Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας (Α' ΒΨΥ) | 26 & 27/1

Οι Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας (Α' ΒΨΥ) αφορούν στην εκμάθηση δεξιοτήτων υποστήριξης και παροχής βοήθειας προς τους ανθρώπους που αρχίζουν να διαπιστώνουν ότι αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα ψυχικής υγείας, που παρουσιάζουν μια επιδείνωση ενός προβλήματος ψυχικής υγείας, βιώνουν μια κρίση ψυχικής υγείας ή έχουν βιώσει ένα ψυχοτραυματικό επεισόδιο.

Αν κάποιος φίλος/συγγενής/σύντροφος σας γυρίσει το πόδι του, σίγουρα γνωρίζετε τι πρέπει να του πείτε να κάνει. Αν όμως πάθει μία κρίση πανικού, γνωρίζετε πώς μπορείτε να τον βοηθήσετε; 

Το 2009, η ομάδα ανάπτυξης κατευθυντήριων γραμμών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης για την ψυχική υγεία, αξιολόγησε τα στοιχεία για την παροχή πρώτων βοηθειών ψυχικής υγείας και ψυχολογικής αποφόρτισης. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να προσφέρονται πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας, και όχι ψυχολογική αποφόρτιση, σε άτομα που εκδηλώνουν έντονη δυσφορία, αφότου έχουν προσφάτως βιώσει ένα τραυματικό περιστατικό.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών Ψυχικής Υγείας, ακολουθεί την εκπαιδευτική γραμμή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τις Α' ΒΨΥ.  Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν τους παράγοντες κινδύνου και προειδοποιητικά σημάδια για την ψυχική ασθένεια, στρατηγικές υποστήριξης των ανθρώπων που βρίσκονται τόσο σε κρίσιμες όσο και σε μη κρίσιμες καταστάσεις και πού πρέπει να απευθυνθείτε για βοήθεια. Δεν είναι απαραίτητο να έχουν προηγούμενη εμπειρία από παροχή υπηρεσιών στην ψυχική υγεία, όσο να νοιάζονται για τον άνθρωπο και να θέλουν να βοηθήσουν.

Θεματικές του εκπαιδευτικού σεμιναρίου:

- Αναγνώριση του πλαισίου της Ψυχικής Υγείας
- Αποτύπωση του Βιοψυχοκοινωνικού μοντέλου
- Κρίσεις και Ψυχοτραυματικά γεγονότα ζωής
- Αναγνώριση και αποτύπωση των βασικών ψυχικών διαταραχών
- Γνωριμία με τις Ά ΒΨΥ
- Εφαρμογή των Ά ΒΨΥ (προσωπικό - οικογενειακό - κοινοτικό επίπεδο)
- Ασκήσεις και παραδείγματα στις Ά ΒΨΥ
- Πηγές βοήθειας και υποστήριξης

To εκπαιδευτικό σεμινάριο απευθύνεται σε λειτουργούς υγείας (νοσηλευτές, γιατροί), ειδικούς ψυχικής υγείας και επαγγελματίες (εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς, λογοθεραπευτές, διαιτολόγους, στελέχη επιχειρήσεων, κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, φροντιστές), φοιτητές αντίστοιχων πεδίων αλλά και σε ένα κοινό που σχετίζεται με τον άνθρωπο και την υγεία του.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών: 12 συμμετοχές

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
Για τη δήλωση συμμετοχής, χρειάζεται να έχετε καταθέσει το 50% του κόστους συμμετοχής μέχρι τις 21 Ιανουαρίου 2019, στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό:

Eurobank Τράπεζα
Αριθμός λογαριασμού: 0026.0093.62.0101265111
IBAN: GR9102600930000620101265111
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΠΙΣΧΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Για την επιβεβαίωση της συμμετοχής σας, χρειάζεται να στείλετε το αποδεικτικό κατάθεσης, μέσω email στο [email protected], μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2019. Το υπόλοιπο 50%, εξοφλείται στην αρχή του εκπαιδευτικού σεμιναρίου.

Θα δοθεί εκπαιδευτικό υλικό καθώς και βεβαίωση παρακολούθησης.

Πληροφορίες:
E-mail: [email protected]
Tηλ: 210-8085370

 

Επικοινωνία με Φορέα

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στον φορέα εκπαίδευσης.

Please let us know your name.
Invalid Input
Please let us know your email address.
Άκυρη καταχώρηση
Please write a subject for your message.
Please let us know your message.
Invalid Input

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...