Ομάδα Μουσικοθεραπείας 'Ψυχανάλυση και Μουσική' | Έναρξη: 2 Οκτωβρίου 2019

OmadaMousikotherapeiasPsyxanalysh es

Η Ομάδα Μουσικοθεραπείας 'Ψυχανάλυση και Μουσική' εργάζεται ψυχαναλυτικά, σε ομαδικό πλαίσιο, μέσω της φωνής και της μουσικής, δουλεύοντας με τη μέθοδο 'Αναλυτικό Μουσικόδραμα' της Ξανθούλας Ντακοβάνου.

Το Αναλυτικό Μουσικόδραμα είναι μια μέθοδος αναλυτικής ψυχοθεραπείας μέσω της μουσικής που ξεκίνησε στο Παρίσι από την Ελληνίδα γιατρό και μουσικοθεραπεύτρια, και διδάσκεται σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο Paris 7 από το 2013. Συνδυάζει δεκτική κι ενεργητική μουσικοθεραπεία, χρησιμοποιώντας μουσικά όργανα του κόσμου αλλά και τη φωνή, σε ένα αυτοσχεδιαστικό περιβάλλον.

Η μουσική μας προσφέρει ένα εξαιρετικό μέσο έκφρασης των συναισθημάτων και των ψυχικών συγκρούσεων, καθώς κι ένα χώρο όπου η δυναμική της ομάδας εκφράζεται μέγιστα : το χώρο του μουσικού παιχνιδιού.

Κατά την πρώτη φάση αυτής της εμπειρίας, μέσω μουσικής ακρόασης και φαντασίωσης καλούμαστε να εκφραστούμε με το σχέδιο ή τη γραφή. Αποκτούμε έτσι πρόσβαση σε ασυνείδητες αναπαραστάσεις που εκφράζονται κατά τη διάρκεια της ακρόασης, όπως σε ένα όνειρο. Κατά τη δεύτερη φάση, αναπαριστούμε μουσικά πια το ασυνείδητο περιεχόμενο με τη βοήθεια οργάνων, σε ένα αυτοσχεδιαστικό παιχνίδι.

Τελικά, μετουσιώνοντας το ασυνείδητο υλικό σε ομαδική μουσική δημιουργία, δουλεύουμε παράλληλα προς μια κατεύθυνση υγείας και ψυχικής ισορροπίας.

H ομάδα θα διερευνήσει επίσης βιωματικά τη σχέση με την προσωπική φωνή, φορέα όλων των συναισθημάτων και των βιωμάτων του ατόμου. Παιχνίδι κι αυτοσχεδιασμός στο πρόγραμμα!

Η ομάδα απευθύνεται σε οποιονδήποτε θέλει να δουλέψει πάνω στον εαυτό του ψυχοθεραπευτικά μέσω της μουσικής. Δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις.

Συμμετοχή: 150 ευρώ το μήνα - 120 ευρώ το μήνα για ανέργους και φοιτητές.
Διάρκεια της ομάδας: Οκτώβριος - Ιούνιος 2019-2020
Πληροφορίες για την ομάδα: dxanthoula@hotmail.com, 6934795926
Εγγραφές: Βήμα Κοινό, Βουλιαγμένης 315 και Αισχύλου (ένταντι μετρό Αγίου Δημητρίου), 17236 Άγιος Δημήτριος info@vimakoino.gr, 210 97 68 159

Επικοινωνία με Φορέα

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στον φορέα εκπαίδευσης.

Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομά σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το επώνυμό σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το θέμα σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το μηνυμά σας.
Invalid Input

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...