Σεμινάριο: Περιγεννητικές Ψυχικές Διαταραχές - Ενημερώνοντας τους Επαγγελματίες Υγείας (Μαιευτήρες, Μαίες, Παιδιάτρους) για την Πρόληψη τους | 01/06

“Επιλόχειος κατάθλιψη”, “baby blues”, όροι που τα τελευταία είκοσι χρόνια έχουν αρχίσει να συμπεριλαμβάνονται ολοένα και πιο συχνά στο λεξιλόγιο που αναφέρεται στις νέες μητέρες, ειδικά κατά το πρώτο τρίμηνο μετά τον τοκετό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αν αξιολογηθούν εγκαίρως, τα συμπτώματα που περιγράφουν τις περιγεννητικές ψυχικές διαταραχές διαρκούν μερικές εβδομάδες και υποχωρούν έως και πλήρως με απλές προσεγγίσεις ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και ήπιες παρεμβάσεις ειδικών ψυχικής υγείας.

Για την έγκαιρη όμως αξιολόγηση τους είναι απαραίτητη η συμβολή των επαγγελματιών περιγεννητικής υγείας που έρχονται σε συχνή επαφή με τις νέες μητέρες. Τόσο οι μαιευτήρες και οι μαίες, όσο και οι παιδίατροί, αλλά και άλλες ειδικότητες ιατρών (όπως π.χ. ενδοκρινολόγοι) υστερούν στην ανίχνευση και παραπομπή περιστατικών που εμφανίζουν τέτοιες ενδείξεις για την ύπαρξη ψυχικών διαταραχών, καθώς και σε επικοινωνιακές προσεγγίσεις που δημιουργούν ένα αίσθημα ασφάλειας, αποδοχής και ενδυνάμωσης των γυναικών.

Σε αυτό το σεμινάριο διάρκειας 2,5 ωρών καλούνται όλοι οι επαγγελματίες περιγεννητικής φροντίδας, αλλά και τα ζευγάρια που ετοιμάζονται να δημιουργήσουν την οικογένεια τους, να κάνουν μια πρώτη επαφή και γνωριμία με τις προκλητικές αυτές διαταραχές, τα συμπτώματα και τους τρόπους αντιμετώπισης τους. Με αυτόν τον τρόπο θα φυτευτούν μερικοί πρώτοι σπόροι ώστε οι επαγγελματίες να είναι σε θέση να προβούν στην πρόληψη και την έγκαιρη ανίχνευση τους. Επιπλέον μέσα από τη συνάντηση αυτή ελπίζουμε οι άνθρωποι που φροντίζουν την έγκυο και τη λεχωίδα να αποκτήσουν μια μεγαλύτερη επίγνωση και ευαισθητοποίηση για την τόσο εύθραυστη ψυχοσυναισθηματική κατάσταση τους, καθώς και για την πιο ενσυναισθητική προσέγγιση τους.

Ας μη ξεχνάμε πως η αντιμετώπιση των ψυχικών διαταραχών που περιβάλλουν τη περιγεννητική περίοδο, έχει σημαντικές θετικές επιπτώσεις όχι μόνο στην υγεία της μητέρας ή του νεογνού, αλλά και στον οικογενειακό πυρήνα και ευρύτερα στη κοινωνία μας.

Απευθύνεται:
Η συνάντηση αφορά επαγγελματίες περιγεννητικής (μαίες, μαιευτήρες, παιδιάτρους) και ψυχικής υγείας, καθώς και προληπτικά τα ζευγάρια που προγραμματίζουν μια νέα εγκυμοσύνη.

Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

Παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης

Αριθμός Συμμετεχόντων:
Ο αριθμός ατόμων είναι αυστηρά περιορισμένος στα 12 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δηλώσεις συμμετοχής ως και την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 στο τηλέφωνο: 210 72 22 214
ή στο e-mail: [email protected]
Ιστοσελίδα: www.animuscorpus.gr
Facebook: https://www.facebook.com/AnimusCorpusAthens

Επικοινωνία με Φορέα

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στον φορέα εκπαίδευσης.

Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομά σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το επώνυμό σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το θέμα σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το μηνυμά σας.
Invalid Input

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...