PsychologyNow Team

Οι Ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις του ... Πινόκιο!

Οι Ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις του ... Πινόκιο!

PsychologyNow Team

Σύμφωνα με το wikipedia, είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας που πρωτοεμφανίστηκε το 1883, ως κεντρικός ήρωας στο ιταλικό παραμύθι που περιγράφει τις περιπέτειές του, από τον Κάρλο Κολόντι. Σκαλισμένος από τον ξυλογλύπτη Τζεπέτο σε ένα μικρό ιταλικό χωριό, ο Πινόκιο δημιουργήθηκε ως ξύλινη μαριονέτα, αλλά ονειρεύτηκε να γίνει πραγματικό αγόρι!


Λαμβάνοντας υπόψιν διάφορες ψυχολογικές & ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις σε ατομικό, οικογενειακό και κοινωνικό επίπεδο, η περίπτωση του Πινόκιο αναλύεται και σχολιάζεται, στο πλαίσιο διεξαγωγής της Online Εκδήλωσης με θέμα: «Από ξύλινη κούκλα σε πραγματικό αγόρι: Ψυχολογικές και ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις για τη μελέτη περίπτωσης του Πινόκιο», από τη Σχολή Ψυχολογίας του Mediterranean College, με τις εισηγήσεις έγκριτων επιστημόνων:

  • Κωνσταντίνος Δαουλτζής

Ψυχολόγος, PhD c.

  • Ολίνα Χαλκιοπούλου

Κλινική Νευροψυχολόγος, MSc

  • Ιάκωβος Σιανούδης

Ψυχοθεραπευτής – Συγγραφέας, BSc

  • Μαρίλια Τσαχάλη

Ψυχολόγος, Συστημική Ψυχοθεραπεία, PhD c.

Εισαγωγή-Συντονισμός: Γεωργία Νασιοπούλου, Ψυχολόγος-Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια, θεραπεύτρια Σχημάτων

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020, 17.00 - 19.00

Όπως θα εξηγήσει η κα. Νασιοπούλου, ο Πινόκιο, είναι μια ξύλινη κούκλα, η οποία έπρεπε να αποκτήσει συνείδηση και να αναγνωρίσει την αγάπη του πατέρα – κατασκευαστή. Οι πτυχές της πραγματικής ζωής εξυφαίνονται μέσα από το παραμύθι, το οποίο προβάλει την ανάγκη να «αναδειχθεί ο πραγματικός και όχι ο κατασκευασμένος εαυτός -το αληθινό παιδί μέσα μας».

Ο κ. Δαουλτζής θα μιλήσει για τη Σύγκρουση Ρόλων Φύλου: τον τρόπο που η άκριτη υιοθέτηση προτύπων ρόλων φύλου οδηγεί σε μια σειρά από αρνητικές ψυχολογικές επιπτώσεις, όπως δυσφορία, αδυναμία αναγνώρισης/έκφρασης συναισθημάτων, άγχος, γνωστική δυσκαμψία και σε πιο σοβαρές περιπτώσεις κατάθλιψη. Ο κ. Σιανούδης θα παρουσιάσει την μελέτη περίπτωσης του Πινόκιο μέσα από το πρίσμα της Ψυχοδυναμικής προσέγγισης. Η κ. Χαλκιοπούλου θα παρουσιάσει την μελέτη περίπτωσης του Πινόκιο μέσω της Γνωσιακής Συμπεριφορικής προσέγγισης. Η κ. Τσαχάλη θα παρουσιάσει την μελέτη περίπτωσης του Πινόκιο και τη σημασία του συστήματος (οικογένειας)-Συστημική Προσέγγιση.

ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν:

  • Φοιτητές και Απόφοιτοι προγραμμάτων κυρίως Ψυχολογίας-Συμβουλευτικής-Ψυχοθεραπείας.
  • Επαγγελματίες ψυχικής υγείας.
  • Ευρύτερο κοινό, όπως γονείς και εκπαιδευτικοί/δάσκαλοι.

Συντονιστείτε διαδικτυακά στο YouTube link που θα σταλεί στο email που θα δηλώσετε στη φόρμα, για να παρακολουθήσετε την ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση. Ερωτήσεις προς τους εισηγητές θα μπορούν να γίνουν γραπτώς μέσω της πλατφόρμας του YouTube, στο chat box.

Η Σχολή Ψυχολογίας του Mediterranean College, αποτελεί την πληρέστερη Σχολή με τη μεγαλύτερη εμπειρία στην Ελλάδα (από το 1977) στην παροχή καινοτόμων εφαρμοσμένων πανεπιστημιακών προγραμμάτων. Η Σχολή προσφέρει ισχυρά & αναγνωρισμένα Bachelor’s & Master’s, σε συνεργασία με το TOP30 βρετανικό πανεπιστήμιο σε σπουδές Ψυχολογίας, Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας – University of Derby (Guardian University Guide, 2020):

Επιλέγοντας κάποιο από τα παραπάνω προγράμματα σπουδών:

  • Εξασφαλίζεις, ως απόφοιτος, την εγγραφή σου στους επαγγελματικούς συλλόγους της Βρετανίας & πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα Ψυχολόγου, Συμβούλου & Ψυχοθεραπευτή, στην Ελλάδα.
  • Γίνεσαι δίγλωσσος επαγγελματίας με διεθνή προοπτική, καθώς η διδασκαλία πραγματοποιείται στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα.
  • Τα προγράμματα προάγουν τον ερευνητικό προσανατολισμό σου, με τη συμμετοχή σου σε ερευνητικά projects & επιστημονικά συνέδρια.

Μάθε περισσότερα και κάνε σήμερα την εγγραφή σου στα ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, με επιδότηση έως 35%.

Mediterranean College

Αθήνα: Κοδριγκτώνος 13 & Πατησίων 94, 10434 | Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, ΤΗΛ.: 210 8899600

Θεσσαλονίκη: Ίωνος Δραγούμη 21, 54625, ΤΗΛ.: 2310 287779

www.medcollege.edu.gr | info@medcollege.edu.gr

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...