PsychologyNow Team

Διάλεξη: "Ομορφιά: Λατρεία του εφήμερου ή βαθιά ψυχική ανάγκη;"

Διάλεξη: "Ομορφιά: Λατρεία του εφήμερου ή βαθιά ψυχική ανάγκη;"

PsychologyNow Team
γυναίκα που αγκαλιάζει το είδωλό της στον καθρέφτη

Εισαγωγική διάλεξη πάνω στην Ψυχολογία της Αισθητικής το Σάββατο 24 Νοεμβρίου.


Η ομορφιά είναι το παρουσιαστικό, η εμφάνιση, η λατρεία του εφήμερου ή, αντίθετα, μια από τις βαθύτερες ψυχικές ανάγκες και η πιο ριζοσπαστική υπόσχεση της ευτυχίας; GP

O Guiseppe Polipo, αισθητικός ιατρός, ψυχοθεραπευτής και Πρόεδρος της Ιταλικής Εταιρίας της Αισθητικής Ψυχολογίας, θα βρίσκεται κοντά μας για μια διαδραστική διάλεξη με κύριο άξονα την εφαρμοσμένη ψυχολογία στο χώρο της ομορφιάς και της ευεξίας.

Την μετάφραση και τον συντονισμό της συζήτησης θα πραγματοποιήσει η κ, Αιμιλία Αξιωτίδου, Οικογ. Ψυχοθεραπεύτρια- Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Επ. Συνεργάτης ΑΠΘ.

Η αισθητική ψυχολογία έχει ως στόχο να διερευνήσει και να αναλύσει τον κόσμο της ομορφιάς και της ευεξίας μ ένα ενιαίο και συνεκτικό τρόπο (καλλυντικά, φάρμακα και αισθητική χειρουργική, αλλά και τη μόδα, την τέχνη και την αρχιτεκτονική, τον τρόπο ζωής, κλπ), και να διαρθώσει τα βασικά στοιχεία μιας νέας επιστήμης ( προσέγγισης) που έχει την «αποστολή» να ασχοληθεί με το πώς οι άνθρωποι αισθάνονται, σκέπτονται και επιδιώκουν την αρμονία, την ομορφιά, την ατομική και την κοινωνική ευημερία.

Αν ο πρωταρχικός στόχος αυτών που εργάζονται στον τομέα της ομορφιάς είναι να «δημιουργήσουν » συγκεκριμένη ομορφιά και ευεξία, από την άλλη πλευρά, δεν γίνεται να αποφύγουν να κατανοήσουν τις δυναμικές σε ψυχολογικό επίπεδο που, αν και δεν εκφράζονται, αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο κάθε αισθητικής θεραπείας.

Γι' αυτό τον λόγο παρουσιάζεται ένας νέος κλάδος της ψυχολογίας που ερευνά τις νοητικές διαδικασίες που σχετίζονται με την αντίληψη, την εμπειρία και την συναισθηματική επικοινωνία της ομορφιάς, με ιδιαίτερη προσοχή στις κοινωνικές επιπτώσεις που αυτά τα ζητήματα έχουν στη ζωή, τις προσδοκίες και τον πολιτισμό, εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε όλους τους επαγγελματίες στον τομέα της ομορφιάς και της ευεξίας , γιατρούς , δερματολόγους, πλαστικούς χειρουργούς, ορθοδοντικούς, αισθητικούς, make up artists, στυλίστες, άνθρωποι που εργάζονται στην μόδα και στην κοσμετολογία, ψυχολόγοι, ψυχοθεραπευτές, σύμβουλοι ψυχικής υγείας.

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Ώρα: 18:00

Τόπος: LMI London Make up Institute, Βηλαρά και Βαλαωρίτου Γωνία, 54625 Θεσσαλονίκη

Κόστος: 10€

Πληροφορίες και κρατήσεις στο 2314008363 και στο lmi-makeup-school.com/inspirational-speeches/

 

Βιογραφικό:

Giuseppe PolipoΟ Giuseppe Polipo είναι Ιατρός, Οδοντίατρος, Ψυχοθεραπευτής, Ειδικός και Σύμβουλος στην Αισθητική Ιατρική.

Από το 2014 διδάσκει Ψυχολογία της Αισθητικής και Δερματολογικών Καλλυντικών (Dermocosmesi) στο Πανεπιστήμιο της Φεράρα.

Από το 2012 Διδάσκει Επικοινωνία και Ψυχολογία της Αισθητικής στο Μετα - Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχολογίας της Αισθητικής ASPEM του Μιλάνου και Ψυχολογία της Αισθητικής και Δερματολογικών Καλλυντικών (Dermocosmesi) στο ICQ ( Εξειδίκευση σε θέματα Κοσμητικών Καλλυντικών) στο Πανεπιστήμιο Biccoca του Μιλάνου.

Από το 2019 Διδάσκων Ιατρικής και Ψυχολογίας της Αισθητικής , Επιστημονικός Διευθυντής της Σχολής Source Academy του Λουγκάνου.

Έχει πραγματοποιήσει εμπειρικές Μελέτες πάνω στα στάδια της συνείδησης σε συνεργασία με το Κέντρο Καταστάσεων Συνείδησης του Μιλάνου υπό την διεύθυνση του καθηγητή Margnelli ( 1997- 1999).

Έχει συμμετάσχει σε διάφορες εκδηλώσεις πολυμέσων πάνω στο θέμα της Ομορφιάς και της Ευημερίας. ( Πρόεδρος της Επιτροπής και Ειδικός Ομορφιάς στο " Μις Ιταλία στον Κόσμο - Γερμανία 2008, 2010 κλπ., πρότζεκτ Ψυχο- Καλλυντικών Mantramethod, Milano 2008 - Bellinzona 2008, Εθνικό Συνέδριο Cidesco " Οι Αισθήσεις της Ομορφιάς" πάνω στο θέμα της Ευημερίας και της Αισθητικής Αντίληψης, σεμινάριο " Επικοινωνία της Ομορφιάς" στα πλαίσια της εβδομάδας της Ομορφιάς, της Ευημερίας και της Μόδας στην Γένοβα ( 2010), Cosmoprof της Μπολόνια 2009 πάνω στο θέμα " Ο Ρόλος των SPA στην Αισθητική").

Συγγραφέας του βιβλίου " La Mente Estetica. Τι είναι η Ομορφιά και γιατί ο εγκέφαλός μας την εκτιμά;". Από τις εκδόσεις Psicoonline το 2009 στην σειρά " Έρευνες και Συμβολές στην Ψυχολογία".

Συγγραφέας του βιβλίου: " Η Ψυχολογία της Αισθητικής: Οδηγίες για μια Συνειδητή Ομορφιά", 2014 , Εκδόσεις AIPE ( Associazione Italiana Psicologia Estetica).

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...