειριστής του έργου FAROS από την Colour Youth.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Νίκος Ευσταθίου, δημοσιογράφος.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zοοm.

Μπορείτε να εγγραφείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZIpceusqT0oE9QjLYwUvP-73NGDjIXlWstA

Δείτε την ατζέντα της εκδήλωσης ΕΔΩ.

Λίγα λόγια για το FAROS

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου FAROS – Feature a protective environment for LGBTI+ people (REC-Rights, Equality and Citizenship) που υλοποιείται στην Ελλάδα από το Orlando LGBT+, την Colour Youth, τις Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τη Θετική Φωνή. Το έργο συντονίζεται από το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας και στοχεύει να συμβάλει στην ενίσχυση των μηχανισμών πρόληψης, προστασίας και παρακολούθησης, μέσα από την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των ατόμων που εργάζονται στον δημόσιο τομέα και την ανάπτυξη ενός δικτύου ενδιαφερομένων.

ℹ️ Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικτυακή συζήτηση αλλά και τις υπόλοιπες δράσεις του FAROS, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικώς στο 210-3637547, ή μέσω email, στο faros@kmop.eu.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...