PsychologyNow Team

Πολλαπλότητα, Ετερογένεια, Μοναδικότητα και Ιδεολογία στις ομάδες και στους θεσμούς

Πολλαπλότητα, Ετερογένεια, Μοναδικότητα και Ιδεολογία στις ομάδες και στους θεσμούς

PsychologyNow Team

Η Ελληνικη Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας διοργανώνει διάλεξη με ομιλητή τον René Kaës και θέμα: Πολλαπλότητα, Ετερογένεια, Μοναδικότητα και Ιδεολογία στις ομάδες και στους θεσμούς την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 στο Αμφιθέατρο Αιγινητείου Νοσοκομείου 19.00-20.30.


Το μοντέλο του ομαδικού ψυχικού οργάνου μετεξελίχθηκε μέσα στα χρόνια, με ποικίλες εφαρμογές στην ανάλυση της οικογένειας, του ζευγαριού και των θεσμών. Σήμερα έχουν ενσωματωθεί σ’ αυτό τα στοιχεία του Πολλαπλού, του Ετερογενούς και του Μοναδικού. Στην ομιλία θα παρουσιαστούν αυτά τα στοιχεία, τόσο ως προς τα γενικά τους χαρακτηριστικά όσο και ως προς το πώς  τα ίδια εξειδικεύονται στο καθένα από τα παραπάνω πεδία και στους μεταξύ τους συνδυασμούς. Στη συνέχεια θα εξεταστεί το ενδιαφέρον που παρουσιάζουν οι συγκεκριμένες κατηγορίες για την ανάλυση των θεσμών, του πολιτισμού και της κοινωνικότητας. Θα υποστηριχθεί, ότι ο περιορισμός του πολλαπλού, του ετερογενούς και του μοναδικού συνιστά μια από τις θεμελιώδεις διαστάσεις της ιδεολογικής θέσης. 

Ο René Kaës, ομότιμος καθηγητής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Lyon, θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους εν ζωή θεωρητικούς της ψυχανάλυσης των ομάδων διεθνώς. Η πλούσια συγγραφική του παραγωγή και η έντονη διεθνής παρουσία του έχουν κυριολεκτικά σφραγίσει το θεωρητικό και κλινικό επιστημονικό πεδίο της ψυχανάλυσης των ομάδων. Στη χώρα μας κυκλοφορούν ήδη σε μετάφραση τα έργα του Ένας πληθυντικός ενικός (Εκδόσεις Καστανιώτη) και Οι ψυχαναλυτικές θεωρίες των ομάδων (Δαίδαλος/Ζαχαρόπουλος), ενώ είναι υπό έκδοση το Η ιδεολογία. Η ιδέα, το Ιδεώδες, το Είδωλο (Εκδόσεις Παπαζήση). Το 2010 ο René Kaës αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτωρ του ΕΚΠΑ.

Η ομιλία θα γίνει στα γαλλικά και θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία

Συμμετοχή 10 Ευρώ. Απαλλάσσονται οι εκπαιδευόμενοι της ΕΕΨΨΟ και οι συμμετέχοντες στο Δια-τμηματικό Πρόγραμμα Κλινικής Μετεκπαίδευση.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...