Θεραπευτική ομάδα συστημικής προσέγγισης

EPILYSH OmadaSystimikhsΤο κέντρο Επίλυση πιστό και φέτος στο στόχο του για πρόληψη και προαγωγή της ψυχικής υγείας ''ξεκινάει '' μία θεραπευτική ομάδα συστημικής προσέγγισης με έμφαση στις σχέσεις τόσο με τον εαυτό όσο και με το περιβάλλον οικογενειακό, φιλικό, εργασιακό.

Η θεραπευτική ομάδα είναι ένας ασφαλής χώρος που διέπεται από τις αρχές της εμπιστοσύνης, του σεβασμού, της αποδοχής και της συνέπειας. Μέσα από την ασφάλεια της, τα μέλη με τις διαφορετικές ιστορίες και τα αιτήματά τους ωφελούνται από την αλληλεπίδραση και το μοίρασμα, διευρύνουν τον εσωτερικό τους κόσμο και ανακαλύπτουν πιο λειτουργικούς τρόπους συσχέτισης με τους '' άλλους'', εμβαθύνουν στις αξίες τους, διαπραγματεύονται τις πεποιθήσεις τους, γνωρίζουν νέους τρόπους επικοινωνίας, επεκτείνουν την συναισθηματική τους καλλιέργεια και τις δεξιότητες τους, διευρύνουν τους ορίζοντές τους και θέτουν νέους στόχους που να τους ικανοποιούν και να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

ΜΕΘΟΔΟΣ: Εργαζόμαστε με τη βοήθεια συζητήσεων, ζωγραφικής, και ειδικά διαμορφωμένων βιωματικών ασκήσεων.

Που απευθύνεται: Η θεραπευτική ομάδα είναι μικτή, ανοιχτής ροής και η συμμετοχή σ' αυτήν είναι μακροχρόνια( μέχρις ότου το μέλος να εκπληρώσει τους θεραπευτικούς του στόχους). Απευθύνεται σε ενήλικες κάθε ηλικίας. Οι συναντήσεις είναι εβδομαδιαίες και η ομάδα θα συμπεριλαμβάνει έως και 8 άτομα.

Για να ενταχθεί κάποιος στην θεραπευτική ομάδα θα χρειαστεί να προηγηθούν κάποιες θεραπευτικές συναντήσεις ώστε να χτιστεί σχέση εμπιστοσύνης με το θεραπευτικό πλαίσιο και να εκτιμηθούν οι ανάγκες και τα οφέλη του εξυπηρετούμενου.

Θεραπεύτριες:

Ξιφαρά Κωνσταντίνα, Ψυχολόγος Υγείας MSc, Οικογενειακή Θεραπεύτρια, Υπεύθυνη χώρου.

Φαρμάκη Ευγενία, Ψυχολόγος MSc, Οικογενειακή Θεραπεύτρια.

Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας, επικοινωνήστε στα τηλέφωνα της Επίλυσης: 2106635917, 6944727503 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: kxifara@epilisi.com.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΦΟΡΕΑ

Βρείτε μας στα...